News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Αν θέλουν να πάρουν τον Morata, να τον πληρώσουν»

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Του Santiago Siguero

Η Μαδρίτη παραπέμπει στα 90 εκατομμύρια

Χωρίς βιασύνες. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει καμία επείγουσα ανάγκη να πουλήσει τον Άλβαρο Μοράτα. Στο λευκό club έχουν πολύ σαφές ποια είναι η θέση τους σχετικά με το μέλλον του canterano. «Αν θέλει κάποιος να πάρει τον Morata, να τον πληρώσει». Το ποσό παραμένει σταθερό στα 90 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό απ’το οποίο το λευκό club δεν έχει πολύ πρόθεση να κατέβει.

Στο επιχειρηματολόγιο της Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν πολλά σημεία για να ληφθούν υπόψη. Πρώτον, ότι τόσο ο σύλλογος όσο κι ο Ζιντάν υπολογίζουν τον Morata. Ότι είναι περισσότερο από ικανοποιημένοι με την απόδοσή του στη σεζόν που μόλις τελείωσε. Ότι αθλητικά είναι ένα στοίχημα που, εκ μέρους του club, μπορεί να παραμείνει σε ισχύ την σεζόν που έρχεται.

Ένας άλλος λόγος που εξηγεί την θέση της Μαδρίτης, είναι ότι το λευκό club δεν έχει καμία ανάγκη να πουλήσει. Ούτε στην περίπτωση πραγματοποίησης κάποιας επιχείρησης κάθε galáctico προφίλ, όπως την πιθανή υπογραφή του Kylian Mbappé, η Μαδρίτη θα χρειάζονταν μετρητά ή χρηματοδότηση. Υπάρχει άφθονη ρευστότητα στα ταμεία του λευκού club, το οποίο μελετά την επιλογή ν’αφήσει τον Morata να φύγει μόνο μετά την είσπραξη των 90 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία έχει ορίσει την τιμή του παίκτη.

Από αυτή την άποψη, η θέση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του José Mourinho, τη σήμερον ημέρα του συλλόγου με ένα πιο σταθερό ενδιαφέρον στο ν’αποκτήσει τον Morata, απ’την Concha Espina θεωρείται ως μια πλεονεκτική θέση. Στο Τ4 ξέρουν ότι ο Mou θέλει τον Morata όπως και να’χει, ότι είναι η πρώτη του επιλογή για να ενισχύσει την επίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και, επίσης, γνωρίζουν ότι ο σύλλογος του Old Trafford διαθέτει την επαρκή οικονομική ισχύ για ν’αποκτήσει τον Μαδριλένο παίκτη.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου

Ως εκ τούτου, στη Μαδρίτη έχουν σαφές ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την πρώτη προσφορά που θα’ρθει για τον επιθετικό τους. Όπως λέγαμε πριν, υπάρχει χρόνος. Έως τις 31 Αυγούστου, για να είμαστε ακριβείς. Πολλές εβδομάδες ακόμα για να κλείσει η αγορά. Πολύς χρόνος για να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν με τον αγγλικό σύλλογο, πάντα υπό την προϋπόθεση -απ’την σκοπιά των λευκών- ότι δίδονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κλείσει η επιχείρηση. Δηλαδή, να επιτευχθεί ένα ποσό που, αν δεν είναι καρφωμένο σ’εκείνα τα 90 εκατομμύρια, να πλησιάζει όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς το εν λόγω ποσό.

Επιπλέον, δίδεται μια άλλη περίπτωση σ’αυτήν την διαπραγμάτευση. Το γεγονός ότι η πιθανή ομάδα προορισμού είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Δεν πρόκειται  για ρύθμιση λογαριασμών, διότι δεν είναι αυτό το στυλ της Μαδρίτης -δεν έχει νόημα στον υψηλό ανταγωνισμό, στον οποίο αύριο μπορεί να υπάρξει η αντίστροφη κατάσταση-, αλλά είναι προφανές ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων έχουν επηρεαστεί από κάποια προηγούμενα τα τελευταία χρόνια, ειδικά απ’την περίπτωση De Gea και το επεισόδιο του φαξ που δεν έφτασε ποτέ στα γραφεία του αγγλικού club.

Στη Μαδρίτη, παρά το ότι συνεχίζουν να υπολογίζουν τον παίκτη, δείχνουν ανοικτοί στο να διαπραγματευτούν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αναμένουν αυτές οι διαπραγματεύσεις να γίνουν σε μια βάση αμοιβαίας πίστης. Σε κάθε περίπτωση, το σύνθημα είναι η ηρεμία. Υπολογίζουν τον παίκτη και θα φύγει μόνο για το ποσό που ορίζεται απ’τον madridista σύλλογο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.