News Update :

powered by Agones.gr - livescore

James και Morata θέλουν πάντα περισσότερα και πλησιάζουν τη Μαδρίτη στην Liga με δύο ντομπλέτες

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Του Jesús Garrido

Ματς που καθάρισε σε δέκα λεπτά

Στην Γρανάδα, έκανε την ντομπλέτα του πρώτα ο James, μετά ο Morata. Όλα στο πρώτο μέρος. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Μαδρίτη αφοσιώθηκε να ψάχνει γκολ και να περιμένει να τελειώσει ο αγώνας


Ο Ζιντάν θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα με τους αναπληρωματικούς και το Champions League με τους βασικούς. Αυτό είναι ένα γεγονός. Η δυναμική των rotations στις εδώ και πολλές βδομάδες χρησιμεύει στην ομάδα να φτάνει στο τέλος της σεζόν σε πλήρη αποδοτικότητα, με καθαρά πνευμόνια κι ανέπαφη τη θέληση για να συνεχίσει να παίρνει νίκες που οδηγούν αναπόφευκτα την ομάδα να κερδίσει και τους δύο τίτλους που διακυβεύονται. Κέρδισε στην Γρανάδα παίζοντας σ’έναν αργό ρυθμό, του τυπικού καλοκαιρινού παιχνιδιού ενάντια σε μια αυστριακή ομάδα δύσκολου ονόματος, καθώς η Γρανάδα προέβαλε την ίδια ή μικρότερη αντίσταση από ό, τι θα’χε δημιουργήσει αυτό το υποθετικό άγνωστο club των Άλπεων. Τρεις ακόμα βαθμοί, ένα παιχνίδι λιγότερο και, ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα πιο κοντά με όλους ικανοποιημένους και στην πρίζα.

Φυσικά κι έχει τέχνασμα αυτή η αιώνια χαρά του madridista ρόστερ. Παίζουν όλοι. Ακόμη κι ο Ζιντάν συμμετέχει σ’αυτό το καλό τέλος της σεζόν των παικτών που απουσίαζαν κατά μήκος της ίδιας, όπως οι Mariano και Coentrao, κι ο Yáñez, ο τρίτος τερματοφύλακας, δεν παίζει, αλλά πλέον βρίσκεται πάντα στην αποστολή όταν δεν πρόκειται να παίξει ο Keylor Navas και βασικός είναι ο Kiko Casilla. Αυτοί οι παίκτες ξέρουν απ’την αρχή της σεζόν ποιος είναι ο ρόλος τους στο ρόστερ και δεν τον συζητούν. Αποδέχονται ότι θα παίζουν πολύ λίγο κι ότι όταν το κάνουν, πρέπει να δίνουν το μέγιστο για να’χουν ελάχιστες πιθανότητες να πάρουν λεπτά. Υπάρχουν άλλοι, ωστόσο, που δεν βλέπουν τον λόγο γιατί να αποδεχθούν ότι συμμετέχουν λιγότερο από άλλους.

Τους James και Morata τους συμβαίνει αυτό. Οι δύο τους κόστισαν στη Μαδρίτη 110 εκατομμύρια ευρώ, παρά το ότι ένας εξ εαυτών έχει προέλθει απ’την λευκή cantera από τότε που ξεκίνησε την εφηβεία. Και οι δύο καταλαβαίνουν ότι δεν είναι κατώτεροι από κάποιους από εκείνους που ξεκινούν στην αρχική ενδεκάδα στις μεγάλες μέρες, αυτά τα παιχνίδια που δείχνουν πραγματικά εάν ένας χρόνος ήταν επιτυχημένος ή αποτυχημένος, αλλά διαπιστώνουν ότι όταν παίζουν στην πραγματικότητα είναι στις εξαιρετικά εύκολες μέρες ή χωρίς την ανταγωνιστική πίεση αυτών των αναμετρήσεων του κορώνα ή γράμματα. Η Μαδρίτη παίζει πολλές κι απ’τις δύο. Σαυτούς ταιριάζουν αυτές που μετράνε, αλλά λίγα.

Στο τωρινό πλαίσιο της Ρεάλ Μαδρίτης, η Liga δεν είναι λιγότερο σημαντική απ’το Champions League. Μάλιστα, η ρητή αίτηση του Florentino Pérez είναι να μπει στο παλμαρέ το νταμπλ στις 3 Ιουνίου. Η ήττα στο Clásico αναγκάζει την λευκή ομάδα να μην αφήσει άλλους βαθμούς από εδώ μέχρι το ματς του Rosaleda, παρά το ότι τα μαθηματικά της επιτρέπουν να χάσει δύο ακόμα για να συνεχίσει να εξαρτιέται απ’τον εαυτό της για να τερματίσει μπροστά απ’τη Μπαρτσελόνα στον πίνακα. Και γι’αυτό, ο Ζιντάν επιβραβεύει την κακώς αποκαλούμενη δεύτερη γραμμή μ’αυτούς τους αγώνες πρωταθλήματος, με εξαίρεση της Βαλένθια (αυτό προέρχεται απ’το στοίχημα του προπονητή να επιλέγει τους βασικούς), ενάντια σε ομάδες χαμηλότερης οντότητας. Ξεκάθαρα, δεν είναι αρκετό για τους Morata και James.


Δεν είναι ούτε και για άλλους, αλλά η περίπτωση αυτών των δύο είναι ίσως πιο οδυνηρή λόγω της απόδοσης που έχουν προσφέρει κάθε φορά που είχαν την ευκαιρία να βγουν στο γήπεδο. Ο James έχει σκοράρει 11 γκολ κι έχει δώσει 13 ασίστ σε 31 παιχνίδια. Ο Morata έχει βάλει 20 γκολ κι έχει δώσει 6 σε 39 παιχνίδια. Και οι δύο έχουν κάτι περισσότερο από 1.800 λεπτά ή μ’άλλα λόγια, περίπου 20 ολόκληρα παιχνίδια. Υπολογίστε την αξία του καθενός, απ’τις αποφασιστικές τους ενέργειες στον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεσή τους. Είναι θαυμάσια νούμερα για παίκτες που χρησιμοποιούνται στο rotation του ρόστερ.

Στην Γρανάδα, σκόραραν και οι δύο. Πρώτα έκανε τη ντομπλέτα του ο James, μετά ο Morata. Όλα στο πρώτο μέρος. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Μαδρίτη αφοσιώθηκε να ψάχνει γκολ και να περιμένει να ολοκληρωθούν τα 90 λεπτά με την ελάχιστη δυνατή φθορά και χωρίς κανένα φόβο υπό τη μορφή τραυματισμού. James και Morata ήταν στο γήπεδο όλον τον αγώνα, δείγμα του ότι δεν πρόκειται να παίξουν εναντίον της Ατλέτικο. Ο Morata, μάλιστα, δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λινγκ απ’το σύντομο χρονικό διάστημα που έπαιξε στη Νάπολι, όπου για την ακρίβεια σκόραρε.

Είναι οι δύο κύριοι υποψήφιοι για να φύγουν απ’την Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι. Σ’ένα ρόστερ περισσότερο από συγκροτημένο και ισορροπημένο, η παρουσία τους δεν περισσεύει και γι’αυτό ο James έμεινε κι ο Morata επαναγοράστηκε. Αλλά και οι δύο ξέρουν ότι ο ρόλος τους στην ομάδα θα’ναι λίγο πολύ ο ίδιος μ’αυτής της σεζόν, θα μπορούσε ακόμα και να’ταν χαμηλότερος, ανάλογα με τις μεταγραφές που θα κάνει ο Florentino σε έτος εκλογών. Και ξέρουν επίσης ότι μπορούν να’ναι αδιαμφισβήτητοι σχεδόν σε κάθε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Η Μαδρίτη αποδέχεται να’ναι έτσι και με τη στρατηγική των rotations του Ζιντάν βγαίνουν κερδισμένοι όλοι. Οι παίκτες, οι οποίοι μπορούν να’ναι άνετα σε καλές ομάδες, καθώς αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι είναι πολύ καλοί. Ο Ζιντάν, ο οποίος επιτρέπεται να ξεκουράσει τ’αστέρια του για όταν τα θεωρεί ζωτικής σημασίας, με παίκτες που του αποδίδουν τέλεια. Η Ρεάλ Μαδρίτης, που βλέπει πώς επαναξιολογούνται αυτά τα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να’χουν χάσει αξία με την αντικατάσταση, αλλά βρίσκουν βιτρίνα για να αναδειχθούν και να προσελκύσουν την προσοχή των αγοραστών.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.