News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης και το πρόβλημα του να πουλήσει τον James Rodríguez σε τιμή ευκαιρίας

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Του Jose Manuel Garcia

Επί του παρόντος θα κοστολογούνταν στα 50Ε

Ο Florentino Pérez  πιστεύει ακόμα ότι ο James Rodriguez είναι ένας αστέρας, αλλά πρέπει να τον αποχωριστεί, έχοντας μετατραπεί σ’ένα πετραδάκι για τον Ζιντάν


Ο James Rodríguez (25 ετών ) είναι πεπεισμένος ότι σε μια-δυο εβδομάδες το επόμενο τρένο του θα σταματήσει σ’ένα πολύ διαφορετικό σταθμό απ’της Μαδρίτης. Ο παίκτης, κουρασμένος από προσβολές κι απ’το να βλέπει τους αγώνες απ’τις κερκίδες ή τον πάγκο, έδωσε την εντολή στους πράκτορες του να του αναζητήσουν μια ομάδα μακριά απ’το Μπερναμπέου. Αλλά το ζήτημα δεν είναι τόσο εύκολο. Η Ρεάλ Μαδρίτης κοστολογεί τον Κολομβιανό στα 75 εκατομμύρια, αλλά κανένας μνηστήρας δεν έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι το λευκό club δεν ξέρει τι να κάνει με τον James, γιατί κανείς δεν τσιμπά το δόλωμα με την τιμή εκκίνησης για τον cafetero.

Παρά το γεγονός ότι στο Μπερναμπέου αναμένουν να μην ξαναφορέσει ο James την λευκή φανέλα, οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν απ’τον Κολομβιανό στην τελευταία σεζόν φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο José Peckerman, ο προπονητής της Κολομβίας, εκπλήσσεται απ’τη λίγη συμμετοχή αυτού του οποίου είναι αναμφισβήτητα το αστέρι της cafetera εθνικής. Σε λίγα λόγια στην «El País», ο Peckerman είπε ότι «όταν έχει τις ευκαιρίες, ο James δίνεται έντονα. Το έχει κάνει στη Μαδρίτη κάθε φορά που είχε την ευκαιρία. Γενικά, ο Νοτιαμερικανός ποδοσφαιριστής δεν είναι τόσο κατανοητός στην Ευρώπη. Έχει ένα στυλ, μια δημιουργικότητα, που χρειάζεται υποστήριξη. Ο James δεν έχει πάρει αυτήν την στήριξη στο club του».

Σε σχετικά ματς και αποδόσεις, οι αριθμοί υποστηρίζουν τον James, ο οποίος σκόραρε 11 γκολ (ένα κάθε 165 λεπτά)· έδωσε 12 ασίστ (μία κάθε 151 λεπτά), έκανε 1.248 πάσες (μία κάθε ενάμισι λεπτό). Ο Μπέιλ έβαλε 9 γκολ (ένα κάθε 214 λεπτά), έδωσε 3 ασίστ (μία κάθε 644 λεπτά), έκανε 791 πάσες (μία κάθε δυόμισι λεπτά). Ο Isco έκανε επίσης λιγότερα: 11 γκολ (ένα κάθε 212 λεπτά), 9 ασίστ (μία κάθε 260 λεπτά), 1.692 πάσες (μία κάθε ενάμισι λεπτό).

Αλλά οι αριθμοί δεν έχουν αλλάξει τον Ζιντάν, του οποίου η προσωπικότητα συγκρούεται μετωπικά με τον James Rodríguez, του οποίου ο ρόλος στην τελευταία σεζόν ήταν απλής αναφοράς, λείποντας απ’τα μεγάλα ραντεβού της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως τον τελικό του Champions League, όπου δεν βρέθηκε ούτε στον πάγκο.

Τοποθετημένος στην αγορά

Ο Florentino έχει βάλει τον James στην αγορά, αλλά η τιμή εξόδου του έχει φοβίσει όλες τις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον στον Κολομβιανό. Επιπλέον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ έχουν απευθυνθεί στο σύλλογο ενδιαφερόμενες για την απόκτηση του James, αλλά οι προσφορές τους απέχουν πολύ απ’τις απαιτήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μάντσεστερ, η οποία θα πληρώσει για τον για τον Morata 70 εκατομμύρια, τώρα θα’φτανε μόνο στα 50 για τον James, 10 εκατομμύρια λιγότερα από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν πρόσφεραν για τον James 60. Η Inter, επιβαρυνόμενη απ’το financial fair play, δεν θα’φτανε στα 40. Για να εξισορροπήσει τους λογαριασμούς, είναι έτοιμη να πουλήσει τον Κροάτη Πέρισιτς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 40 εκατομμύρια ευρώ και χρειάζεται να ξεφορτωθεί περισσότερο βάρος (πωλήσεις του Banega στην Tigres και του Γιόβετιτς στην Σεβίλλη) για να φέρει τις ενισχύσεις που απαιτεί ο Spalletti, ο νέος προπονητής της. Αλλά δεν θα πληρώσει ποτέ 75 εκατομμύρια για τον James Rodríguez.

Ο Jorge Mendes, εκπρόσωπος του James, τον έχει προσφέρει στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά οι Παριζιάνοι, παρά το ότι ο προπονητής Emery έχει μια μεγάλη ιδέα για τον James, θα’πρεπε να ξεφορτωθούν πρώτα τους Αργεντινούς Ντι Μαρία και Pastore, παίκτες ενός παρόμοιου προφίλ με τον Κολομβιανό.

Στην Premier League, ο James Rodríguez έχει μια καλή εικόνα, ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Τότεναμ και η Λίβερπουλ θα αναλάμβαναν την υπογραφή του Κολομβιανού, αλλά καμία δεν θα’κανε το βήμα προς τα εμπρός με μια επιταγή 75 εκατομμυρίων. Ούτε καν κοντά.

Ο Florentino είχε πάντα αδυναμία για τον James Rodriguez, στον οποίο έχει συγχωρέσει ορισμένες πράξεις απειθαρχίας. Του madridista πρόεδρου θα του άρεζε να συνέχιζε ο James στη Ρεάλ Μαδρίτης για πολύ περισσότερο. Αλλά δεν θέλει να παραβιάσει τον προπονητή που έχει κάνει το σύλλογο πρωταθλητή των πρωταθλητών δύο συνεχόμενα έτη. Είναι έτοιμος να πουλήσει τον James σχεδόν στη μισή τιμή και να ευχαριστήσει έτσι τον Ζιντάν. Ο Γάλλος πρωταθλητής θέλει να αφαιρέσει το πετραδάκι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.