News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η πορεία του Isco για να κάνει να ξεχαστεί ο Bale

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Malagueño ζει μια υπέροχη στιγμή

Απ’τα λίγα στα πολλά στη διάρκεια αυτής της σεζόν, ο Malagueño παίκτης θέλει να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος στη γη του. Ο μέσος διέρχεται μια θεαματική περίοδο φόρμας


Η σεζόν δεν ήταν απλή για έναν μέσο φορτωμένο με ταλέντο. Τώρα είναι όλα έπαινοι και κολακείες για έναν παίκτη που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αισθάνονταν εκτιμώμενος απ’τον προπονητή του. Αλλά τραυματίστηκε, και πάλι, ο Gareth Bale, και αρχίζει να’χει μεγαλύτερη έμφαση στις σημαντικές στιγμές και η ζωή του Isco άλλαξε ριζικά. Η τελική ευθεία του είναι να είναι εξαιρετική, με παραστάσεις κορυφαίου επιπέδου που έχουν λαμπρύνει περισσότερο την εικόνα του. Τώρα χαμογελάει, κανείς δεν θυμάται τον ισχυρό Ουαλό ποδοσφαιριστή. Έχει φτάσει στην ετικέτα του αδιαφιλονίκητου βασικού, ένα επίτευγμα που έψαξε με δυνατή προσπάθεια μετά από μια μακρά πορεία γεμάτη αμφιβολίες.

Όταν δεν είχε αρχίσει ακόμα η επίσημη σεζόν, σκιές αμφιβολίας πλανήθηκαν πάνω απ’το κεφάλι του χαφ. Αχνοφαίνονταν ότι δεν θα’παιζε όσο ήθελε, ότι ο ρόλος του θα’ταν δευτερεύον. Ήταν τότε, κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, όταν διαλογίστηκε αν το καλύτερο ήταν να ξεκινήσει μια περιπέτεια αλλού. Στη σκηνή εμφανίστηκαν σύλλογοι όπως η Τότεναμ του Pochettino και η Μάλαγα. Το να επιστρέψει για να παίξει, ως δανεικός, στην ομάδα της γης του μπορούσε να’ναι μια πραγματική επιλογή αν ο σύλλογος του νότου είχε πουλήσει τον Ignacio Camacho, επενδύοντας αυτά τα χρήματα για να πείσει τον Isco. Τελικά, αποφάσισε να μην πακετάρει.

Όταν ξεκίνησε η ποδοσφαιρική σεζόν, ο James Rodríguez ξεκινούσε με πλεονέκτημα. Μετά από μια μέτρια σεζόν, η ανάκτηση της καλύτερης εκδοχής του Κολομβιανού μετατράπηκε σε μείζον θέμα, τόσο για τον Ζιντάν όσο και για τον Florentino Pérez. Ο Isco κατανοούσε τότε ότι σ’αυτό το σκηνικό θα του ήταν πολύ δύσκολο να πάρει λεπτά, ειδικά όταν έρχονταν τα μεγάλα ραντεβού. Αλλά ο Ανδαλουσιανός ποδοσφαιριστής είναι πολύ εκτιμώμενος απ’τον Γάλλο προπονητή, που ποτέ δεν ήθελε, και το’χει πει πάνω από μία φορά, να αποχωριστεί ένα στοιχείο πρώτου επιπέδου. Και τώρα ναι, αισθάνεται πραγματικά σημαντικός σε μια ομάδα που καλπάζει προς το νταμπλ.


Η ανανέωση

Ο Ζιντάν έχει διαχειριστεί την κατανομή των λεπτών με σιδερένια πυγμή. Ο Isco έχει συμμετάσχει σε 40 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις κι έχει 2.191 λεπτά στο γήπεδο. Οι αριθμοί είναι αδιαμφισβήτητοι, αλλά αυτό για το οποίο παραπονιόταν πάντα ο μέσος ήταν το ότι δεν είχε μεγάλο ρόλο στα πραγματικά σημαντικά ραντεβού, αυτά που δεν χάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Έτσι, φάνηκε ν’ανταλλάσει λύπες, περιπαικτικά, με τον Άλβαρο Μοράτα στον πάγκο του Estadio de la Cerámica της Βιγιαρεάλ. Αυτό το πανόραμα, ωστόσο, τώρα έχει μεταλλαχθεί πλήρως.

Το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης λήγει τον Ιούνιο του 2018, λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της δέσμευσης ενεργοποιήθηκαν με δύναμη εδώ και καιρό απ’τα γραφεία του Santiago Bernabeu. Το ενδιαφέρον από διάφορους συλλόγους έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, το οποίο έχει αναγκάσει τον Florentino Pérez να βάλει στο τραπέζι ένα καλό συμβόλαιο για να πείσει τον παίκτη. Όλα δείχνουν ότι ο Isco θα βάλει τελικά την υπογραφή του σ’ένα νέο έγγραφο, βλέποντας να βελτιώνονται σημαντικά τα κέρδη του για να διώξει οριστικά του μνηστήρες του.

Ενώ η μορφή του βιρτουόζου παίκτη έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, κάποιες σκιές έχουν εγκατασταθεί στον Gareth Bale. Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί ο Ζιντάν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου, αλλά επί του παρόντος το φυσιολογικό είναι να ποντάρει στον malagueño βασικό, με τον Ουαλό στα πιτς για αρκετές εβδομάδες για να ξεπεράσει τον νιοστό τραυματισμό του. Σίγουρα θα’ναι έτοιμος για να παίξει στον τελικό, όπως επίσης δεν ξεχνιέται ό, τι συνέβη στο τελευταίο Clásico· ο τεχνικός εκείνη τη μέρα ρίσκαρε και το πλήρωσε, ο παίκτης τραυματίστηκε πριν το ημίχρονο. Θα ρισκάρει με τον ίδιο τρόπο εναντίον της Γιουβέντους; Ο Isco έχει δείξει με γεγονότα ότι το καθεστώς βασικού δεν του πέφτει μεγάλο...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.