News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εκλογές για την προεδρία της Μαδρίτης: μόνο ο Ramos μπορεί ν’αμφισβητήσει τη θέση απ’τον Florentino

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Του Javier Gomez Matallanas

Αυτό το μήνα θα’πρεπε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά οι όροι που έθεσε ο Florentino Pérez πριν από πέντε χρόνια καθιστούν αδύνατο να παρουσιαστεί κάποιος υποψήφιος

Αν ο Sergio Ramos έγινε μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης όταν εντάχθηκε στην ομάδα της Concha Espina, αυτό το καλοκαίρι θα συμπληρώσει 12 έτη. Σ’αυτή την περίπτωση, στον Cid Campeador de Camas θα έμεναν ακόμα οκτώ χρόνια για να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης που γίνονται αυτές τις μέρες. Πάμε, εκλογές που θα διεξάγονταν, εάν υπήρχαν περισσότεροι υποψήφιοι πέρα απ’τον Florentino Pérez, κάτι που φαίνεται περίπλοκο. Διότι για να γίνεις πρόεδρος, εκτός από εκείνα τα 20 έτη παλαιότητας (άλλαξε το καταστατικό κι αυξήθηκε από 10 σε 20 έτη η απαραίτητη παλαιότητα για να μην παρουσιαστεί ο Vicente Boluda), χρειάζονται περίπου 100 εκατομμύρια εγγύηση με την περιουσία ενός, κι αυτό μπορεί να το κάνει ο υποψήφιος Perez και λίγοι περισσότεροι.

Αποδεικνύεται ότι ο μόνος που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την προεδρία απ’τον Florentino θα’ταν ο Ramos (ακόμα δεν έχει το ποσό της εγγύησης, αλλά με την βελτίωση της σύμβασης που έχει κερδίσει ο Σεβιγιάνος, έτσι ώστε να του πληρώνουν τουλάχιστον ό, τι κερδίζει ο Gareth Bale, σύντομα θα’χει χρήματα επίσης για το σκοπό αυτό). Όπως και στη Barca η επιλογή του Pique για πρόεδρος φαίνεται ως ένα ενδεχόμενο, αυτός που κάνει κουμάντο τώρα στη Μαδρίτη είναι ο Sergio Ramos κι αν ήθελε στο μέλλον θα μπορούσε να παρουσιαστεί για να εκλεγεί πρόεδρος.

Η καταστατική αλλαγή που διέπραξε ο Pérez το 2012 για να αποτρέψει να εμφανιστεί ένας σεΐχης ως σωτήρας της Μαδρίτης (στο τέλος αποδεικνύεται ότι ο σεΐχης είναι ο ίδιος ο Perez κι έχει πάρει το club ουσιαστικά στην ιδιοκτησία του, χωρίς αντιπολίτευση, χωρίς συζήτηση, χωρίς αποκλίσεις) έχει προκαλέσει να μην υπάρχουν εκλογές, γιατί κανείς δεν παρουσιάζεται για να του αμφισβητήσει την καρέκλα. Και η απουσία των υποψηφίων δεν υπακούει στο ότι η Μαδρίτη έχει κερδίσει τρία Champions League τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν είναι ζήτημα του ότι οι αθλητικές επιτυχίες προκαλούν κανείς να μην θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Μαδρίτης, γιατί αν και η ομάδα κέρδισε Ευρωπαϊκά Κύπελλα, μπορεί επίσης να αλλάξει πρόεδρο, όπως συνέβη όταν ο Florentino αντικατέστησε τον Lorenzo Sanz βδομάδες μετά την κατάκτηση του όγδοου της Μαδρίτης.

Η Μαδρίτη, των μελών της;

Εκτός από μεγάλη έκπληξη, ο Florentino Pérez δεν θα’χει αντίπαλο επειδή δεν θα παρουσιαστεί κανένας άλλος υποψήφιος και δεν θα υπάρξουν εκλογές για την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης. Θεωρητικά, η Μαδρίτη είναι των μελών της, αλλά στην πράξη δεν κάνουν τίποτα στην διακυβέρνηση του συλλόγου, επειδή ούτε και μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο, την Συνέλευση των αντιπροσώπων των μελών, την οποία διαχειρίζεται ο μηχανισμός του προέδρου. Κι όλες οι κινήσεις αποσκοπούν να πάψει το club σε κάποια στιγμή να’ναι ένα club μελών για να γίνει μια ανώνυμη εταιρεία (έχουν κυκλοφορήσει έγγραφα με τα σχέδια, για να γίνει, που έχει ο πρόεδρος εδώ και χρόνια).

Καθώς περνούν οι μέρες για την υποβολή των υποψηφιοτήτων χωρίς να εμφανίζεται κάποιο μέλος που να στοχεύει να αμφισβητήσει την προεδρία απ’τον Florentino, ο πρόεδρος προχωρά σχεδιάζοντας την επόμενη σεζόν. Κάθε φορά και με λιγότερο χώρο για ελιγμούς, διότι, όπως δείχνουν ως σίγουρο απ’τον σύλλογο, θα κρεμάσει και πάλι τον David de Gea. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Ζιντάν και οι παίκτες του έχουν ζητήσει να μην τον υπογράψει για να μην αμφισβητήσει τη θέση απ’τον Keylor Navas. Και, εκτός από απρόσμενη αυταρχική στροφή, φαίνεται ότι ο Perez θα τους ακούσει.

Ιέρο, Ραούλ και Κασίγιας το προσπάθησαν χωρίς επιτυχία

Αυτό είναι που έχει καταφέρει ο Sergio Ramos. Να΄χει υπό έλεγχο τ’αποδυτήρια, έτσι ώστε να μην υπάρχουν φυγές και να χειρίζεται την κατάσταση όπως δεν το’χε κάνει κανένας αρχηγός με πρόεδρο τον Florentino. Ιέρο και Ραούλ το προσπάθησαν χωρίς επιτυχία. Ούτε κι ο Κασίγιας μπόρεσε να το πετύχει. Και οι τρεις τους έφυγαν απ’το σύλλογο, επειδή ο πρόεδρος το επιδίωξε για χρόνια. Αλλά ο Ramos είναι ο μόνος αρχηγός που το έχει καταφέρει.

Εν τω μεταξύ, ο Florentino μπορεί να συνεχίσει στα ίδια πρότυπα συμπεριφοράς μ’αυτά έχει επιδείξει στην περίπτωση Púnica, στην οποία, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Florentino, πλήρωνε με χρήματα της Μαδρίτης μια εταιρεία για ανεβάζει την προσωπική του φήμη και να πιέζει τον προπονητή για να βάζει αυτόν ή εκείνον τον παίκτη. Επιπλέον, στα κοινωνικά δίκτυα και στα σχόλια των ειδήσεων στις ιστοσελίδες στέλνει όλα τα trolls για να προσβάλουν τον επικριτικό δημοσιογράφο. Και με το που κερδίζει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο επιτρέπει να κατηγορηθεί ένας εκφωνητής (ο Manu Carreño σε αυτή την περίπτωση) ο οποίος δεν τον ευχαριστεί, γιατί δεν είναι της Μαδρίτης, και του δίνει μια επίπληξη γιατί δεν επανέλαβε ένα οφσάιντ στη μετάδοση του τελικού, δίνοντας την αίσθηση ότι δεν ξέρει να κερδίζει. Είναι πάνω απ’το καλό και το κακό, και νιώθει ατιμώρητος κι ότι μπορεί να διαρκέσει μια ζωή στο πόστο. Και, αν το αποφασίσει έτσι, θα μπορούσε να κάνει το πόστο κληρονομικό. Κάποιος απ’τους απογόνους του, ο οποίος δραστηριοποιείται σ’ένα γραφείο με προνομιακή θέα στο Bernabeu, θα’ταν έτοιμος γι’αυτό. Όπως κι ο Sergio Ramos, που αν αποφάσιζε να γίνει πρόεδρος θα κέρδιζε τις εκλογές. Αλλά δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο για να κάνει κουμάντο στη Μαδρίτη. Επειδή είναι πλέον ο λευκός σερίφης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.