News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Lucas στην θαλάμη

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Του David G. Medina

Η Μαδρίτη δεν χάνει την εξέλιξη του στόπερ

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χάνει απ’τα μάτια της τον Lucas Hernández. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Theo, ποδοσφαιριστής που θα παίξει με τους λευκούς την επόμενη σεζόν, είναι στην θαλάμη ενός συνόλου που δεν σταματά να συγκεντρώσει εκθέσεις σε αναζήτηση της ενίσχυσης μιας απ’τις θέσεις, του κέντρου της άμυνας, με μεγαλύτερη έλλειψη παικτών του υψηλότερου επιπέδου.

Ως εκ τούτου, για να ξεκινήσουμε απ’την αρχή της ιστορίας, η ομάδα του Florentino Pérez προσπάθησε πριν αρκετούς μήνες την υπογραφή των δύο αδελφών Hernandez. Με τον Theo, είναι γραμμένο, υλοποιήθηκε λόγω της θέλησης του αριστερού μπακ (δανεικός τότε στην Αλαβές), καταλήγοντας να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. «Είναι το όνειρό μου από μικρός» ομολόγησε αυτήν την Τρίτη απ’το Λος Άντζελες ο ταχύτατος αμυντικός.

Με τον Lucas, όμως, συνάντησαν την άρνηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει στην Ατλέτικο παρά το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πρόθυμη να πληρώσει τα 40 εκατομμύρια που προέβλεπε τότε η ρήτρα του. Η επιθυμία του να συνεχίσει να φοράει τα rojiblanca ξεπέρασε την προσπάθεια των madridistas να τον ενώσουν εκ νέου με τον αδελφό του Τεό.

Μια πολύ μικρή αγορά

Όπως και να’χει, η Μαδρίτη εξακολουθεί να’χει στην ημερήσια διάταξη αυτόν που θεωρούν έναν απ’τους στόπερ με το περισσότερο μέλλον απ’αυτούς που παίζουν στην ελίτ. Τουλάχιστον, ανάμεσα σε εκείνους που μπορούν να αποκτηθούν σε μια λογική τιμή. Υπό αυτή την έννοια πρέπει να θυμόμαστε ότι ο αμυντικός που αρέσει περισσότεροι στο Santiago Bernabeu είναι ο Marquinhos, αλλά στην ευγενή περιοχή κατανοούν ότι η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα τον άφηνε να φύγει για να γίνει ένας απ’τους πυλώνες τους.

Η αγορά των στόπερ αυτή τη στιγμή δεν δίνει πολλά περισσότερα και στη Μαδρίτη, τώρα στο πλαίσιο της πολιτικής τους της απόκτησης νεαρών ταλέντων πριν καθιερωθούν ως αστέρια, έχουν σημειωμένο με κόκκινο χρώμα το όνομα του Lucas.

Αυτό δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι θα καταλήξει να φορέσει τα λευκά. Πρώτον, γιατί η απόφασή του μέχρι τώρα ήταν να μην φύγει απ’την Ατλέτικο. Δεύτερον, γιατί αν ο Vallejo έχει καθιερωθεί ως στόπερ της Μαδρίτης την επόμενη σεζόν, θα’ναι πιο δύσκολο οι λευκοί ν’αναγκαστούν να ενισχύσουν αυτήν την περιοχή (τόσο ο Varane όσο κι ο Ράμος έχουν συμβόλαια μακράς διάρκειας). Αλλά, σε κάθε περίπτωση, στην ομάδα της Concha Espina δεν θα χάσουν απ’τα μάτια τους την απόδοση του αδελφού του Theo κατά το επόμενο έτος.

Δύο ανανεώσεις

Έχοντας παίξει 24 παιχνίδια την περασμένη σεζόν, ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνει ο Lucas ένα βήμα μπροστά και να γίνει βασικός στην Ατλέτικο. Ο 21χρονος, με καταγωγή απ’τη Μασσαλία, έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι έτοιμος να κάνει ένα άλμα ποιότητας. Οι ματσάρες του εναντίον της ίδιας της Μαδρίτης (συμπεριλαμβανομένου ως αριστερός μπακ αντιμετωπίζοντας τον Bale), της Μπάγερν και της Μπαρτσελόνα προσκαλούν να σκεφτούμε ένα υπέροχο μέλλον.

Και είναι ότι η εξέλιξη του Lucas Hernández είναι βάναυση, ως εκ τούτου η Ατλέτικο έχει αναγκαστεί να του ανεβάσει τη ρήτρα δύο φορές κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Η πρώτη, τον Αύγουστο το 2016, όταν επέκτεινε την διάρκειά του μέχρι το 2020 κι αύξησε τη ρήτρα του απ’τα 25 στα 40 εκατομμύρια. Τότε ήταν η Barcelona που παραμόνευε για μια πιθανή κίνηση και η Ατλέτικο αντέδρασε γρήγορα επεκτείνοντάς του και βελτιώνοντάς του το συμβόλαιο.

Αλλά η εξέλιξη δεν επρόκειτο να τελειώσει εκεί. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης γνώριζαν ήδη το madridista ενδιαφέρον για την απόκτηση του Lucas τον Μάρτιο του 2017 (μόλις που είχε περάσει μισός χρόνος απ’την προηγούμενη ανανέωση), όταν πείραξαν και πάλι το συμβόλαιο του μεγαλύτερου των Hernandez. Τώρα εκτείνονταν μέχρι το 2022 και η ρήτρα τοποθετούνταν στα 55 εκατομμύρια. Μια τιμή εξόδου που η Μαδρίτη ξέρει και στην οποία θα’ταν πρόθυμη να φτάσει, αν η εξέλιξη του Lucas παραμένει τόσο μετεωρική. Τότε, ο στόπερ θα’χει και πάλι το λόγο για ν’αποφασίσει αν το μέλλον του είναι rojiblanco... ή όχι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.