News Update :

powered by Agones.gr - livescore

H 'hugo sanchización' του Cristiano

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca


Μέχρι την άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Hugo Sánchez ήταν -εξακολουθεί να’ναι- ένας απ’τους μεγαλύτερους επιθετικούς της Ρεάλ Μαδρίτης και, με τον Di Stéfano, ο πιο κερδοφόρος ξένος στην ιστορία του συλλόγου. Ένα καθαρό «9». Ένα απαράμιλλο θαύμα εκτελεστικής δεινότητας. Απ’τον Hugo δεν θυμάσαι ούτε μια ντρίμπλα, ούτε ένα κουβάλημα 30 μέτρων της μπάλας, ούτε μια κατεβασιά από μακριά. Η ακτίνα δράσης του ήταν τόσο μειωμένη όσο και θανατηφόρα. Ζούσε αποσυνδεδεμένος απ’την κατασκευή του παιχνιδιού της ομάδας. Έκανε έναν ξεχωριστό αγώνα μέχρις ότου έμπαινε η μπάλα στην περιοχή επιρροής του. Τότε, ναι. Τότε αναδύονταν το αδίστακτο αρπακτικό που θυμάται όλος ο κόσμος, μ’ένα ρεπερτόριο αξέχαστων εκτελέσεων.

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο CR7

Στην σεζόν 89-90, ο Hugo Sánchez έβαλε 38 γκολ. Όλα με μια επαφή. Δεν έκανε ούτε ένα καταραμένο κοντρόλ. Ούτε καν μια ντρίπλα. Δεν δίστασε στα 38 γκολ. Τα δύο γκολ που σκόραρε χθες ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσαν να φέρουν την υπογραφή του Μεξικανού. Πρώτα τέλειωσε ένα ριμπάουντ και στη συνέχεια κάρφωσε ένα αριστερό στο παραθυράκι. Το’βλεπες και δεν το’βλεπες. Προς αυτό το είδος του ποδοσφαίρου θα πρέπει να τείνει ο CR7. Προς την hugosanchización του παιχνιδιού του. Τίποτα από κουβάλημα της μπάλας. Τίποτα από αραβουργήματα, ούτε ποδηλατάκια, ούτε κατεβασιές αν δεν το απαιτεί η κατάσταση. Ο Cristiano μπορεί να ζήσει απόλυτα αποσυνδεδεμένος απ’την αρχιτεκτονική του παιχνιδιού. Δεν χρειάζεται να πάει για τη μπάλα, αλλά προς τα’κει πού πιστεύει ότι θα πάει η μπάλα. Πρέπει ν’αφαιρέσει απ’το παιχνίδι του όλα τα τεχνάσματα και ν’αφοσιωθεί στο να εκτελεί χωρίς να διστάζει. Όπως ο Hugo Sánchez. Κάθε φορά το κάνει περισσότερο και καλύτερα, αλλά εξακολουθούν να του περισσεύουν άχρηστα στο ποδόσφαιρό του. Κι έτσι μπορεί να τραβηχτεί σκοράροντας γκολ μέχρι τα 40.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο Asensio είναι ένας χρυσοχόος μικρών πραγμάτων. Έχει ένα τεράστιο επίπεδο συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας του κι αυτό τον οδηγεί να’χει να πάρει πολλές αποφάσεις καθόλη τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Κάποιες, πραγματικά σημαντικές, μια τελευταία πασά ή ένα σουτ στο τέρμα. Άλλες, πιο γήινες, όπως ένα εύκολο κουβάλημα, μια απλή πασά ή το να επιστρέψει ένα σκριν όπως όφειλε. Το επίπεδο της αποτελεσματικότητας του Asensio σ’αυτές τις ενέργειες -τις σημαντικές και τις γήινες- είναι τεράστιο. Συνήθως βελτιώνει όλα όσα περνούν απ’τα πόδια του. Αν ο Asensio λάβει μια κακή μπάλα, που αναπήδα, πάρα πολύ δυνατή ή πάρα πολύ αδύναμη, αυτός την σερβίρει μετά σε άριστη κατάσταση. Η μπάλα φεύγει αστραφτερή, με τη σωστή ένταση έτσι ώστε η φάση να συνεχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μακάρι η ιδιοφυΐα του και το ταλέντο του να μην θαφτούν από μια μεταγραφή καπρίτσιου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.