News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το μέλλον είναι εδώ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Του Santiago Segurola

Αυτή τη φορά η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τη μεγάλη διαδρομή της Liga, αυτή η οποία πιστοποιεί την αξιοπιστία που άφηνε η ομάδα για τις μικρές αποστάσεις στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Είναι αλήθεια ότι το μεγάλο ευρωπαϊκό τουρνουά παρέχει το μεγαλύτερο κύρος και την ευρύτερη παγκόσμια εξάπλωση, αλλά η Liga, και κυρίως η ισπανική, αποκαλύπτει την πραγματική εξουσία μιας ομάδας, χωρίς εξαπάτηση. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξία της αυτή τη σεζόν. Έχει παίξει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα, έχει αντιμετωπίσει αθόρυβα και χωρίς θρήνους τα πιο δύσκολα επεισόδια, συμπεριλαμβανομένης της ήττας απ’τη Μπαρτσελόνα στο τελευταίο λεπτό, κι έχει δείξει τη δυναμική που προβλέπει συνήθως έναν νικηφόρο κύκλο.

Δεν έχει κερδίσει μόνο το πρωτάθλημα, αλλά έχει ανοίξει κι ένα κενό αναφορικά με την μεγάλη αντίπαλό της, τη Barça. Η διαφορά που έχει πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ μικρότερη, τρεις βαθμοί, απ’την αίσθηση της εξουσίας που δεσπόζει στο περιβάλλον. Πολλές πτυχές της Barca έχουν αποτύχει, οι απογοητευτικές μεταγραφές και η αποστροφή για την cantera, κυρίως, εν μέσω αυτού που απαιτεί περισσότερο μια επανάσταση παρά μια ανανέωση.

Μια τρομερή εποχή σβήνει, με το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων παικτών της να’χουν αποσυρθεί ή σε παρακμή, και η πραγματικότητα λέει ότι δεν θ’αποδειχθεί αρκετό στη Μπάρτσα να στύψει τους Messi, Neymar και Suárez. Οι καταστροφές σε Παρίσι και Τορίνο ήταν πάρα πολύ σημαντικές. Έδειξαν τις διαρθρωτικές ελλείψεις μιας ομάδας που χρειάζεται όλο εκείνο που έχει επιλύσει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Για πρώτη φορά σε πολλά χρόνια, δεν υπάρχει ένα σύννεφο στο madridista ορίζοντα. Ο σύλλογος διανύει μια προφανή κοινωνική ειρήνη, πλεονέκτημα στο οποίο έχει συμβάλει ο Ζιντάν με την ίδια φυσικότητα με το αθλητικό τμήμα. Ούτε τη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε οποιαδήποτε ομάδα, δεν την βολεύει η αστάθεια, ο θυμός και η κοινωνική κατάρρευση. Η ομάδα έχει παίξει καλά πολλές φορές και υπέροχα σε πολλά μέρη της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του πιο δύσκολου, όταν η μάχη για τον τίτλο θα μπορούσε να προκαλέσει κόπωση, ανασφάλεια και άγχος. Την έχει ευνοήσει η φυσικότητα που ο Ζιντάν έχει μεταδώσει στην ομάδα, στο σύλλογο και στο μιντιακό περιβάλλον.

Είναι πολλά τα πλεονεκτήματα που έχει αποκτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν. Διαθέτει πιθανώς την καλύτερη ομάδα στην ιστορία της, μ’ένα τέλειο μείγμα σε όλα τα επίπεδα. Τ’αστέρια δεν έχουν χάσει τη λάμψη, οι βετεράνοι παραμένουν σε ισχύ, οι παίκτες της cantera έχουν αποδειχθεί απαραίτητοι στις επιτυχίες κι όλες οι γραμμές είναι καλυμμένες από παίκτες μεγάλης κλάσης. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί μια ουλή σ’ένα ρόστερ που θα προσθέσει δύο απ’τους πιο ελπιδοφόρους νέους του ισπανικού ποδοσφαίρου: Theo και Marcos Llorente. Όλα αυτά πριν απ’την ψαριά στην καλοκαιρινή αγορά.

Στον Ζιντάν αντιστοιχεί μια εξαιρετική αξία. Έχει διαψεύσει μία προς μία τις προκαταλήψεις που βάραιναν πάνω του όταν διαδέχθηκε τον Ράφα Μπενίτεθ. Μόλις σε δεκαπέντε μήνες ως προπονητής, έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το Mundial Συλλόγων και είναι έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα σ’έναν ακόμα τελικό του Champions League. Έχει επιβεβαιώσει ότι η απειρία είναι περισσότερο αρετή παρά πρόβλημα. Το 90% των καλύτερων προπονητών των τελευταίων 50 ετών έχουν κάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους στο πρώιμο στάδιο της σταδιοδρομίας τους.


Όπως έχει συμβεί με προπονητές όπως ο Miguel Muñoz, ο Del Bosque ή ο Αντσελότι, ο Ζιντάν έχει επιλέξει ένα φιλικό προφίλ. Δεν έχει προταθεί ποτέ να μπει πάνω απ’τους παίκτες ή τον σύλλογο. Στην αξιοθαύμαστη διαχείρισή του στο ρόστερ, όπου μόλις και μετά βίας έχουν προειδοποιήσει ανησυχητικές τάσεις, έχει προσθέσει την γαλήνη για να βρίσκει άλλοθι για ένσταση, με μια ακόμα πρόσθετη θεώρηση: πρακτικά όλοι οι παίκτες έχουν προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις τους, κάποιοι με εξαιρετικό τρόπο. Ίσως να’ναι αυτή η πτυχή αυτό που καθορίζει πιο κατάλληλα την επίδραση ενός προπονητή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.