News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η πώληση του Cristiano, μια «επιχείρηση» των 400 εκατομμυρίων ευρώ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Οι αριθμοί μιας υποθετικής μεταγραφής του Πορτογάλου παίκτη

Αν ο Κριστιάνο δεν υποχωρήσει και παραμείνει ακλόνητος στην ιδέα του να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, το λευκό club θα πρέπει να εξετάσει μια επιχείρηση που, σίγουρα, θα κινήσει τους μεγαλύτερους αριθμούς στην ιστορία. Υπό αυτή την έννοια, η Μαδρίτη θα’κανε μια επιχείρηση, όχι λιγότερο από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η ρήτρα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που η Μαδρίτη αξιώνει πάντα όταν είναι ο παίκτης αυτός που ζητά να φύγει, αλλά που στην περίπτωση του Ρονάλντο είναι απρόσιτο για κάθε σύλλογο. Ήταν το αποτρεπτικό ποσό που του τέθηκε, όταν υπέγραψε για τη Μαδρίτη τον Ιούνιο του 2009 κι έτσι διατηρείται από τότε, αν και η πραγματικότητα είναι ότι αν πρέπει να αντιμετωπίσει μια μεταγραφή, ο CR7 θα’φευγε για αρκετά λιγότερα.

Αν και στη Μαδρίτη διατηρείται η ηρεμία και περιμένει να τελειώσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών για να προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση με τον Κριστιάνο, το ποσό της μεταγραφής θα’ταν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν θα’ταν οι μόνες ομάδες στην Ευρώπη με την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την επιχείρηση. Το κινέζικο ποδόσφαιρο θα’φτανε επίσης σ’αυτά τα ποσά, αλλά δεν είναι μια επιλογή που εξετάζει τη σήμερον ημέρα ο Ρονάλντο.

Αλλά σ’αυτά τα 200 εκατομμύρια που θα εισέπραττε η Ρεάλ Μαδρίτης θα’πρεπε να προστεθούν τα 200 που θα γλίτωνε απ’το μισθό του παίκτη. Ο CR7 ανανέωσε με τη Μαδρίτη το περασμένο έτος, μέχρι το 2021, για 50 εκατομμύρια ευρώ μικτά ανά σεζόν. Δηλαδή, θα γλίτωνε το μισθό που θα’πρεπε να του καταβάλει κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Συνολικά, μια επιχείρηση των 400 εκατομμυρίων ευρώ που θα μετατρέπονταν στην πιο εντυπωσιακή της ιστορίας του ποδοσφαίρου, αν και είναι αλήθεια ότι σ’αυτά τα ποσά που «θα εισέπραττε» η Μαδρίτη δεν βρίσκονται τα χρήματα που θα’παυε να κερδίζει χάρη στην εικόνα του Ρονάλντο, του πιο μιντιακού παίκτη στο ρόστερ και, πρέπει να τα λέμε όλα, ένα χρυσωρυχείο για τον madridista σύλλογο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.