News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Messi ζητάει απ’τη Barcelona να παίρνει 1 ευρώ περισσότερο από ό, τι ο Cristiano Ronaldo

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Του Javier Gomez Matallanas

Ο Leo Messi είναι πολύ κοντά στην υπογραφή της ανανέωσης του συμβολαίου του, ο οποίος θέλει υψηλότερες απολαβές απ’αυτές που παίρνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης

Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει εικασία με το ότι ο Μέσι θα υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με τη Barça, με το οποίο θα γίνει ο υψηλότερα αμειβόμενος στην ομάδα του, στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη και, πιθανότατα στον κόσμο, αν δεν λάβουμε υπόψη τις διάχυτες σπατάλες του κινεζικού ποδοσφαίρου. Γιατί δεν καταλήγει ο Leo Messi να υπογράψει την βελτίωση του συμβολαίου του με την οποία θα ξεπεράσει επίσης τον Neymar, ο οποίος με το τελευταίο του τον είχε περάσει; Ο λόγος για την καθυστέρηση είναι ότι ο Αργεντινός έχει θέσει ως όρο ν’αμείβεται ένα ευρώ περισσότερο από ό, τι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο μεγάλος του αντίπαλος για το θρόνο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με τον οποίο διατηρεί μια υπέροχη και ιστορική κόντρα την τελευταία δεκαετία.

Η επιθυμία είναι αμοιβαία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει επίσης να παίρνει μισθό, δηλαδή αυτό που κερδίζει για την δραστηριότητά του ως παίκτης της Μαδρίτης (οι δύο τους έχουν εισοδήματα εκατομμυρίων από άλλους τομείς), περισσότερο απ’τον Messi. Θεωρητικά, ο Κριστιάνο δεν φιλοδοξούσε σε μια βελτίωση μετά την τελευταία που πήρε το περασμένο φθινόπωρο, αλλά ο θυμός του επειδή θεωρεί τον εαυτό του αντιμετωπιζόμενο ως έναν παραβάτη στην Ισπανία για τα προβλήματά του με το Υπουργείο Οικονομικών, καχυποψία λόγω της οποίας πριν από δέκα μέρες εξέφρασε στον κύκλο του ότι ήθελε να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να προκαλέσει να’χει μια νέα αύξηση του μισθού ο οποίος, αν ανέβει, θα καθυστερούσε τη βελτίωση του Messi ο οποίος θα περίμενε να μάθει πόσα πρόκειται ν’αμείβεται ο Κριστιάνο.

Η αντιπαλότητα Messi-Cristiano τροφοδοτεί τους δύο αστέρες. Τα πάντα μεταξύ τους είναι αλληλένδετα, όπως στον ανταγωνισμό Barça-Μαδρίτη, αν ο ένας πάει καλά, ο άλλος πάει άσχημα, και το αντίστροφο. Αν κερδίσει την Χρυσή Μπάλα ο Cristiano, δεν θα το κάνει Μέσι. Κι αυτή είναι επίσης η αξία του Κριστιάνο, να’ναι καθοδόν για να ισοφαρίσει τις πέντε Χρυσές Μπάλες του Αργεντινού, όλες κερδισμένες στη μάχη και αξιοκρατικά.

Αυτή η μονομαχία έχει μετακινηθεί τώρα στα προβλήματά τους με το Υπουργείο Οικονομικών. Αν ο Μέσι καταδικάστηκε για απάτη Δημοσίου (κάτι που απ’τη Barcelona είδαν ως ενορχηστρωμένη πλοκή απ’την πρωτεύουσα του βασιλείου ενάντια στη Barça και στην Καταλονία) σ’αυτόν τον «ανταγωνισμό» εμφανίζεται ξαφνικά ο Κριστιάνο με μια υποτιθέμενη φορολογική απάτη (ίσως να’χουν κινηθεί επίσης τα νήματα για να υποδείξουν το αστέρι της Madeira κι όλους τους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπεί ο Mendes). Κι εκεί έχει ήδη συμβεί η τρέλα μεταξύ των υποστηρικτών του Μέσι και των οπαδών του Κριστιάνο, επειδή οι πρώτοι επιθυμούν να καταδικαστεί ο Πορτογάλος σε φυλάκιση, όπως συνέβη με το είδωλο του Ροζάριο.

Το πρώτο ημίχρονο, για το Υπουργείο Οικονομικών

Σίγουρα είναι πιο ευχάριστη η καθαρά ποδοσφαιρική κόντρα τους, παρά αυτή η αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος έχει μπορέσει να εξαπατήσει περισσότερο (είναι πολύ διαφορετικές περιπτώσεις). Επιπλέον, η εικόνα που μεταδίδουν στην κοινωνία δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα των δύο αθλητών που πληρώνουν τα περισσότερα στο Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας. Φυσικά και είναι αυτοί που πληρώνουν τα περισσότερα και θα’πρεπε επίσης να αναλυθεί το υψηλό επιτόκιο της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι, όπως έλεγε ο Ντι Στέφανο, οι παίκτες παίζουν το πρώτο ημίχρονο για το Υπουργείο Οικονομικών και το δεύτερο για αυτούς. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι παίκτες πληρώνουν τους φόρους τους κι αν τους συμβουλεύουν άσχημα για να αποφύγουν και να πληρώσουν λιγότερο ή αν αλλάζουν τα κριτήρια (οι σύλλογοι νίπτουν τας χείρας όταν είναι αυτοί που αναγκάζουν να υπογράψουν τέτοιες συμβάσεις εικόνας), οι παίκτες καταλήγουν πάντα να πληρώνουν, όχι αυτοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς που δεν επιστρέφουν στην κοινωνία όλα τα χρήματα που έχουν κλέψει απ’τα δημόσια ταμεία.

Η αντιπαλότητα Messi-Cristiano θα ζήσει ένα νέο κεφάλαιο με την ανανέωση της σύμβασης του Μέσι. Ο Αργεντινός έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει οι απολαβές του να’ναι μεγαλύτερες από εκείνες του Cristiano. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αν η Μαδρίτη ανεβάσει και πάλι το μισθό του Κριστιάνο (είναι μια πιθανότητα για να τον πείσει να μην φύγει καθώς εξακολουθεί να’ναι αποφασισμένος να αποχωρήσει απ’τη Μαδρίτη κι επιπλέον θα λάβει μια καλή ένεση για την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του), έως ότου μάθει πόσο θ’ανέβει, ο Leo δεν θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Κι αυτό ενώ η υπογραφή είναι επικείμενη τους τελευταίους έξι μήνες...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.