News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα πέντε κλειδιά της Liga 33 της Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Το σχέδιο του Ζιντάν σπάει πέντε χρόνια ξηρασίας στο πρωτάθλημα


Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει ήδη τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος του ως προπονητής. Δεν θα χρειάζεται πλέον να ψάξουμε περίεργες συνθέσεις στο ημερολόγιο για να δικαιολογήσουμε  την ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης από τότε που εμφανίστηκε στο λευκό πάγκο ο Γάλλος. Θα πρέπει απλά να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία και να δούμε πώς η λευκή ομάδας είναι η πρωταθλήτρια της σεζόν 2016-2017, ένας πρωταθλητής που έχει προσκολληθεί στην πρωτοπορία απ’την πρώτη αγωνιστική της Liga κι έχει τελειώσει με τον ίδιο τρόπο.

Πέντε είναι τα κλειδιά στα οποία εγκαθίσταται η λευκή κατάκτηση πέντε χρόνια αργότερα. Το πρώτο χτύπημα έρχεται με την εμφάνιση του Asensio και τους τρεις βαθμούς στο Anoeta. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζεται με τον Bale, αλλά ο Ζιντάν δίνει τις πρώτες πινελιές για την διαχείριση που θα σημάδευε την σεζόν και δεν είναι άλλη απ’την απόδειξη ότι υπήρχε ρόστερ κι ότι σκέφτονταν να υπολογίσει όλους τους παίκτες. Απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, Asensio, Kovacic και Morata ήταν βασικοί, για να εμφανιστούν μετά οι Lucas Vázquez, James και Isco. Σας φαίνεται οικείο;

Τον Νοέμβριο λαμβάνει χώρα η επόμενη βόμβα του Ζιντάν και της παρέας του. Επισκέπτεται το Καλντερόν και θριαμβευτική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 0-3. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάζονταν ένα δραστικό χτύπημα και το καταφέρνει με τρία γκολ. Ο Πορτογάλος έφτανε στο rojiblanco γήπεδο με αμφιβολίες, αλλά διαλύθηκαν όλες με βάση τα γκολ, σε μια εντεκάδα με απουσίες και με παίκτες όπως ο Nacho, ο Lucas Vázquez ή ο Kovacic ως βασικοί.

Η τρίτη από αυτές τις καθοριστικές στιγμές του πρωταθλήματος έρχεται απ’το χέρι του Sergio Ramos και τις εμφανίσεις του, όταν το χρειάζονταν περισσότερο η λευκή ομάδα. Barcelona, Deportivo, Μάλαγα και Μπέτις έχουν διαπιστώσει πως ένας αμυντικός μπορεί να φτάσει να γίνει ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην επίθεση με τις εμφανίσεις του στις στημένες φάσεις.

Η ισοπαλία στο Καμπ Νόου λόγω του πολύ που σημαίνει να φεύγει ηττημένος ο άμεσος αντίπαλος και το γκολ εναντίον της Ντεπορτίβο, ακριβώς πριν απ’το ταξίδι στην Yokohama, ανύψωσαν την ψυχολογία του madridismo και βοήθησαν ν’αυξήσει η λευκή ομάδα το ρεκόρ των αήττητων παιχνιδιών και, παρεμπιπτόντως, να συνεχίσει φωνάζοντας στους τέσσερις ανέμους, ότι πέντε χρόνια μετά ήθελε τη Liga.

Στην Eibar υπέγραψε μια στιγμή που θα’πρεπε να περάσει στην ιστορία του ποδοσφαίρου ή, τουλάχιστον, της ισπανικής Liga. Ο Ζιντάν αποφάσισε ότι η πρώτη γραμμή, η ομάδα Α ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, δεν αρκούσε για ν’ανταγωνιστεί σε Liga και Champions League ταυτόχρονα. Isco και Asensio, καθώς και η καθιέρωση παικτών όπως ο Nacho κι ο Lucas Vázquez έχουν αποδειχτεί καθοριστικοί.

Σάββατο 4 Μαρτίου και μετά από μια καυτή βδομάδα και συναντήσεις όλων των ειδών στ’αποδυτήρια, ο Γάλλος τεχνικός αποφασίζει να δώσει την μία εναλλακτική στη δεύτερη ομάδα. 26η αγωνιστική και απομένουν πολλές, αλλά ο Ζιντάν ρίχνει την ομάδα Β, η οποία ανταποκρίνεται διαλύοντας την αποκάλυψη του πρωταθλήματος, κάτι που επανέλαβαν ενάντια σε Leganés, Deportivo, Sporting και Γρανάδα. Πλήρες. 15 βαθμοί και οξυγόνο για τους λεγόμενους βασικούς. Αυτή η κίνηση δεν μπορεί να αποκληθεί rotation. Πάει παραπέρα, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει αποδειχτεί κλειδί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Το τελικό χτύπημα ήρθε στο τελευταίο σκέλος της Liga. Με τη Barcelona να καταδιώκει αδυσώπητα τη Ρεάλ Μαδρίτης, η λευκή ομάδα δεν έχει δώσει πιθανότητα ούτε στην κερδοσκοπία ούτε στην αμφιβολία. Φερεγγυότητα, σιγουριά και πολλά γκολ για να σφραγίσει τη Liga 33, ένα πρωτάθλημα που ο madridismo χρειάζονταν και που η Ρεάλ Μαδρίτης φαινόταν να βαριέται να κατακτήσει... μέχρι που ήρθε ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.