News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ηθική δέσμευση του Zidane με τον Florentino

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Μια χαρτοπετσέτα έχει περισσότερη αξία από ένα συμβόλαιο για τον Γάλλο


Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ένας άνθρωπος περισσότερο του λόγου παρά του συμβολαίου. Για τον Γάλλο αξίζει περισσότερο μια υπογραφή σε μια χαρτοπετσέτα, η ίδια που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2000, από ένα νομικό χαρτί που έχει μια ημερομηνία έναρξης και μια ημερομηνία λήξης. Έτσι είναι και δεν θ’αλλάξει, διότι για τον τεχνικό, πρώτα είναι οι δεσμεύσεις, η αξία του λόγου, παρά κάποιες υπογραφές και γράμματα γραμμένα σ’ένα νομικό πλαίσιο με υπογραφές και σφραγίδες όλων των ειδών. Δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του για τη ζωή.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει απ’τον περασμένο Μάρτιο που μιλάει για το μέλλον υπό όρους. Λίγη σημασία έχει γι’αυτόν το ένα έτος που απομένει στο συμβόλαιο ή ό, τι επαινείται κι αναδεικνύεται η δουλειά του στον πάγκο της λευκής ομάδας. Ξέρει ότι αν δεν κερδίσει, το σώμα του και το κεφάλι του, θα του πουν ότι αυτό το χαρτί είναι βρεγμένο, ότι δεν έχει καμία αξία. Το έκανε ήδη ως παίκτης όταν διαπίστωσε ότι το σώμα του δεν μπορούσε πλέον να αποδώσει όπως το’χε κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, αν και χθες το πρωί έλεγε ότι: «Στη Μαδρίτη κουμάντο κάνουν τ’αποτελέσματα. Αγαπώ πάρα πολύ αυτό το κλαμπ, είμαι εδώ στη Μαδρίτη 16 χρόνια, αλλά ξέρω ακριβώς πού είμαι. Όταν δεν αποδίδεις πας στο σπίτι σου κι αυτό είναι έτσι και το’χω στο μυαλό μου». Έτσι ακριβώς.

Ο Ζιντάν θέλει να κερδίζει γιατί όπως ομολόγησε ο ίδιος, δεν καταλαβαίνει έναν άλλο τρόπο σκέψης για το ποδόσφαιρο, αλλά ξέρει ότι ο σύλλογος, οι παίκτες και οι οπαδοί είναι μαζί του και δεν τον αμφισβητεί κανείς. Η κατάστασή του δεν έχει καμία σχέση με άλλες στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι αλήθεια ότι η Ρεάλ Μαδρίτης συνθλίβει τα πάντα, αλλά ο Ζιντάν είναι αυτή την στιγμή πάνω απ’αυτό το αξίωμα που επιβλήθηκε πριν σεζόν. Δεν θέλει να ενοχλεί, αλλά ο madridismo σκέφτεται ότι ήταν η καλύτερη είδηση ​​των τελευταίων δύο δεκαετιών. Πρώτα ως παίκτης και τώρα σαν προπονητής.

Το κεφάλι θα του πει πιθανότατα, σε περίπτωση που δεν κερδίσει ούτε τη Liga ούτε το Champions League, να φύγει, αλλά μεταξύ του Florentino Pérez και του ιδίου υπάρχει κάτι περισσότερο από ένα συμβόλαιο, υπάρχει μια υπογεγραμμένη χαρτοπετσέτα που έχει χρησιμεύσει για να’ναι ο Γάλλος πάντα δίπλα στον πρόεδρο. Κι έτσι θα παραμείνει. Όταν παραιτήθηκε από ένα συμβόλαιο ενός έτους ως παίκτης, ο Florentino Pérez δεν ήταν ο πρόεδρος κι εκείνη την στιγμή η χαρτοπετσέτα ήταν βρεγμένο χαρτί. Τώρα δεν είναι έτσι, κι ακόμη κι αν είναι υπό τη μορφή συμβολαίου ο προπονητής γνωρίζει ότι η δέσμευση του τον εμποδίζει να πάρει μια απόφαση που δεν θέλει κανείς στο madridismo.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.