News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Florentino, πείτε μας πώς αισθάνεστε να εκθέτετε την αρχοντιά της Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Του Enrique Marín

Το προβοκατόρικο «Tifo» με το οποίο υποδέχτηκε η Grada Fans του Bernabéu την Ατλέτικο και οι τελευταίες ειδήσεις της υπογραφής του rojiblanco Theo Hernández εκθέτουν και πάλι τον πρόεδρο της ACS


«Χθες μας ρωτήσατε πως νιώθουμε. Λοιπόν, κοιτάξτε νιώθουμε λύπη. Αλλά για σας». Έτσι ξεκινούσε η σύντομη αλλά ηχηρή επιστολή με την οποία απάντησε, την επομένη του πρώτου σκέλους των ημιτελικών του Champions League, ένας οπαδός της Ατλέτικο, στο πανό «Πες μου πως νιώθεις» που ανάρτησε η αποκαλούμενη Grada Fans του Bernabéu για να υποδεχτεί τους rojiblancos. Αν απέμεναν αμφιβολίες για το προκλητικό μήνυμα, τις διέλυαν οι υπαινιγμοί σε Λισαβόνα και Μιλάνο μαζί μ'ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο, διότι η πρόθεση δεν ήταν άλλη απ’το να υπενθυμίσουν τους τελικούς που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ατλέτικο το 2014 και το 2016, αντίστοιχα.

«Πως νιώθετε να κρεμάτε ένα προκατασκευασμένο “Tifo”, εκτυπωμένο απ’τον Florentino;», συνέχιζε η εν λόγω επιστολή -προφανώς λογοκλεμμένη σε μεγάλο βαθμό, και της οποίας ο συγγραφέας αφήνει πολλές εκκρεμότητες όταν αναφέρεται στις αξίες- που δεν άργησε να γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα. «Πως αισθάνεστε όταν, ακόμη και κερδίζοντας έναν ημιτελικό Τσάμπιονς Λινγκ, ακούγονται περισσότερο οι 4.000 φιλοξενούμενοι παρά οι 80.000 γηπεδούχοι; Πώς αισθάνεστε να τραγουδάτε «Πώς να μην σε αγαπάω» μόνο όταν σκοράρει η ομάδα (γιατί μετά από όλα είναι η μόνη στιγμή στην οποία την αγαπάτε); Πώς αισθάνεστε όταν ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία σας, σας ζητάει επανειλημμένα να μην τον αποδοκιμάζετε αλλά να τον ενθαρρύνετε; Τώρα, πείτε μου πώς αισθάνεστε που είστε μια ομάδα μόνο για τα κύπελλα που έχει στην βιτρίνα αντί για τον απλό ενθουσιασμό του να την βλέπετε να παίζει κάθε Κυριακή; Πως αισθάνεστε που ζείτε χωρίς πάθος; Εγώ, φυσικά, ξέρω τι ένιωσα βλέποντας εκείνο το «Tifo»: υπερηφάνεια. Υπερηφάνεια γνωρίζοντας ότι δεν θα’μαστε ποτέ όπως εσείς»…

Όπως λέγεται τώρα, ο θόρυβος, όχι στον madridismo, αλλά στον Florentino Perez και στην Grada Fans  του ήταν τεράστιος, αν κι επιμένω στο ότι τα προηγούμενα tweets του αποστολέα είναι αξιοθρήνητα, το οποίο τον δυσφημεί, αλλά δεν αποδυναμώνει το μήνυμα του λόγω αυτού. Ως άνθρωπος των επιχειρήσεων που είναι, αυτό που δεν θα καταλάβει ποτέ ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι ένας οπαδός όπως της Ατλέτικο δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε να μιμηθεί. Πρώτον, επειδή κάθε λαός είναι όπως είναι, κι αυτός της Atleti δεν χρειάζεται galácticos μεταγραφές, να ηγείται στη λίστα του Forbes και να σηκώνει υποχρεωτικά τους τίτλους όλες τις σεζόν για να εγείρει πάθη και να γεμίσει το γήπεδό του, όπως θα το κάνει απόψε, παρά το 3-0. Και δεύτερον, γιατί αν έχει χαρακτηρίσει κάτι ιστορικά τους οπαδούς -όχι τους fans- της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η αρχοντιά τους, κάτι που ο σύλλογος του Chamartin έχει χάσει τα τελευταία χρόνια λόγω του Florentino. Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς οι δια βίου madridistas είναι οι πιο επικριτικοί με την διαχείρισή του και συγκεκριμένα μερικοί απ'αυτούς είναι επίσης και οι πιο κυνηγημένοι.


Φυσικά μιλάμε για το «Tifo» που κρέμασε η Grada Fans -ένα ευτελές όνομα, ναι-, αλλά δεν μπορούμε να ξεχνάμε το τελευταίο κεφάλαιο της υπογραφής του Theo Hernández, του νεαρού υποσχόμενου rojiblanco που φέτος παίζει δανεικός στην Αλαβές και τον οποίο, όπως ενημερώσαμε στην El Confidencial, η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε εδώ και καιρό. Προχθές, δηλαδή, δύο μέρες πριν τον επαναληπτικό των ημιτελικών του Champions League, βγήκε η είδηση ότι ο αριστερός μπακ είχε περάσει ιατρική εξέταση με την λευκή ομάδα στη Βιτόρια. Ο ίδιος ο μάνατζερ του παίκτη το επιβεβαίωσε στον Josean Querejeta, ιδιοκτήτη του gasteiztarra club.

Τι ανάγκη υπήρχε ώστε ο νεότερος των αδελφών Hernandez να περάσει από ιατρική εξέταση για την Ρεάλ Μαδρίτης με την σεζόν ακόμα σε εξέλιξη και δύο ημέρες πριν απ'το τελευταίο ντέρμπι στο Calderon; Πρακτικά, καμία. Ωστόσο, αρκεί να δούμε τα εξώφυλλα για να απαντήσουμε σ'αυτή την αφελή ερώτηση, αν και αν δεν έχετε όρεξη, αναρωτηθείτε ποιος είναι ο μόνος που τον συνέφερε, όχι το ίδιο το γεγονός της αναγνώρισης, αλλά να διαρρεύσει και να βγει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Florentino περιφρονεί πάντα την Ατλέτικο κι ως εκ τούτου δεν αντέχει να την βλέπει να του αμφισβητεί την ηγεμονία, όχι πλέον της Ευρώπης, αλλά και της Μαδρίτης. Φυσικά, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, το σφάλμα δεν είναι μόνο του κυρίου Perez, αλλά κι αυτού που δεν το σταματά κι επιτρέπει να γελούν με τους ίδιους του τους οπαδούς. Αυτή είναι η περίπτωση του Miguel Ángel Gil, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Atleti, τον οποίο το μόνο που τον νοιάζει είναι ότι αντί της ρήτρας των 24 εκ. του Theo, να καταβάλλει η Ρεάλ Μαδρίτης 30, δηλαδή, ότι ούτε ρήτρα ούτε γκάιντες. Εκτός από λίγες εξαιρέσεις, το να μιλάμε για συμφωνίες κυρίων στο ποδόσφαιρο είναι ένα αστείο...


Θυμάμαι ότι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που είχα την ευκαιρία να πάρω απ’τον Florentino στην έδρα της εταιρείας του, ACS, στις πλάτες ενός μεγάλου παραθύρου μέσω του οποίου φαίνονται οι τέσσερις πύργοι που ο ίδιος αποκαλεί «Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο και Μπέκαμ», τον ρώτησα -χαζό εκ μέρους μου-, αν δεν κατανοούσε ότι δεν ονειρεύονται όλα τα παιδιά να παίξουν για την Ρεάλ Μαδρίτης, αν και η οικονομική κι αθλητική δύναμη του συλλόγου που προεδρεύει είναι τέτοια ώστε να μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε. Υπάρχει η πρόσφατη περίπτωση του Βραζιλιάνου Vinicius, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών παίζει στο Play με τη Barça, επειδή του αρέσουν οι Neymar και Μέσι, αλλά που, όπως φαίνεται, θα καταλήξει να υπογράψει για τη Μαδρίτη, έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κύριος Perez ή δεν κατάλαβε ή δεν ήθελε να καταλάβει την ερώτησή μου, ως εκ τούτου, μου απάντησε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι «μια πολυεθνική». Φυσιολογικό που, όπως παραδέχτηκε ο Jorge Valdano, δεν ψάχνει οπαδούς, αλλά πελάτες, το οποίο του αποφέρει περισσότερα χρήματα αλλά τον κάνει να χάνει την ταυτότητα, ακριβώς αυτό που περισσεύει στην Atleti.

Πριν από λίγο καιρό ένας εξέχων επιχειρηματίας με συμβούλεψε να μην ξεχνάω ποτέ ότι «ο Florentino εισήλθε στη δημόσια ζωή το 1979 ως δημοτικός σύμβουλος της Μαδρίτης και Γενικός Διευθυντής Υποδομών των Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Τουρισμού και Επικοινωνιών κι έχει καταλήξει να'ναι πρόεδρος της κύριας ισπανικής κατασκευαστικής». Και, φυσικά, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος στον δικαστή ως μάρτυρας της «υπόθεσης Púnica» είναι απ'το γραφείο του στην εταιρεία ACS, απ’όπου διευθύνει την Ρεάλ Μαδρίτης. Φτάνοντας σ’αυτό το σημείο, κι εν αναμονή του ποια είναι η απάντηση που θα του δώσει σήμερα το Καλντερόν δεν θα έβλαπτε να μας έλεγε ο Florentino πώς αισθάνεται να εκθέτει την αρχοντιά της Μαδρίτης, του πιο επιτυχημένου και διάσημου club στον κόσμο, που έπαψε εδώ και καιρό να’ναι των μελών του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.