News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Άρρωστοι και κουρασμένοι απ’τον Bale, ένα εμπόδιο για τον Asensio, τον αστέρα που δεν τρύπωσε ως Vasco

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Του Enrique Marín

Οι πρώτες διαρροές σχετικά με την πιθανή αποχώρηση του Ουαλού απ'τη Μαδρίτη είναι η καλύτερη είδηση για τον balear, με ταυτόσημη ατομική συνεισφορά, αλλά πολύ ανώτερη στη συλλογική


Αρκεί να ακούσουμε κάποιον απ'τους επικοινωνιολόγους που έχουν απευθείας γραμμή μ'αυτό που αποκαλούν δημόσια «η Μαδρίτη» -ξέρετε ήδη «στη Μαδρίτη λένε, στη Μαδρίτη σκέφτονται, στη Μαδρίτη θεωρούν» - για να ξέρουμε ότι ο Gareth Bale έχει πάψει να'ναι άθικτος για τον Florentino Pérez. Δεν είναι λίγοι οι madridistas που είναι μέχρι και άρρωστοι και κουρασμένοι απ'αυτόν κι αυτό είναι κάτι που μερικές φορές λαμβάνει υπόψη του ο πρόεδρος. Αυτή τη σεζόν ο Ουαλός έχει χάσει ήδη λόγω τραυματισμού περισσότερα απ'τα μισά παιχνίδια που έχει παίξει η Ρεάλ Μαδρίτης, συγκεκριμένα 31. "Πρέπει να δούμε το πως θα πηγαίνει κάθε μέρα ο Gareth. Για την ώρα είναι στο γυμναστήριο. Είναι καλύτερα κάθε μέρα, αλλά δεν είναι με την ομάδα. Ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα, αλλά δεν μπορώ να πω την ημερομηνία", εξήγησε ο Ζιντάν την παραμονή της υποδοχής της Σεβίλλης.

Κατά την άφιξή του απ'την Τότεναμ σε αντάλλαγμα για περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, ο Μπέιλ έχασε ήδη πολλά παιχνίδια λόγω της διάσημης προεξοχής του δίσκου, η οποία τον έχει κάνει να'χει προβλήματα αμέτρητες φορές και του έχει προκαλέσει παράπλευρους τραυματισμούς. Ένας απ'αυτούς είναι της γάμπας, ο ίδιος μ'εκείνον που τον κράτησε έξω απ'τον επαναληπτικό των προημιτελικών του Champions League εναντίον της Μπάγερν, όπως κι απ'τους ημιτελικούς εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Υποθέτοντας ότι ο Ουαλός θα φτάσει σε πλήρεις συνθήκες στον τελικό του Κάρντιφ, θα δούμε τι θα αποφασίσει ο Ζιντάν, ο οποίος εκτέθηκε ήδη στο Clásico του Μπερναμπέου (2-3) λόγω του ότι έβαλε τον Bale κι έπρεπε να τον αντικαταστήσει στο 36ο λεπτό λόγω ενός νέου τραυματισμού, αν και πιθανότατα αποτέλεσμα του προηγούμενου.

Τις επαναλαμβανόμενες απουσίες του Μπέιλ τις έχει καλύψει τον τελευταίο καιρό ο Isco, περισσότερο λόγω της λαϊκής αξίωσης παρά λόγω ενός τακτικού ζητήματος, καθώς ο φυσικός αντικαταστάτης του Ουαλού είναι ο Marco Asensio, αριστεροπόδαρος σαν κι αυτόν και πιο κάθετος απ'τον Malagueño, με τον οποίο είναι επίσης αλήθεια ότι ο Zidane έχει κερδίσει παρουσία στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Casemiro, Kroos και Modric. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ο Bale, και τον ξέρω καλά, επειδή έκανε το ντεμπούτο του μαζί μας στην Ουαλία στα 17 του, είναι ότι όταν άρχισε ήταν ένας αριστερός μπακ και για μένα παραμένει ένας αριστερός μπακ». Αυτός που εκφράστηκε έτσι δυναμικά είναι ο John Toshack, πρώην ομοσπονδιακός της Ουαλίας και προπονητής, μεταξύ άλλων ομάδων, της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρέχονται στην ιστοσελίδα του λευκού club, φέτος ο Μπέιλ έχει παίξει 1.921 λεπτά σε 26 παιχνίδια (24 βασικός) κι ο Asensio 1.904 σε 36 (19 βασικός). Δηλαδή, σε 17 λεπτά λιγότερα, και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αναγκασμένος να μπει ως αλλαγή, ο balear έχει σκοράρει τον ίδιο αριθμό γκολ (9) κι έχει δώσει τον ίδιο αριθμό ασίστ (3). Οι κύριες διαφορές; Λοιπόν, ενώ ο Gareth τα σκόραρε με 69 προσπάθειες, ο Marco τα σκόραρε με 33, το οποίο βελτιώνει σαφώς το επίπεδο της αποτελεσματικότητάς του, αν και υπάρχουν δύο ακόμα πιο αποκαλυπτικά δεδομένα όπως είναι οι 112 ανακτήσεις και οι 885 πάσες του Asensio έναντι των 62 και 621 του Bale, αντίστοιχα.


Ανάμεσα στις πολλές (με το συμπάθιο) μαλακίες που έχει διαπράξει η FC Barcelona τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις μεταγραφές είναι σίγουρα το να'χει αφήσει να χαθεί ο mallorquín επιθετικός. Φυσικά αν μιλάμε για λανθασμένες αποφάσεις, ακόμα χειρότερη ήταν αυτή που πήραν στην Athletic. Ο πατέρας του Marco Asensio είναι Vizcaino εκ γενετής. Έπαιξε στη Barakaldo και το όνειρό του ήταν να παίξει ο γιος του στην ομάδα του San Mames. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ο Gilberto Asensio πήγε να ζήσει στην Πάλμα για να εργαστεί στο χώρο της φιλοξενίας κι εκεί γνώρισε μια Ολλανδέζα, την δυστυχώς αποθανούσα μητέρα του Marco και του αδελφού του Ιγκόρ, στην οποία αφιερώνει τα γκολ του ο madridista.

Όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Gilberto, όταν η Μαγιόρκα υπέγραψε τον Μάρκο, ο αντιπρόσωπός του τον πρόσφερε στην Athletic, η οποία τον παρακολουθούσε ήδη για μήνες καθώς ο πατέρας του ήταν Vizcaino. Μάλιστα, η μητέρα του και τα τρία αδέλφια του ζούσαν ακόμη στο Barakaldo. Ωστόσο, ο rojiblanco αθλητικός διευθυντής, José Mari Amorrortu, προφανώς κατ 'εντολή του προέδρου Urrutia, τους είπε ότι δεν ταίριαζε λόγω φιλοσοφίας, η ίδια που, για παράδειγμα, τους επέτρεψε να υπογράψουν τον Καταλανό Enric Saborit, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Mataro και έζησε στο κατάλυμα της Εσπανιόλ. Ο Marco, συμπτωματικά, συνυπήρξε μαζί του στ'αποδυτήρια της Μαγιόρκα, όπου πήγε δανεικός. "Ήταν κρίμα, εγώ είχα την ελπίδα, αλλά η Athletic έχει μια σπάνια πολιτική. Επίσης υπήρξαν εικασίες για έναν δανεισμό όταν υπέγραψε στη Μαδρίτη, την οποία υποστηρίζει απ'την παιδική ηλικία", εξήγησε ο Gilberto Asensio σε δηλώσεις στην εφημερίδα “AS”.

«Στόχος μου στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά οφείλω να ευχαριστήσω την εμπιστοσύνη του Ζιντάν. Ξέρω ότι με εμπιστεύεται και δουλεύω για να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερο και να προσφέρω το ποδόσφαιρο μου», είπε ο Μάρκο μετά τον αγώνα ενάντια στην Σεβίλλη (4-1), στον οποίο ήταν βασικός. Μάλιστα, ο νεαρός επιτελικός μέσος των 21 ετών αποδίδει περισσότερο όταν ξεκινά βασικός. Κατά την έναρξη της σεζόν το έκανε κι έβαλε τη σφραγίδα του με δύο γκολ στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο στο ευρωπαϊκό Σούπερ ακριβώς εναντίον της Σεβίλλης, στο οποίο άνοιξε το σκορ με ένα αριστερό στο παραθυράκι, απ'τα 25 μέτρα. Μετά, στην πρώτη αγωνιστική της Liga απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όταν στάθηκε μπροστά απ'τον Rulli και τον νίκησε μ'ένα κρέμασμα που σήμαινε το 0-2 για τους λευκούς.


Απ'τις πολλές κι εκατομμυριούχες μεταγραφές που έχει κάνει ο Florentino Pérez, είναι πιθανό ο Marco Asensio Willemsen να'ναι μια απ'τις καλύτερες. Πάνω απ'όλα εάν πουλήσει αυτό το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης τον Bale σε καλή τιμή σε μια κορυφαία ομάδα στην Πρέμιερ, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  κι έχει ο balear ελεύθερη οδό για ν'αποδείξει αυτό που είναι: ένας αστέρας που δεν τρύπωσε ως Βάσκος, τον οποίο ήθελαν στην Ολλανδία, αλλά ο οποίος παίζει για την Ισπανία.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.