News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ποια θα’ταν η Barcelona του Messi μ’έναν πάγκο σαν της Ρεάλ Μαδρίτης;

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Η δεύτερη μονάδα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Ο σύλλογος ξόδεψε μια περιουσία το περασμένο καλοκαίρι για να ενισχύσει τη δεύτερη μονάδα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να επενδύσει καλύτερα


Η τρίαινα ξεπέρασε το φράγμα των 100 γκολ. Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, αποδεικνύεται ότι οι Messi, Luis Suarez και Neymar αποτελούν μια τεράστια, βάρβαρη τριπλέτα. Μένει να δούμε πώς θα τελειώσει η σεζόν, αν είναι με νταμπλ, μόνο με Copa del Rey ή με άδειες βαλίτσες. Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι αν υπήρχε από πίσω μια δεύτερη μονάδα παρόμοια μ’αυτήν που απολαμβάνει ο Ζιντάν, πιθανότατα το τρέχον σενάριο θα’ταν άλλο. Η azulgrana ομάδα αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Champions League -θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει νωρίτερα- και στο τουρνουά της κανονικότητας εξαρτάται απ’το τι θα κάνει ο μεγάλος αντίπαλος, να σκοντάψει σ’ένα απ’τα τρία παιχνίδια που του απομένουν. Ό, τι κι αν συμβεί, φαίνεται σαφές ότι η blaugrana ομάδα πρέπει να βάλει χέρι στον πάγκο της με στόχο την επόμενη σεζόν.

Τα τελευταία χρόνια η Barcelona δεν έχει πετύχει στο στοίχημά της γι’αυτούς τους παίκτες που πρέπει να περιμένουν τις στιγμές τους, πολλές ή λίγες, έτσι ώστε η ομάδα να μην υποφέρει όταν υποφέρουν οι βασικοί απ’τις ιδιοτροπίες του ανταγωνισμού, είτε με τη μορφή τραυματισμών, είτε με τιμωρίες, είτε με πεσμένη φόρμα. Σε ορισμένες αποφασιστικές στιγμές της σεζόν, ο Luis Enrique δεν έκανε τα rotations που εφαρμόζει ο Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης συχνά. Όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σταματήσει να παίζει μια σειρά από παιχνίδια για να φτάσει στη στιγμή της αλήθειας σε άριστη κατάσταση, το ν’ακολουθήσει ο Messi τον ίδιο δρόμο είναι ανεφάρμοστο. Ο Αργεντινός συνεχίζει να τροφοδοτεί μια ομάδα που δεν ξέρει να ζήσει χωρίς αυτόν. Χθες, εναντίον της Βιγιαρεάλ, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά.

Καλά θα κάνει ο Josep Maria Bartomeu να κλείσει την ανανέωση του αστέρα του Rosario το συντομότερο. Το θέμα δεν προχωρά όπως αναμενόταν, όπως ενημέρωσε αυτή η εφημερίδα, αλλά ο ηγέτης γνωρίζει πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να υποκύψει μπροστά στον παίκτη και στον πατέρα του. Αν είναι ζωτικής σημασίας να διευθετηθεί το ακανθώδες θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα, το ίδιο είναι επίσης η αθλητική διαχείριση με επικεφαλής τον Robert Fernández ν’αρχίσει να πετυχαίνει μ’αυτές τις θεμελιώδεις μεταγραφές έτσι ώστε η ομάδα να μην χάνει ποτέ την ταχύτητα πλεύσης και να παραμένει μέχρι το τέλος στη μάχη για όλους τους τίτλους, ξεκινώντας από ένα Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο πνίγηκε κατά της Παρί Σεν Ζερμέν και που εναντίον της Γιουβέντους ήταν πλέον αδύνατο να τα καταφέρει.


Περισσότερα από 120 εκατομμύρια

Η Μπαρτσελόνα έκανε μια σημαντική δαπάνη το περασμένο καλοκαίρι, αλλά το σχέδιο δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο αναμενόταν. Εκτός απ’τον Umtiti, οι άλλοι νεοτερισμοί, δεν έχουν αφήσει το σημάδι τους στην ομάδα αυτή τη σεζόν. Οι André Gomes, Digne, Denis Suárez και Paco Alcácer δεν έχουν φανεί όπως αναμενόταν -ο Cillessen δεν είχε πολλές ευκαιρίες-, κι ο Bartomeu έχει ξεκάθαρο ότι το ρόστερ χρειάζεται ισχυρό και νέο σφρίγος. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει σαφώς την παρτίδα σε διάφορες μεταγραφές, οι οποίες προσθέτουν όταν τ’αστέρια όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Μπέιλ είναι τραυματίες ή πρέπει να ξεκουραστούν. Στην Γρανάδα, James, Λούκας και Morata, για παράδειγμα, το έδειξαν μια ακόμα μέρα.

Το αμείλικτο πέρασμα του χρόνου έχει ήδη το τίμημά του σε μερικούς βασικούς παίκτες της λαμπρής εποχής που έχει ζήσει η Barca κάτω από την ηγεσία του Μέσι τον τελευταίο καιρό. Η σωματική κατάσταση του Ινιέστα ξεκινά να αποτυγχάνει με τρόπο περισσότερο από εμφανή, αλλά από πίσω δεν έχει εμφανιστεί κανείς που να μπορεί να τον αντικαταστήσει μερικές φορές, πόσο μάλλον να κάνει σκιά. Η ομάδα επένδυσε το περασμένο καλοκαίρι περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές για να’χει καλά καλυμμένο τον πάγκο, αλλά κανείς δεν έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, τουλάχιστον για να μην παρατηρείται η απουσία του manchego. Όταν δεν είναι, ή απόδοσή του δεν είναι η βέλτιστη, η ομάδα εξακολουθεί να δυσφορεί σημαντικά.


Marco Asensio

Η Barcelona, για παράδειγμα, ήταν βέβαιη ότι ένας παίκτης όπως ο Arda Turan θα’δινε στο χώρο του κέντρου ένα συν, αλλά το σουτ πήγε έξω. Ο Τούρκος μέσος δεν έχει αποδώσει όπως ανέμενε η culé ηγεσία όταν πλήρωσε στην Ατλέτικο Μαδρίτης 34 εκατομμύρια, συν άλλα εφτά σε μεταβλητές. Ο παίκτης έχει κρεμασμένη την ταμπέλα του πωλείται εδώ και καιρό και το ίδρυμα ελπίζει να μπορέσει ν’ανακτήσει το μέγιστο. Φαίνεται πως μόνο ένας σύλλογος της Σούπερ Λιγκ της Κίνας θα εξέταζε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας δαπάνης για έναν ποδοσφαιριστή που στην Ευρώπη έχει υποτιμηθεί σε αναγκασμένες πορείες τα τελευταία χρόνια.

Η Barcelona πρέπει να κινηθεί πολύ καλά αυτό το καλοκαίρι μ’αυτό το γκρουπ των παικτών που πρέπει να ενισχύουν πραγματικά το ρόστερ. Αν το πετύχει, το MSN θ’αναλάβει τα υπόλοιπα, όπως πάντα... Και η εικόνα δεν είναι απλή, διότι τα ταμεία δεν είναι για πολλές χαρές, λιγότερο όταν στον Μέσι, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι ένα συμβόλαιο με πολλά εκατομμύρια. Είναι στο χέρι του Bartomeu, για παράδειγμα, να δέσει εκείνο το είδος των παικτών που κυνήγησε έγκαιρα η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η περίπτωση του Marco Asensio, μ’ένα θεαματικό μέλλον και τον οποίο απ’τα γραφεία του Καμπ Νόου άφησαν να χαθεί. Ως εκ τούτου, ο Gerard Deulofeu θα επιστρέψει πιθανότατα εκ νέου στο σπίτι τώρα που στη Milan φαίνεται να’χει ολοκληρώσει τη μακρά εκπαίδευσή του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.