News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Theo Hernández κι ένα σύμφωνο Μαδρίτης-Atlético στο οποίο δεν υπάρχουν κύριοι

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Η λευκή μανούβρα εξαγριώνει τους rojiblancos

Και οι δύο σύλλογοι μιλούν εδώ και χρόνια για μια άγραφη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία δεν αγγίζονται παίκτες του γείτονα. Μια συνθήκη που παραβιάζεται σταθερά


«Δίνω στο γιο σου αυτό και θέτω στη διάθεσή του το άλλο. Όλα όσα χρειάζεται». Ο γιος είναι ένα παιδί, δεν έχει σημασία σε ποιον σύλλογο παίζει. Ο γείτονας έχει κινηθεί, έχει μιλήσει με τους γονείς και τους έχει βάλει στο τραπέζι μια ακαταμάχητη προσφορά. Χωρίς λεφτά στη μέση, μιλάμε για ένα παιδί που είναι μόλις 10 ετών. Με απλά λόγια, το παιδί τα πάει καλά, δείχνει καλούς τρόπους, κι αν τον «κλέψεις» από πάνω κι απ'τον εχθρό, τόσο το καλύτερο. Τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν οπουδήποτε στην Ισπανία, πολύ περισσότερο στην πρωτεύουσα, όπου οι ανιχνευτές ταλέντων των δύο μεγάλων συλλόγων παραμονεύουν για ν'αρπάξουν το καλύτερο. Είναι επεισόδια που δείχνουν ότι το σύμφωνο μη επίθεσης για το οποίο μιλούν για χρόνια Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν υπάρχει. Όλα είναι ψέμα. Η περίπτωση του Theo Hernández, η προτελευταία...

Τέτοιου τύπου καταστάσεις συμβαίνουν συνεχώς. Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο δεν χάνουν την επαφή, πάντα σε αναμονή των νέων αναδυόμενων μορφών. Όταν σφραγίστηκε αυτό το άγραφο σύμφωνο έγινε προσπάθεια τα αγόρια της cantera να'ταν σεβαστά ανά πάσα στιγμή. Αν υπήρχε ενδιαφέρον, έπρεπε να καλέσουν για να ενημερώσουν, καμία πισώπλατη μαχαιριά. Αλλά αυτές οι καλές προθέσεις δεν μετατρέπονται σε γεγονότα, έτσι που διάφοροι ελιγμοί στη σκιά εξακολουθούν να'ναι σε ισχύ. Συνέβαινε πάντα. Από τα παιδιά, τους εφήβους μέχρι και τους επαγγελματίες. Οι τεχνικοί των δύο συλλόγων έχουν έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των καλύτερων παικτών που φωλιάζουν στις εγκαταστάσεις του αντιπάλου. Κάποιοι προπονητές λένε κατ 'ιδίαν, με μικρό στόμα, ότι δεν μπορούν να αγγίζουν παίκτες του κοντινού κλαμπ, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ιδρυμάτων ομαλοποιήθηκαν στο παρελθόν, μετά από χρόνια συνεχών και πικρών αντιπαραθέσεων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, μπορούν απλά να θεωρηθούν σωστές. Χωρίς περαιτέρω. Τηρείται το ελάχιστο πρωτόκολλο και τέλος. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης βγάζουν καπνούς για ότι συνέβη τη Δευτέρα. Κάθονται σ'αναμμένα κάρβουνα που ο Theo Hernández έκανε την ιατρική εξέταση δύο ημέρες πριν απ'το καθοριστικό ντέρμπι του Champions League, με τον στόχο του Κάρντιφ ένα βήμα μακριά. Εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επιλέξει μια άλλη στιγμή. Όταν αποκαλύφθηκε ότι ο μπακ είχε ήδη περάσει απ'τα χέρια των λευκών γιατρών, από είδηση της Marca, ο θυμός στο Vicente Calderón ήταν απόλυτος.


«Παίζουν όπου θέλουν»

Η εμμονή του Florentino Pérez με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι γνωστή με το παραπάνω. Είναι πολλοί οι rojiblancos παίκτες που έχει προσπαθήσει να πάρει τον τελευταίο καιρό. Κάποιους από αυτούς, όπως είναι η περίπτωση του Kun Agüero, τους είχε δεμένους και χωρίς να ενημερώσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως ορίζει αυτή η ψευδής συνθήκη που σφραγίστηκε με λόγια. Η επιχείρηση, όπως κι άλλες, τελικά δεν υλοποιήθηκε. Ντιέγκο Φορλάν, Diego Costa και Radamel Falcao ήταν άλλα rojiblancas αστέρια με τα οποία ξετρελάθηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως και τα τελευταία χρόνια, με τη «βοήθεια» των συμπατριωτών του, Μπενζεμά και Varane, ο Griezmann μπήκε επίσης πλήρως στις σκέψεις του προέδρου.

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν προχωρούσε ο καιρός κι ο Simeone εξακολουθούσε να μην έχει υπό τις εντολές του τον goleador που απαιτούσε για μήνες, απ’τα γραφεία του Vicente Calderón σήκωσαν το τηλέφωνο για να δελεάσουν τον Άλβαρο Μοράτα. Στη συνέχεια, ήρθε η κλήση πρωτοκόλλου στη Ρεάλ Μαδρίτης, αν και χωρίς την επίτευξη του στόχου. Επεισόδια, κάποια γνωστά, τα περισσότερα χωρίς να δουν το φως, που δείχνουν ότι αυτή την δέσμευση μεταξύ κυρίων δεν την πιστεύει κανένας. Η απόφαση του Theo έχει προκαλέσει την ομόφωνη γκριμάτσα μέσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά μετά από όλα, όπως τονίζει πάντα ο Enrique Cerezo, «ο παίκτης παίζει όπου θέλει...».

Ένα ξακουστό γεύμα

Η επιθυμία του Theo Hernández έχει εκπληρωθεί. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, απ’τη στιγμή που είχε ξεκάθαρο ότι ο παίκτης δεν ήθελε να συνεχίσει να φορά τα rojiblanco, έτσι ώστε να επιλέξει μια άλλη διαδρομή. Ήταν αδύνατο. Ο Γάλλος μπακ είχε αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό ότι το καλύτερο για την καριέρα του ήταν να υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Vicente Calderón αποδέχτηκαν την σκληρή πραγματικότητα πριν βδομάδες, αλλά προσπάθησαν το τέλος της ιστορίας να’ταν άλλο. Ο Robert Fernández, τεχνικός γραμματέας της Barcelona, στόχευσε τα δύο αδέλφια Hernández, αλλά έμεινε με την όρεξη. Ενώ ο ένας θα φορέσει τα λευκά, ο άλλος θα συνεχίσει υπό τις εντολές του Cholo Simeone. Ο Lucas ανανέωσε πριν από λίγες μέρες παρά το γεγονός ότι είχε καλές προσφορές.


Μένει να δούμε πώς θα συμφωνήσουν για να κλείσουν την επιχείρηση του Theo και πώς επηρεάζει επίσης αυτό το γεγονός τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο ιστορικών συλλόγων. Η εμπιστοσύνη δεν είναι ακριβώς αυτό που ενώνει τον Florentino Pérez με τη διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης, πάνω απ’όλα με τον Gil Marín. Ξακουστό ήταν αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2015, όταν στο τελετουργικό γεύμα που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν αγώνα ντέρμπι του Vicente Calderón, η madridista συνοδεία εγκατέλειψε το εστιατόριο νωρίτερα απ’το προγραμματισμένο. Η εφημερίδα «AS» αποκάλυψε το γεγονός, λέγοντας ότι ο λευκός πρόεδρος κι ο rojiblanco διευθύνων σύμβουλος συζήτησαν ένθερμα λόγω της συλλογικής πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το επεισόδιο του Theo, φυσικά, έχει καταφέρει ν’αύξησει την βουβή επικρατούσα εχθρότητα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.