News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Mónaco έχει λάβει ήδη το μήνυμα του Kylian Mbappé

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Θέλει να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του για το λευκό club


Ο Kylian Mbappé το’χει ξεκάθαρο. Οι ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα περισσότερο. Οι δρόμοι του νεαρού επιθετικού και του λευκού club φαίνονται καταδικασμένοι να διασταυρωθούν, παρά την αρχική αντίσταση μιας Μονακό που έλεγε ότι δεν ήθελε να πουλήσει και η οποία ξέρει πλέον ότι δεν θα’χει άλλη επιλογή απ’το να κάτσει να διαπραγματευτεί, εφόσον η ρωσική εξουσία της ομάδας του Πριγκιπάτου γνωρίζει πλέον ότι ο παίκτης θέλει να βρει μια λύση κι ότι το λευκό club έχει επισημάνει τον επιθετικό ως στόχο προτεραιότητας για ν’ανακτήσει εκείνο των καλοκαιρινών galácticos με την άφιξη του Γάλλου διεθνή. Απ’το Bernabeu προετοιμάζουν ένα ζεστό καλοκαίρι με αφίξεις σημαντικών παικτών, αρχίζοντας με το ταλέντο που έχει εκπλήξει τον κόσμο του ποδοσφαίρου με την ταχύτητά του, την ακρίβεια, την τόλμη του και την καλή δουλειά στο γήπεδο.

Ο Mbappé έχει εκπλήξει τους πάντες, ξεκινώντας με τους ίδιους τους ηγέτες της Μονακό. Η ανάδυση του επιθετικού έχει αφήσει χωρίς δυνατή απάντηση ένα club που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει διαφορετικές καταστάσεις απ’την άφιξη του Ρώσου Dmitri Rybolovlev το 2011.

Απ’το να αγοράζει ό, τι κινείται στην αγορά (Falcao, James, Moutinho, Carvalho, Αμπιντάλ, Toulalan...) πέρασε στο να πουλάει τους πάντες λόγω υποχρέωσης να προσαρμόσει κάποιους λογαριασμούς, που το έφεραν να’ναι υπό υποψία για την UEFA. Τώρα η διαχείριση είναι πολύ διαφορετική και παρά το ότι αρνούνται να το παραδεχθούν, η Μονακό έχει γίνει ένα κλαμπ σταθερών αφίξεων κι αποχωρήσεων παικτών.

Πριν από δύο καλοκαίρια έφυγαν οι Martial, Carrasco, Kurzawa, Kondogbia ... και το 2016 έφυγαν οι παίκτες που ήταν δανεικοί όπως οι Coentrao, Helder Costa, Pasalic και πολλοί άλλοι παίκτες με προορισμό τη Μπράγκα ή τη Ρίο Άβε, σύλλογοι κοντά στον Jorge Mendes κλαμπ, μάνατζερ που έχει υπάρξει αθλητικός σύμβουλος για την Μονακό. Τώρα ο αθλητικός διευθυντής της ημιφιναλίστ του Champions League είναι ο Ισπανός Antonio Cordón.

Οι συνεχείς είσοδοι και έξοδοι παικτών την έχουν οδηγήσει να θεωρείται ως ένας σύλλογος βιτρίνα για τους παίκτες, ιδανικός για να προωθούνται και να φαίνονται στον κόσμο. Ξέρουν ότι όλοι έχουν την τιμή τους κι ο Mbappé δεν ξεφεύγει απ’αυτή τη δυναμική διαπραγμάτευσης στην οποία έχει μετατραπεί η Μονακό κατά την τελευταία δεκαετία. Και περισσότερο όταν ο παίκτης θέλει να κάνει το βήμα και να αποδεχθεί την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας ακόμα galáctico

Το ναι του παίκτη στη Ρεάλ Μαδρίτης, για το οποίο ενημέρωσε χθες η MARCA, συλλέχθηκε απ’τα μεγάλα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η L'Equipe σύγκρινε την πιθανή επιχείρηση μεταξύ του λευκού club, της Μονακό και του νεαρού επιθετικού, με την άφιξη των πρώτων galácticos του Florentino Pérez. Ο Mbappé τέθηκε στο ύψος των Λουίς Φίγκο, Ρονάλντο, Beckham ή Ζιντάν μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε μόνο τον Morata κι έφερε πίσω απ’τους δανεισμούς τους, τους Asensio και Φάμπιο Κοεντράο.


Η Μονακό έχει εγκατασταθεί σε τρία ψηφία όταν μιλάει για την έξοδο του Mbappé, ενός εξαιρετικού παίκτη, που βελτιώνεται σε κάθε το παιχνίδι, σύμφωνα με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Για τον Giuly, πρώην παίκτη και σύμβολο του συλλόγου του Μονακό, είναι ξεκάθαρο: «Δεν θέλουμε να τον πουλήσουμε, αλλά καταλαβαίνουμε την αγορά. Η ιδέα είναι να συνεχίσει στη Μονακό. Το ποδόσφαιρό του φαίνεται να μην έχει κάποιο όριο».

Οι δηλώσεις των συμπαικτών του στη Μονακό δεν αμφιβάλουν για την ποιότητά του και την ικανότητά του να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπως για παράδειγμα ο Falcao: «Είναι ένας παίκτης που δείχνει το πόσο καλός είναι σε κάθε παιχνίδι».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.