News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τον Robben τον έδιωξε απ’τη Μαδρίτη λόγω των τραυματισμών του, αλλά τι γίνεται με τον Bale;

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Του Jesús Garrido

Ο Ουαλός έχει χάσει τους μισούς αγώνες

Ενάντια στη Μπάγερν, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει το 50ο παιχνίδι της στη σεζόν κι ο Μπέιλ θα’χει χάσει τότε ακριβώς τα μισά μεταξύ των πολύχρονων απουσιών του λόγω των τραυματισμών και των rotations του Ζιντάν


Είναι μια ανεξίτηλη ανάμνηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης πουλούσε τον Arjen Robben στη Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι του 2009 σε αντάλλαγμα για 25 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν μια πώληση ενός απ’τους πιο σημαντικούς παίκτες του λευκού ρόστερ και εισέπραξε κάτι παραπάνω από δέκα εκατομμύρια λιγότερα απ’όσα κατέβαλε γι 'αυτόν στην Τσέλσι δύο χρόνια νωρίτερα. Και παρά το γεγονός αυτό, θεωρήθηκε απ’την πρώτη στιγμή ότι ήταν κάτι σωστό. Δηλαδή, η Μαδρίτη δεν έκανε λάθος να πουλήσει έναν απ’τους καλύτερους παίκτες της στον αιώνιο αντίπαλό της στην Ευρώπη για λιγότερα χρήματα απ’όσα επένδυσε στην απόκτηση του. Χρόνια αργότερα, ο Ρόμπεν συνεχίζει στη Μπάγερν κι απειλεί για άλλη μια φορά το Bernabeu, όπως το έκανε ήδη το 2012.

Η καθημερινή «Marca» την επόμενη μέρα είχε τίτλο επιβεβαιώνοντας την πώληση με την ακόλουθη κατηγορηματική δήλωση: «Καλώς πωλήθηκε». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μαδρίτη είχε δίκιο να τον αφήσει να φύγει καθώς λάμβανε ένα καλό ποσό μετρητών για έναν παίκτη που περνούσε ένα μεγάλο μέρος των σεζόν στον πάγκο ή, κυρίως, στις κερκίδες, λόγω των τραυματισμών του, οι οποίοι δεν του είχαν επιτρέψει να απολαύσει το ποδόσφαιρό του, ούτε και οι οπαδοί την ποιότητα ενός εξ αυτών που ήταν, τότε, κόσμημα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Robben παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει κι ότι στην πραγματικότητα, τον είχαν σπρώξει ώστε να δεχτεί να υπογράψει για τη Μπάγερν (η οποία, τότε, προέρχονταν απ’την κατατρόπωση του περασμένου έτους απ’τη Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και κυοφορούσε ακόμα τη μεγάλη ομάδα που θα προπονούσαν οι Van Gaal και Heynckes).


Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, ο Ρόμπεν είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών. Το γόνατο τον ενόχλησε σε κάποιο στάδιο, αλλά όχι αρκετά για να κόψει τον ρυθμό του. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της πρωταθλήτριας Bundesliga και κυπελλούχου, Μπάγερν, και ηγήθηκε της εντυπωσιακής διαδρομής της βαυαρικής ομάδας προς τον τελικό στο Μπερναμπέου. Δεν μπόρεσε να καταλήξει να σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, το έκανε ο Σνάιντερ, ο οποίος πήγε, την ίδια στιγμή μ’αυτόν, απ’τη Μαδρίτη στην Ίντερ για να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι δύο πήραν την Ολλανδία και την έβαλαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Florentino έβγαλε απ’την Ρεάλ Μαδρίτης τις δύο μεγάλες αγορές του Ramón Calderón (ο Ρόμπεν ήταν η μόνη εκλογική υπόσχεση που εκπλήρωσε, αφού δεν πήρε τον Σεσκ Φάμπρεγας ούτε τον Κακά, όπως είπε στην προεκλογική εκστρατεία), κι αυτοί ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο χρόνο των καριερών τους.

Κανείς δεν πρόκειται ν’αρνηθεί σ’αυτό το σημείο, ούτε καν ένας οπαδός της Μπάγερν με λίγο κριτήριο, ότι ο Ρόμπεν είχε πάντα την λεπτή σωματική του κατάσταση. Ακόμη και στη Γερμανία είχε εποχές στις οποίες μόλις και μετά βίας μπορούσε να συμμετάσχει διότι οι τραυματισμοί τον βασάνιζαν, τις αντιστάθμισε με άλλα χρόνια εξαιρετικού ποδοσφαίρου και αμέτρητους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του Τσάμπιονς Λινγκ, που τελικά κέρδισε μ’ένα δικό του καθοριστικό γκολ επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ. Και στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρόμπεν συσσώρευσε διάφορες παθήσεις κι ούτε πρώτα ο Schuster ούτε μετά ο Juande Ramos δεν μπόρεσαν να τον χρησιμοποιήσουν όσο ήθελαν. Αλλά ήταν δίκαιος μαζί του;

Ας δούμε. Στην πρώτη του σεζόν, συγκεκριμένα, ήταν απών σε πολλές περιπτώσεις. Έπαιξε 28 επίσημους αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στους οποίους σκόραρε 5 γκολ κι έδωσε 5 ασίστ, αλλά έχασε άλλες 21 αναμετρήσεις μεταξύ τραυματισμών και τεχνικών αποφάσεων. Αλλά στην επόμενη, την τελευταία του, μπόρεσε να παίξει 37 παιχνίδια (8 γκολ, 9 ασίστ) και δεν έπαιξε σε άλλα 13. Σας θυμίζει κάποιον αυτή η κατάσταση; Ακριβώς, τον Gareth Bale.


Τον Bale οι τραυματισμοί τον έχουν συνοδεύσει ακόμη και πριν απ’το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έπρεπε να χάσει διάφορα παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν λόγω της γνωστής προεξοχής του του δίσκου, το οποίο έχει υποφέρει αμέτρητες φορές και το οποίο του έχει προκαλέσει παράπλευρους τραυματισμούς, όπως της γάμπας, η ίδια που πρόκειται να τον αφήσει χωρίς να μπορεί να παίξει στον επαναληπτικό ενάντια στη Μπάγερν Μονάχου σήμερα. Αυτή η αναμέτρηση θα’ναι η 50η που παίζει αυτή τη σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης. Λοιπόν, ο Μπέιλ θα’χει χάσει τις μισές. Δεν θα’χει συμμετάσχει σε 25 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, ένα πολύ υψηλό νούμερο, το μεγαλύτερο απ’την ένταξη του στο λευκό σύνολο τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ακόμη περισσότερο: από τότε, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει 216 αγώνες, εκ των οποίων, ο Bale έχει μπορέσει να παίξει μόνο τους 148, δηλαδή έχει χάσει το 32% των αγώνων μεταξύ τραυματισμών κι απουσιών για ξεκούραση. Ο Ουαλός εξτρέμ έχει αντισταθμίσει εκείνες τις απουσίες, με 67 γκολ και 51 ασίστ σ’αυτές τις σχεδόν τέσσερις σεζόν ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στις οποίες έχει κατακτήσει δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα ως πρωταγωνιστής. Δηλαδή, τα αποτελέσματα έχουν συνοδεύσει και κανείς στα επίσημα δεν έχει ανησυχήσει πάρα πολύ επειδή το σώμα του Μπέιλ τραυματίζεται συνήθως, ούτε επειδή, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, το όριο του στον πόνο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Η πιο ακριβή υπογραφή στην ιστορία της Μαδρίτης (κι ως εκ τούτου του Florentino Pérez) δεν αμφισβητείται. Αυτή του Ρόμπεν, αντιθέτως, ναι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.