News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο «ανεξαρτιστής» Cristiano (που δεν είναι Messi) αφήνει τον Florentino να ξεχυθεί

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Του Enrique Marin

Το γεγονός ότι o Πορτογάλος θέλει να φύγει απ’την Ισπανία και, ως εκ τούτου, απ’την Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια καλή ευκαιρία για να ανανεώσει και να ενισχύσει το ρόστερ της με τον Mbappé... και τον Asensio βασικό


Τη βόμβα την έριξε η εφημερίδα «Α Bola»: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να φύγει απ’την Ισπανία», το οποίο συνεπάγεται αναγκαστικά την έξοδο απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Γεφυρώνοντας το χάσμα και, πάνω απ 'όλα, τις μορφές, κάτι παρόμοιο ειπώθηκε όταν στριμώχτηκε απ’το Υπουργείο Οικονομικών ο Μέσι και στη Μπαρτσελόνα φοβούνταν ότι η οργή του θα τον οδηγούσε στο να θέλει να φύγει. Σύμφωνα με τα ίδια αθλητική πορτογαλική εφημερίδα, η απόφαση του Κριστιάνο είναι μη αναστρέψιμη κι έτσι έχει μεταφέρει στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον οποίο θα’ταν επίσης ενοχλημένος, ΑΝ κι εκπλήσσει ακόμα περισσότερο. Αρκετά έχει κάνει Florentino Pérez σταματώντας το μιντιακό χτύπημα και δεσμεύοντας το club του με μια δημόσια υπεράσπιση τόσο επικρινόμενη -και δικαίως- στην περίπτωση της Μπάρτσα με τον Μέσι, με τον οποίο, παρεμπιπτόντως, ο εθνικός Τύπος δεν έδειξε κανένα έλεος.

Ναι, θα μπορούσε να ενοχλήσει τον CR7 το γεγονός ότι, όπως αναφέραμε στην El Confidencial, απ’τον ίδιο τον σύλλογο ζητήθηκε απ’τα συναφή μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις πληροφορίες σχετικά με υποτιθέμενη φορολογική απάτη του, να μην εμφανίζονταν ο Πορτογάλος με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα ζήτημα εικόνας, ξέρετε ήδη, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για τον πρόεδρο, εξ ου και η βόμβα που έπεσε απ’την «A Bola» δεν του προκάλεσε καμία χαρά.

O Cristiano έχει περάσει, απ’το να’χει ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2021, οπότε θα το τελείωνε στα 36 του, στο να θέλει να φύγει, έχοντας κατηγορηθεί απ’την εισαγγελία για εξαπάτηση 14,8 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντα σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο Πορτογάλος θα’ταν «πολύ αγανακτισμένος» για όλα όσα σχετίζονται μ’αυτή τη διαδικασία για την οποία διερευνάται. Δεν θέλει να’ναι «θύμα μιας καταδίωξης», ούτε κι ο «κλόουν του τσίρκου». Στην ίδια είδηση εξηγείται ότι η απόφαση να φύγει απ’την Ισπανία θα’χε ληφθεί πριν δύο ή τρεις μήνες και θα μπορούσε να δημοσιοποιηθεί μετά τις διακοπές που θ’απολαύσει ο Ρονάλντο αφού παίξει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την Πορτογαλία.

Την ίδια στιγμή, αν και πιθανότατα στον απόηχο αυτού που δημοσιεύθηκε στην «A Bola», το BBC ανέφερε ότι ο Cristiano δεν αποκλείει την επιστροφή του στην Premier ή το να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν, χωρίς να ξεχνά την κινεζική επιλογή. Δηλαδή, οι τρεις πιο λογικές έξοδοι που έχει ο Πορτογάλος αν επιβεβαιώσει την αποχώρησή του απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, αν και στην Αγγλία φαίνεται πολύ δύσκολο να τον δούμε με μια άλλη ομάδα που να μην ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Αυτός αισθάνεται ότι είναι ειλικρινής, ότι δεν έκανε τίποτα λάθος και δεν καταλαβαίνει αυτό που συμβαίνει. Είναι πολύ λυπημένος και πολύ αναστατωμένος», εξήγησαν στο BBC, επικαλούμενοι μια πηγή του πιο στενού κύκλου του ποδοσφαιριστή.


Ναι, έχει περισσότερο νόημα αυτό που δημοσίευσε μία μέρα αργότερα η πορτογαλική εβδομαδιαία «Expresso», όπου διαβεβαιώνονταν ότι η ισπανική νομοθεσία πιέζει τον Cristiano έτσι ώστε να ομολογήσει στην Εισαγγελία ότι έχει διαπράξει φορολογική απάτη, καθώς αν το κάνει η πιθανή ποινή φυλάκισής του θα μειώνονταν σημαντικά. Το εν λόγω μέσο δείχνει ότι «η ισπανική νομοθεσία προβλέπει ότι, αν ομολογήσει ο παίκτης, η ποινή πέφτει σε δύο χρόνια φυλάκισης». «Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι, αν ομολογήσει, ο Ρονάλντο παύει να ρισκάρει μια αποτελεσματική ποινή φυλάκισης και περνά στο να υπόκειται μόνο σε ποινές με αναστολή» με την κατηγορία της εξαπάτησης των 14,8 εκατομμυρίων ευρώ υπό «συνειδητή» κι «εθελοντική» μορφή, όπως υποστηρίζει η Εισαγγελία στην καταγγελία της.

Η αλήθεια είναι ότι στα 32 του, και παρά το εξαιρετικό του φινάλε στη σεζόν, ο Πορτογάλος αρχίζει να γίνεται ένας αποσβησμένος παίκτη και, σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει με τον Μέσι στη Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ρόστερ και δυνατότητες να ενισχυθεί έτσι ώστε να μην της λείψει. Εξ ου και, κατά κάποιο τρόπο, η σκέψη μιας μεταγραφής δεν είναι καμία τρέλα. Πάνω απ’όλα αν, όπως φαίνεται, κάποιο club, είτε είναι πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αγαπημένη του CR7, είτε η PSG, πληρώσει γι’αυτόν 200 εκατομμύρια ευρώ, που τα’χει, μεν και δε τα’χουν.

Με αυτά τα χρήματα, επιπλέον και μ’αυτά που θα εισπράξει απ’την πώληση του Morata, ο Florentino Pérez θα’παιρνε χωρίς κανένα πρόβλημα τον Mbappé, που θεωρείται ο καλύτερος επιθετικός του μέλλοντος και του οποίου η τιμή δεν θα πέσει απ’τα 120 εκατομμύρια ευρώ, θα γλίτωνε το να πρέπει να σκεφτεί να πουλήσει τον Gareth Bale και, πάνω απ 'όλα, ο Ζιντάν θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον Marco Asensio αναμφισβήτητα την καλύτερη μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης, αν και στο Μπερναμπέου ίσως να μην έχουν ακόμα επίγνωση αυτού.

Ποιος να το’λεγε στον Florentino Perez, ο οποίος ξεκίνησε χθες την πέμπτη θητεία του, μην έχοντας αντίπαλο, ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο επρόκειτο να του βγει «ανεξαρτηστής», λόγω του ότι θέλει να φύγει απ’την Ισπανία. Είναι προφανές ότι η αποχώρησή του θα’ταν μια μεγάλη απώλεια για τη la Liga, αν κι όχι τόσο για την Ρεάλ Μαδρίτης, όσα πολλά στόματα κι αν επιμένει να κλείνει ο Πορτογάλος, με πρώτο το δικό μου. Φυσικά, κανείς δεν ξεχνά ότι η συμβολή του είναι περισσότερο το αποτέλεσμα της εξαιρετικής του ικανότητας να τελειώνει τις φάσεις της ομάδας του παρά το παιχνίδι που είναι ικανός να παράγει συλλογικά.

Δηλαδή, καμία σχέση μ’αυτό που κάνει ο Μέσι στη Μπαρτσελόνα, όπου ο Αργεντινός φαίνεται απαραίτητος, όχι μόνο για να σκοράρει, αλλά πάνω απ 'όλα για τη διατήρηση της λίγης ταυτότητας του παιχνιδιού που της απομένει. Με την ευκαιρία, ο Αργεντινός εξακολουθεί να μην έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του και, αν και το πιο φυσιολογικό είναι να καταλήξει να το κάνει, κάθε μέρα που περνάει, απομένει μία λιγότερη για την 1η Ιανουαρίου του 2018, στην οποία θα’ταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί με άλλο σύλλογο με μηδενικό κόστος.

Επιστρέφοντας στον Cristiano, να θυμάστε ότι ο Πορτογάλος υπέγραψε για την Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009 προερχόμενος απ’τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 80 εκατομμύρια λίρες, μεταγραφή ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή, μέχρι να γίνουν οι μεταγραφές των Bale, απ’την Τότεναμ επίσης στη Ρεάλ Μαδρίτης, και Pogba, απ’την Γιουβέντους στην Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος εξακολουθεί να’ναι ο παίκτης βιτρίνα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον οποίο έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων τίτλων, τρία Champions League, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο πρωταθλήματα και δύο Copa del Rey. Κανείς, και πρώτος ο Florentino, δεν αμφιβάλλει για τα πόσα θα μπορούσε να συνεχίσει να συμβάλλει.

Τώρα, αν υπάρχει ένα κλαμπ στον κόσμο που έχει αποδείξει ότι είναι πάνω από οποιονδήποτε απ’τους παίκτες του, αυτό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία ο Κριστιάνο χρειάζεται περισσότερο απ΄όσο χρειάζεται αυτόν η Μαδρίτη. Και είναι ότι, όπως μου έχουν υπενθυμίσει αυτές τις μέρες περισσότεροι από ένας madridistas, το είπε ο Santiago Bernabeu: «Αν κάποιος σκέφτεται να φύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρει ήδη πού είναι η πόρτα».


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.