News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano αισθάνεται χρησιμοποιούμενος για να αποσπαστεί η προσοχή απ’τα σκάνδαλα του PP

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Του Javier Gómez Matallanas

Οργή στο περιβάλλον του Πορτογάλου, ο οποίος θεωρεί ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν απ’τις φορολογικές αρχές προκαλούνται προκειμένου να τον στοχοποιήσουν και να λερώσουν την εικόνα του
 

«Ο κόσμος μιλάει για μένα σα να’μουν ένας εγκληματίας». Έτσι δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά αφότου ανακηρύχθηκε πρωταθλητής της Liga με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος αστέρας το εκμεταλλεύτηκε για να δείξει την ενόχλησή του επειδή αισθάνεται κακομεταχειρισμένος και καταδιωκόμενος στην Ισπανία. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τελευταία είδηση ​​ότι η φορολογική αρχή ετοιμάζει μια καταγγελία εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο για φορολογική απάτη. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, το αρχείο θα’πρεπε να φτάσει στο Γραφείο του Οικονομικού Εγκλήματος της Μαδρίτης σύντομα, καθώς το πιθανό φορολογικό έγκλημα που αφορά το οικονομικό έτος 2011 παραγράφεται στις 30 Ιουνίου.

Απ’το Gestifute, το γραφείο που τον εκπροσωπεί, έχουν πει ότι πρόκειται για μια αλλαγή του κριτηρίου κι ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε πρόθεση εξαπάτησης εκ μέρους του Cristiano. Οι φορολογικοί σύμβουλοι οι οποίοι έχουν εργαστεί με τον Cristiano τον συμβούλεψαν να πληρώσει φόρο όπως το έχει κάνει, ως εκ τούτου ούτε Πορτογάλος ούτε ο εκπρόσωπός του, Jorge Mendes, δεν καταλαβαίνουν γιατί τώρα απ’το ίδιο το ισπανικό υπουργείο οικονομικών επιταχύνεται μια καταγγελία για μην παραγραφεί το υποτιθέμενο διαπραγμένο έγκλημα.

Στο περιβάλλον του Cristiano υπάρχει η αίσθηση ότι με το μιντιακό αντίκτυπο που έχει κάθε θέμα που συμβαίνει γύρω απ’τον παίκτη προκαλούνται καταστάσεις για να αποσπαστεί η προσοχή απ’τα σκάνδαλα διαφθοράς που συμβαίνουν και περιβάλλουν το Λαϊκό Κόμμα, κι ότι όλες αυτές οι ειδήσεις βγαίνουν για να αποσπάσουν την προσοχή και να επικεντρωθεί η εστίαση και η συζήτηση στον Πορτογάλο Balón de Oro, ο οποίος μετά την επίτευξη της δεύτερης Liga του στη Ρεάλ Μαδρίτης κατήγγειλε ότι αισθάνεται στοχοποιημένος.

Ευτυχία και θυμός

Ο Cristiano είναι χαρούμενος στην Ρεάλ Μαδρίτης, αν και δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι δεν του αρέσει να τον αποδοκιμάζουν στο Μπερναμπέου. Ο Cristiano ζει ωραία στη Μαδρίτη, αλλά του’χει περάσει απ’το μυαλό να φύγει απ’την Ισπανία, επειδή αισθάνεται άδικα διωκόμενος απ’το ίδιο το ισπανικό κράτος μέσω του Υπουργείου Οικονομικών. Κάτι παρόμοιο συνέβη στον Μέσι με τη δικαστική υπόθεσή του. Στον Αργεντινό μπήκαν επίσης αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον του στη Barça και την αποχώρησή του απ’το ισπανικό ποδόσφαιρο

Η ιδέα του Cristiano είναι να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η φετινή σεζόν του είναι καταπληκτική και είναι πάλι ο μεγάλος υποψήφιος για να κερδίσει την επόμενη χρυσή μπάλα. Αλλά θα μπορούσε ν’αλλάξει την απόφασή του, διότι ο θυμός του αυξάνεται όταν τον κατηγορούν ότι έχει διαπράξει εγκλήματα. Η προσφορά που έχει για να πάει στο κινεζικό ποδόσφαιρο είναι μια λευκή επιταγή που θα μπορούσε να δεχτεί σ’οποιαδήποτε στιγμή. Αν και η ιδέα είναι να συνεχίσει την κόντρα με τον Messi στη Laliga.


Αποφυγή συγκρούσεων

Ο Jorge Mendes έχει προσλάβει πάντα τους καλύτερους εμπειρογνώμονες σε φορολογικά θέματα έτσι ώστε να εκπληρώσει ο Cristiano τις υποχρεώσεις του στο υπουργείο οικονομικών. Ο Πορτογάλος παράγοντας αναθέτει τέτοια θέματα σε εμπειρογνώμονες και δεν καταλαβαίνει γιατί, αφού ακολουθάει προσεκτικά τις οδηγίες που του δόθηκαν, οι εκπροσωπούμενοί του έχουν προβλήματα αργότερα. Αρκετοί δικηγόροι του έχουν προσφερθεί για να παλέψουν νομικά κατά του Υπουργείου Οικονομικών, πεπεισμένοι ότι θα κέρδιζαν τη δίκη, αλλά ο Mendes έχει προτιμήσει να αποφύγει τη σύγκρουση και να συμμορφωθεί με τα πάντα, και οι εκπροσωπούμενοί του να πληρώσουν όλα όσα τους αξιώνει η εφορία.


Ο Cristiano έδειξε την δυσφορία του με το που κέρδισε το πρωτάθλημα γιατί θεωρεί ότι τυγχάνει άδικης μεταχείρισης. «Αυτός που δεν χρωστάει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα», είπε όταν εμφανίστηκαν τα περίφημα έγγραφα του Football Leaks που κατάγγελλαν μια πιθανή απάτη· στη συνέχεια αποδείχτηκε ήδη ότι είχαν τακτοποιηθεί και πληρωθεί όλα προς το  υπουργείο οικονομικών. Αλλά οι νέες πληροφορίες έχουν προκαλέσει να αισθάνεται ότι στην Ισπανία αντιμετωπίζεται σαν ένας εγκληματίας. Κι ότι πίσω απ’αυτό υπάρχει η πρόθεση να αποσπαστεί η προσοχή απ’τις σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς των πολιτικών κομμάτων, ιδιαίτερα αυτές του ΡΡ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.