News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί κανείς δεν κλαίει για τον Cristiano;

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca

«Λοιπόν να πληρώσει ότι οφείλει, να’ρθει  με μια καλή προσφορά και να φύγει». Δεν λείπουν οι δημοσκοπήσεις για να μάθουμε τι σκέφτεται ο madridismo ενώπιον μιας πιθανής αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το εξώφυλλο της Α Bola δεν έχει προκαλέσει καμία συμπάθεια μεταξύ των οπαδών κι αυτού, που υποτίθεται, θα’πρεπε να’ναι το  μεγαλύτερο είδωλό τους. Εάν ο Cristiano κι ο Παγκόσμιος Mendes προτίθεντο να δημιουργήσουν κάποιου είδους αγάπη με τον ελιγμό «τώρα θύμωσα και δεν μπορώ ν’αναπνεύσω» ο πυροβολισμός τους έχει βρει στον κώλο. Κανείς δεν πρόκειται να πάει στην πόρτα των δικαστηρίων να ενθαρρύνει τον παίκτη, ούτε ή ομάδα πρόκειται να ηγηθεί μιας καμπάνιας του στιλ «Είμαστε όλοι Cristiano. Ηλιθιότητες, όχι περισσότερες απ’το όριο.


Εμπορική σχέση

Κανείς δεν κλαίει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, επειδή, μεταξύ άλλων, η σχέση του με το Bernabeu έχει υπάρξει περισσότερο εμπορική παρά συναισθηματική. «Εσείς βάζετε πολλά γκολ, ο σύλλογος σας πληρώνει εκατομμύρια κι εμείς σας χειροκροτούμε πολύ ή λίγο». Μερικές φορές, ούτε αυτό, όπως έχει αναλάβει να υπενθυμίσει ο παίκτης όποτε ήθελε. Μόνο την τελευταία στιγμή, μετά από μια ιστορική σεζόν της ομάδας και μια άψογη υπηρεσία του Κριστιάνο, ο ποδοσφαιριστής έχει μπορέσει ν’απολαύσει μια κάποια ζεστασιά στην αντιμετώπιση του πλήθους. Ούτε και πολύ. Και τώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακραία κατάσταση -μη αναστρέψιμη λένε οι συνεργάτες του Πορτογάλου- οι οπαδοί δεν χαλιούνται ν’ανοίξουν τα χαρτιά τους. Αρκεί να δώσεις φωνή στους φιλάθλους σε κάθε μέσο για ν’ακούσεις το κλασικό «να πληρώσει και να φύγει».

Άλλη ομάδα

Ο Cristiano έχει υπάρξει πάντα ένας ξεχωριστός σύλλογος μέσα σ’ένα τεράστιο σύλλογο όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα είδος Cristiano Club de Fútbol στο οποίο έφτασε να μπερδευτεί αν ήταν πιο σημαντικό να κερδίσει την χρυσή μπάλα απ’το να κερδίσει το πρωτάθλημα. Έτσι που η κατάσταση που δημιουργήθηκε θα χρειαστεί την τεχνογνωσία αυτού που διαπραγματεύεται με μια εταιρεία.

Πρώτον, φυσικά, θα πρέπει να σεβαστούμε τον ανθρώπινο παράγοντα. Λείπει αυτή η συνάντηση στον οποία ο παίκτης πρέπει να καθίσει με τον πρόεδρο για να πει: «Θέλω να φύγω». Από εκεί και μετά, διαπραγματεύονται ένας σύλλογος με μια πολυεθνική με πόδια. Η Μαδρίτη θα πρέπει να επιδιώξει το μέγιστο συμφέρον της. Αν αυτό περνάει απ’το να μείνει ο Cristiano, να το προσπαθήσει. Ο Florentino, συνηθισμένος να διαπραγματεύεται σε τόνους χάλυβα και κυβικά μέτρα σκυροδέματος, σίγουρα δεν θα υποθηκεύσει το club στα καπρίτσια ενός άστρου. Κι αν το συμφέρον είναι να φύγει ο Cristiano, δεν θα πρέπει να τρέμει το να μείνει ως ο πρόεδρος που άφησε να φύγει ένας θρυλικός παίκτης. Αν κατέβει για ένα καφέ μπροστά απ'τα κεντρικά γραφεία της ACS θα διαπιστώσει με ποιον είναι ο κόσμος.

Στη θέση του

Είναι δελεαστικό να σκεφτεί κανείς ότι στον Asensio η εθνική Κ 21 πέφτει λίγη. Τίποτα τέτοιο. Είναι στο σωστό μέρος. Λόγω ηλικίας, του αντιστοιχεί η Κ 21. Λόγω ποιότητας, η ανδρών. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ολοκληρώσει τη σεζόν και την εκπαίδευσή του με την Rojita. Και παρεμπιπτόντως, κάνει χαρούμενο το καλοκαίρι σ'όλους εκείνους που ξέρουν ν'απολαμβάνουν έναν παικταρά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.