News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane κάνει το θαύμα και καταφέρνει να επιστρέψει πάνω στην ώρα ο Keylor Navas

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο τερματοφύλακας είναι και πάλι καθοριστικός και μεταδίδει και πάλι ηρεμία


Στην κατανομή των ρόλων που κάνει ο Ζινεντίν Ζιντάν λίγοι περίμεναν ότι επρόκειτο να’χει μια αστρική στιγμή, αλλά ο Γάλλος πέτυχε αυτό που φαινόταν αδύνατο, όπως ήταν να ξεχάσει ο Keylor Navas φόβους του πρόσφατου παρελθόντος. Λοιπόν ο Ζιντάν το έχει κάνει κι έχει ανακτήσει τον ρόλο του αποφασιστικού παίκτη της περασμένης σεζόν.

Ο Keylor Navas έχει αργήσει δέκα μήνες ν’ανακτήσει αυτή την σιγουριά που οδήγησε τους συμπαίκτες του και τον Ζιντάν να ζητήσουν τη παραμονή του ως βάση των μελλοντικών επιτυχιών. Τον θεωρούσαν απαραίτητο με τον ίδιο τρόπο που έχουν φτάσει ν’αμφιβάλλουν κατά τη διάρκεια της τωρινής σεζόν.

Τώρα είναι πίσω. Στα τελευταία παιχνίδια είχε ήδη κάποιες κρίσιμες στιγμές, όπως τη διπλή απόκρουση στο Καλντερόν την περασμένη Τετάρτη, αλλά εναντίον της Σεβίλλης τόλμησε αποκρούσεις αδύνατες στο παρελθόν ή μάλλον πριν απ’τον τραυματισμό.

Ο Γιόβετιτς έχει ειδικευτεί στο να παρουσιάζει ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης αυτό που δεν συνηθίζει να κάνει ενάντια στους υπόλοιπους αντιπάλους, αλλά αυτό που δεν υπολόγιζε ήταν το να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο μ’έναν σχεδόν ανίκητο Keylor Navas. Τον σταμάτησε σχεδόν με κάθε τρόπο. Ψηλά, χαμηλά, με το πόδι, με το χέρι, διπλώνοντας την σπονδυλική στήλη σ’ένα αδύνατο σουτ του sevillista.

Αυτός της Κόστα Ρίκα είναι άλλος. Αποπνέει σιγουριά κι αυτοπεποίθηση. Έχει προταθεί να αμφισβητήσει την πιθανή άφιξη του David de Gea ή οποιουδήποτε άλλου και το κάνει δίνοντας βαθμούς και ηρεμία στους συμπαίκτες του. Ο Keylor έχει επιστρέψει και το έχει κάνει σπουδαία.

Ενάντια στη Σεβίλλη, ο Keylor Navas έκανε πέντε αποκρούσεις επιπέδου, σημαντικές, από εκείνες που βοήθησαν την ομάδα του να’χε την απαραίτητη ηρεμία για ν’αντιμετωπίσει τον τελευταίο αγώνα στο Μπερναμπέου χωρίς να φτάσει να αισθανθεί το άγχος και την πίεση του σκορ κατά, ανά πάσα στιγμή. Κι αυτό είναι που πρέπει να απαιτείται απ’έναν τερματοφύλακα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.