News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η δύσκολη κατανομή των λεπτών μεταξύ Marcos Llorente και Kovacic

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, στην Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται σε αναμονή των αποχωρήσεων παρά των αφίξεων σ’ένα ρόστερ που θα υποστεί λίγες αλλαγές. Μιας κι ο Ζιντάν δεν θέλει να τους αποχωριστεί, Morata και James θα πρέπει να φέρουν ακαταμάχητες προσφορές για να τους αφήσει να φύγουν. Στην περίπτωση του επιθετικού υπολογίζεται το ότι ο Μουρίνιο πιέζει στο Old Trafford κι ότι θ’ανέβουν σ’εκείνα τα 90 εκατομμύρια που τον έχουν κοστολογήσει, αλλά δεν υπάρχουν βιασύνες, γιατί στο μεταξύ στις 8 Αυγούστου Μαδρίτη και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζουν για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, στο οποίο ο Κριστιάνο δεν θα’ναι ακόμα. Με τον James το πράγμα είναι πιο περίπλοκο. Κανείς δεν αμφιβάλλει για την ποιότητά του, αλλά είναι εμφανές ότι στις δύο τελευταίες σεζόν του, έχει υποτιμηθεί και δεν θα’ναι εύκολο να πληρώσει ένας σύλλογος 70 εκατομμύρια.

Μόλις επιλυθούν αυτές οι έξοδοι, ο Ζιντάν θα πρέπει να εμπλακεί άμεσα τόσο με τον Mbappe όσο και με τον Donnarumma για να τους πείσει ότι αν έρθουν τους εγγυάται ότι θα’χουν πολλά λεπτά. Μένει ακόμα να δούμε αν ο πιο υποσχόμενος επιθετικός στην Ευρώπη φύγει απ’τη Μονακό αν δεν δει πρώτα ένα απ’τα τρία μέλη του BBC να ελευθερώνει τη θέση του. Μπορεί να’ναι ο Cristiano, αν επιμείνει στην επιθυμία του να φύγει, αλλά μπορεί επίσης να’ναι ο Bale ή μπορεί να’ναι ο Μπενζεμά. Παρακολουθούμε.

ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Κι αυτό γιατί δεν αποδεικνύεται καθόλου εύκολο να βρεις μια θέση στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, και πολύ περισσότερο αν έρχεσαι με την πρόθεση του να παίζεις αρκετά λεπτά. Πείτε το στον Marcos Llorente. Στην πρώτη του χρονιά στην ελίτ έχει επιβεβαιωθεί ως ο παίκτης με κεφαλαία που στόχευε ήδη στο Valdebebas. Απ’την αρχή ανεγέρθηκε σε βασικό πυλώνα της Αλαβές, φιναλίστ στο Κύπελλο, και που έχει τελειώσει με την ταμπέλα του πιο υποσχόμενου μέσου της κατηγορίας, στο οποίο προσθέτει το επίσημο βραβείο του καλύτερου ανακτητή μπαλών στο πρωτάθλημα (302 μπάλες).

Πριν τρεις μήνες, στα γραφεία του Bernabéu δεν υπήρχε καμία αμφιβολία σχετικά με την καταλληλότητα της επαναφοράς του. Καθ 'όλη τη σεζόν έχει ακουστεί ότι ο Casemiro ήταν αδιαμφισβήτητος, γιατί δεν είχε εναλλακτική στο ρόστερ. Ο Ζιντάν χρησιμοποίησε τον Kovacic ως λύση έκτακτης ανάγκης, όταν τραυματίστηκε ο Βραζιλιάνος, αν και τον χρησιμοποιούσε επίσης ως αντικαταστάτη για τους Modric και Kroos. Ο Marcos Llorente ταίριαζε σαν γάντι για την αντικατάσταση (προς το παρόν) του Casemiro.

Ο KOVACIC ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τότε προέκυψε ένα πρόβλημα. Ο Kovavic, ένα άλλος απ’τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες, έχει θέσει ότι θέλει να παίζει περισσότερο, δυσαρεστημένος με το να’ναι ο 14ος σε λεπτά (2.156) την περασμένη σεζόν, στην οποία έπαιξε σε 39 απ’τα 60 παιχνίδια. Ο Ζιντάν θέλει να του δώσει περισσότερα λεπτά, όπως στον Asensio, καθώς πρόκειται για δύο παίκτες εμφανούς εξέλιξης και μέλλοντος τους οποίους, αυτή τη σεζόν, η πορεία έστειλε στην κερκίδα περισσότερο από ό, τι θα’θελε. Αισθάνεται υπόχρεος.

Σ’αυτό το νέο σενάριο, η απόφαση ότι ο Marcos Llorente θα’χει πολλά λεπτά δεν φαίνεται πλέον τόσο εγγυημένη όπως πριν. Τόσο ο Ζιντάν όσο κι ο παίκτης έχουν σαφές ότι πλέον πρέπει να παίζει κι ότι μια ασυνεχής σεζόν θα φρέναρε την υποσχόμενη ανάπτυξη του. Δεν υπάρχει ακόμα μια οριστική απόφαση γι’αυτό, και το λογικό είναι να ληφθεί μετά την προετοιμασία και την ζωντανή διαπίστωση του επιπέδου του Μάρκος. Αλλά δεν αποκλείεται να φύγει και πάλι δανεικός αν δεν δουν εγγυήσεις ότι θα απολαύσει αρκετά λεπτά. Δεν παύει να’ναι τραγικό, ο Ζιντάν, πεπεισμένος όπως είναι ο ίδιος για την τεράστια ποιότητα του, να μην μπορεί να του δώσει τα λεπτά που θα’θελε. Αλλά αυτή η ίδια κατάσταση έχει συμβεί ήδη με άλλους και δεν θέλει να την επαναλάβει.

Με γενεαλογία 100% λευκή, ο Marcos Llorente ονειρεύεται απ’την παιδική ηλικία να πετύχει στη Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτός εξακολουθεί να’ναι ο πρωταρχικός στόχος του. Αλλά είναι φιλόδοξος, πιστεύει στις δυνατότητές του και να ξέρει ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να κάνεις ένα βήμα πίσω για να πάρεις ώθηση. Ή αυτό ή να πιστέψει ότι ο Ζιντάν δίνει μια άλλη τροπή στην λαμπρή διαχείριση του στο ρόστερ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.