News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ενώπιον της δυνατότητας να καθιερωθεί μόνο μ’ένα βαθμό στην ημερήσια διάταξη

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Η Μαδρίτη ψάχνει τον τριακοστό τρίτο τίτλο της

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται μια ισοπαλία για να γίνει πρωταθλήτρια, αλλά θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μάλαγα του Michel. Ο Γάλλος μιλά για τη σημασία της φυσικής κατάστασης γι’αυτήν την καλή σεζόν


Στο τέλος όλα είναι στον ένα βαθμό, η οποία είναι η απόσταση μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και του τριακοστού τρίτου τίτλου της στο πρωτάθλημα. Ένα αποτέλεσμα που έχει πάρει στα 34 απ’τα 37 παιχνίδια που έχει παίξει σε αυτό το πρωτάθλημα. Μόνο Σεβίλλη, Βαλένθια και Barcelona κατάφεραν ν’αρπάξουν τους τρεις βαθμούς απ’τους λευκούς σ’έναν αγώνα. Η λογική μας καλεί να σκεφτούμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα το καταφέρει. Αλλά η λογική τελειώνει πάντα στο σφύριγμα έναρξης. Το ποδόσφαιρο είναι ανεξιχνίαστο. Οι λευκοί θέλουν αυτόν τον τίτλο, ακόμη περισσότερο, τον χρειάζονται. Είναι πέντε χρόνια χωρίς βασιλεία στην Ισπανία, κι αυτό είναι σοβαρό για εκείνον που φιλοδοξεί πάντα στον ουρανό.

«Ξέρουμε πού είμαστε, ότι πρέπει να κερδίσουμε στο γήπεδο, όπως κάναμε μέχρι τώρα, δουλεύοντας, παλεύοντας και μην κατεβάζοντας ποτέ τα χέρια», λέει ο Ζιντάν για να εξηγήσει ποια είναι τα επιχειρήματα της ομάδας του για να ολοκληρώσει αυτό το έργο. Η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν έχει αποδείξει ένα πράγμα πάνω απ 'όλα: ότι είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα. Έχει δείξει πάντα την αφοσίωσή της, τον αγώνα της και μια αξιοσημείωτη ικανότητα να βρίσκεται στο ελάχιστο επίπεδο που την βοηθά να παίρνει κάθε παιχνίδι. Δεν ήταν πάντα εξαιρετική, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να το προσπαθεί.

Έχουν ξεκάθαρο το στόχο και χρειάζεται μόνο να δούμε το τέλος του παιχνιδιού στο Vigo για να το γνωρίζουμε. Δεν υπήρξε ούτε μισή παραχώρηση στην ευφορία, η χαρά ήταν συγκρατημένη και κανένας παίκτης απ’αυτούς που μίλησαν στη μικτή ζώνη δεν θεώρησε τελειωμένο το πράγμα. Ένας βαθμός, μένει ένας βαθμός. Οι λευκοί έχουν καταφέρει, λόγω του εξαιρετικού τους ρόστερ, να’ναι στην ιδανική θέση ελλείψει ενός παιχνιδιού. Θα το καταφέρουν με νίκη ή ισοπαλία και, γι’αυτό, συγκεντρώνουν πολύ ποδόσφαιρο και φυσική κατάσταση.

«Εξαρτόμαστε από μας, αυτό είναι σημαντικό, ξέρουμε ότι μας λείπει ένα ματς. Δουλεύουμε όπως θέλαμε, φτάνουμε καλά ψυχολογικά και γαμάτα σωματικά», λέει ο Ζιντάν μ’αυτή την περίεργη ικανότητα που έχει λέει βρισιές χωρίς να του φαίνεται. Δεν θα δείξει ούτε ίχνος έντασης, αλλά ούτε αυτό είναι είδηση, είναι ένας άνθρωπος πεπεισμένος για τη θέση του στον κόσμο. Όπως η ομάδα του.

Γι’αυτό, όταν τον ρώτησαν για τον Michel, για τη Μάλαγα, τα πριμ κι όλα αυτά τα τόσο χαρακτηριστικά πράγματα το τέλος της σεζόν, σταματά, σκέφτεται και λέει μια φράση με λίγη ουσία, αλλά πολύ πραγματική. «Μόνο αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, έτσι ήταν πάντα. Εξαρτόμαστε από μας και δεν κοιτάω ούτε τον αντίπαλο ούτε κανέναν. Θα’χουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που τον τελευταίο καιρό τα πάει εκπληκτικά. Το ξέρουμε. Όλα εξαρτώνται απ’το παιχνίδι μας και μ’ενδιαφέρει περισσότερο το τι θα κάνουμε εμείς», λέει ο Ζιντάν, ο οποίος φαίνεται πρόθυμος να υπενθυμίσει σ’αυτόν που τον ρωτάει ότι είναι αυτός ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία και μια απ’τις πλουσιότερες στον κόσμο· τι μεγαλύτερο πλεονέκτημα απ’αυτό.


Θα βγουν για τη νίκη

Όσο για το ποδοσφαιρικό το σύνθημα, φυσικά, είναι να βγουν για να κερδίσουν. Κανείς δεν θα σκέφτονταν άλλο τρόπο για να το καταφέρει, γιατί η συντομότερη διαδρομή για την ήττα είναι ν’αρχίσεις να δέχεσαι την ισοπαλία. «Δεν θ’αλλάξουμε τίποτα, η ιδέα είναι να βγούμε στο μέγιστο, να δώσουμε το εκατό τοις εκατό, όλα όσα έχουμε. Πρέπει να’μαστε συγκεντρωμένοι και να βγούμε να κερδίσουμε όπως πάντα επειδή είναι στο DNA αυτής της ομάδας. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά στο μυαλό μας είναι πάντα να βγούμε για να κερδίσουμε», σχολιάζει ο Γάλλος προπονητής που ήθελε να υπενθυμίσει ότι αν είναι σ’αυτό το σημείο, με την Liga σε απόσταση αναπνοής, είναι σε μεγάλο βαθμό λόγω ενός ιστορικού ρόστερ.

«Όλοι οι παίκτες έχουν συνεισφέρει. Απ’την αρχή είπα ότι αυτό το ρόστερ είναι ένα θέαμα, είναι όλοι πολύ καλοί. Το κλειδί είναι ότι έχουν αισθανθεί όλοι σημαντικοί. Όσοι έχουν παίξει λιγότερο ήταν εξίσου καλοί μ’εκείνους που έπαιξαν περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό παίζοντας κάθε τρεις μέρες κι έχοντας 60 παιχνίδια το χρόνο», αιτιολογεί ο madridista προπονητής.

Αυτό είναι μέρος της κληρονομιάς του Zidane, ενός προπονητή άπειρου ακόμα αλλά του οποίου το παλμαρέ αρχίζει να τον δικαιώνει. Πέρυσι, στο ντεμπούτο του, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Στη δεύτερη προσπάθεια αγγίζει τη Liga, την οποία έθεσε ο ίδιος ως προτεραιότητα, κι έχει ξαναφέρει τους δικούς του στον τελικό του κορυφαίου ευρωπαϊκού τουρνουά. Ναι, έχει ένα μοναδικό ρόστερ, αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομαδάρα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται η διαχείριση του γκρουπ που κάνει ένας προπονητής που, μερικές φορές, απεικονίζεται ως λίγος. Κάτι έχει το νερό όταν το ευλογούν.

Όλα αυτά είναι μέρος της Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια κατάσταση ζενίθ αρκετά λογική αν λάβετε υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα. Έχουν τη Liga ένα βαθμό μακριά και θα παίξουν στον τελικό του Champions League. Ίσως οι υπόλοιποι να μην είναι τόσο. Είναι η περίπτωση του Michel, προπονητή της Μάλαγα και ιστορικού λευκού παίκτη. Όταν φτάνουν οι τελευταίες αγωνιστικές υπάρχουν πάντα παρόντα παράδοξα. Αυτού πιθανότατα θα του άρεσε η ομάδα της ζωής του να’ταν πρωταθλήτρια. Εάν είναι δυνατόν, με την ήττα της Μπαρτσελόνα εναντίον Eibar και κερδίζοντας τον αγώνα του. Αλλά φυσικά, αυτό είναι πολλή απαίτηση. Και, εν πάση περιπτώσει, το ανακάτεμα έχει ήδη στηθεί και δεν του αρέσει καθόλου.

«Δεν μου αρέσει να τίθεται υπό αμφισβήτηση η ικανότητα των παικτών μου, αυτό δεν το ανέχομαι, γιατί είναι καλοί και το’χουν δείξει, ανεξάρτητα απ’τον αντίπαλο», λέει ο Μαδριλένος στη μόνη δυνατή ομιλία πριν από ένα παιχνίδι σαν αυτό. Και καθώς βλέπει ότι υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες, ότι σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης δεν καταλήγουν να πιστέψουν στην εντιμότητά του, πάει ένα βήμα παραπέρα: «Κανείς δεν υπονοεί τίποτα, αυτό που γίνεται είναι να παίρνουν φράσεις απ’το κείμενο ανάλογα πως τους συμφέρει, και τα υπόλοιπα είναι ποδόσφαιρο».

Λοιπόν αυτό, τα υπόλοιπα είναι ποδόσφαιρο, αυτό που στις 21.00 θα καταδικάσει μια ολόκληρη σεζόν. Ένας βαθμός χωρίζει τη Μαδρίτη απ’τον πολυπόθητο τίτλο. Οτιδήποτε άλλο που θα’ναι να μην τον πάρει, θα’ναι μια καταστροφή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.