News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Morata, ο κατακτητής

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Του José Luis Calderón

Ο canterano ψάχνει τον 15ο τίτλο του μόλις στα 24 του


Στα 24 του, ο Morata ψάχνει στο La Rosaleda τον δέκατο πέμπτο τίτλο του μεταξύ συλλόγων κι εθνικής. Ένας πολυτελές βιογραφικό στην ηλικία του. Μάλλον κάτι σκανδαλώδες. Álvaro, ο κατακτητής. Ο λευκός επιθετικός δεν έχει σταματήσει να προσθέτει επιτυχίες από τότε που έκανε ντεμπούτο το 2011 με το Copa del Rey στα 18 του. Σ’εκείνη την σεζόν, ο Μουρίνιο του έδωσε 13 λεπτά στους 16 εναντίον της Λεβάντε, σε μια διοργάνωση που οι λευκοί θα κατέληγαν να κερδίσουν επί της Barcelona. Ήταν ο πρώτος τίτλος του Mou με τη Μαδρίτη κι επίσης του Morata. Ήταν η αρχή μιας επιτυχημένης καριέρας.

Μια λαμπρή καριέρα που έχει επεκταθεί στην εθνική, όπου έχει κατακτήσει τα Euro Κ 19 και Κ 21. Κι αυτό γιατί ο επιθετικός δεν ξέρει τι είναι μια άτιτλη σεζόν. Έχει πάρει πάντα κάτι, είτε σε επίπεδο συλλόγων είτε με την La Roja. Από τότε που έκανε ντεμπούτο το 2011 οι βιτρίνες του δεν έχουν σταματήσει να κάνουν χώρο για όλο και περισσότερους τίτλους.

Σε σερί επιτυχιών

Η περιπέτειά του με την Γιουβέντους ήταν επίσης εξαιρετικά γόνιμη σε επίπεδο επιτυχιών. Σε δύο σεζόν κέρδισε πέντε τίτλους κι έχασε έναν τελικό Champions League ενάντια στη Μπαρτσελόνα, που θα του’χε ανοίξει τις πόρτες σε περισσότερες κατακτήσεις. Φέτος επέστρεψε στη Μαδρίτη και στον Αύγουστο είχε προσθέσει ήδη έναν ακόμη τίτλο, το Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που κέρδισαν οι άνδρες του Ζιντάν επί της Σεβίλλης στην παράταση στο Τροντχάιμ.

Ο Morata θα περιμένει για την ευκαιρία του απόψε στον πάγκο, αλλά η συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απ’την οποία η Μαδρίτη βρίσκεται ένα βαθμό μακριά, υπήρξε θεμελιώδης. Ο canterano έχει σκοράρει 14 γκολ, που τον τοποθετούν στα ψηλά του πίνακα των σκόρερ κι έχουν αποδειχθεί σημαντικά σε πολλά παιχνίδια, όπως η νίκη κατά της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μπερναμπέου ή αυτή επί της Βιγιαρεάλ. Ήταν το κατιτίς του για να βοηθήσει ν’ανακτήσει το λευκό σύνολο έναν τίτλο που του αντιστέκεται εδώ και πέντε χρόνια.

Μπορεί να’ναι η τελευταία υπηρεσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς το μέλλον του canterano είναι στον αέρα απ’τη στιγμή που στη δεύτερη madridista περιπέτειά του δεν έχει παίξει όσο περίμενε. Είναι πολλές οι ομάδες που θέλουν τον επιθετικό, ο οποίος θα μπορούσε να φύγει σπουδαία μ΄ένα ιστορικό νταμπλ του λευκού συνόλου. Ένα ακόμη για τον Morata τον κατακτητή. Αλλά πρώτα η Liga.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.