News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Φοβού τον Lewandowski, το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου που ο Florentino Pérez δεν μπόρεσε να κυνηγήσει

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Του Alonso Castilla

Η Μπάγερν στηρίζεται στον Πολωνό για την ανατροπή

Ο Carlo Ancelotti επιβεβαίωσε την παρουσία του Πολωνού, απόντας στο Μόναχο, στην αρχική ενδεκάδα. Ο επιθετικός δελεάστηκε κάποτε απ’τον Florentino Pérez, αλλά η διαπραγμάτευση με τη Μπάγερν ήταν αδύνατη


Στη μια πλευρά τα χαμόγελα της ικανοποίησης εξαπλώθηκαν σε κάθε γωνιά, ενώ στην άλλη εξαπλώνονταν όψεις απογοήτευσης. Η απουσία του Robert Lewandowski απ’το πρώτο σκέλος έδωσε μια επιπλέον αισιοδοξία στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ανάσανε με κάποια ηρεμία. Μια εβδομάδα αργότερα, η Μπάγερν Μονάχου ανακτά τον παίκτη βιτρίνα της, τον παίκτη που της δίνει το περισσότερο ψωμί. Η ομάδα του Carlo Ancelotti αντιμετωπίζει με περισσότερη αισιοδοξία την καθοριστική αναμέτρηση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Πρέπει ν’ανατρέψει το 1-2 του πρώτου παιχνιδιού και με τον ισχυρό γίγαντα στο γήπεδο, η γερμανική ομάδα αντιμετωπίζει την καθοριστική αναμέτρηση του Champions League με άλλο τρόπο. Για κάποιο λόγο ο Florentino Pérez ήθελε να τον πάρει σχεδόν σε οποιαδήποτε τιμή.

Το Νοέμβριο του 2015, η El Confidencial αποκάλυπτε το όνομα του goleador που ο Florentino Pérez ήθελε να στρατολογήσει στις λευκές τάξεις. Εκείνη την εποχή, οι σχέσεις μεταξύ του ηγέτη και του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν οι καλύτερες. Ο Πορτογάλος είχε σοβαρές πιθανότητες να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν 2015/2016 κι ο πρόεδρος στόχευσε ξεκάθαρα προς τον goleador της Μπάγερν. Είχε ξεκάθαρο ότι ο Lewandowski ήταν ο τέλειος διάδοχος του αστέρα της Madeira. Με τον Luis Suarez πλέον ενσωματωμένο στην πειθαρχία της Barcelona, ο καλύτερος goleador για τον οποίο θα μπορούσε τότε να παζαρέψει ήταν ο επιθετικός που γεννήθηκε στη Βαρσοβία. Αλλά η κατεδάφιση του τείχους που έχτισε η Μπάγερν ήταν αδύνατη.

Για ένα διάστημα η άμεση επαφή με τον παίκτη παρέμεινε ανοικτή, αλλά η ηγεσία της Μπάγερν είναι γρανιτική, άκαμπτη σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Cezary Kucharski, μάνατζερ του παίκτη, εθεάθη στο Santiago Bernabeu, αλλά όλες οι κινήσεις κατέληξαν ανεπιτυχείς. Χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με τη βαυαρική ομάδα, στον Florentino Pérez ήταν αδύνατο να δώσει ένα χτύπημα στην ίσαλο γραμμή ενός ανταγωνιστή πρώτης τάξης στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί τα στελέχη της ιστορικής γερμανικής ομάδας είναι ανθεκτικά όσο κανείς σ’αυτού του είδους τα σενάρια. Σχεδόν αδύνατο να στρίψει το χέρι τους, πολύ λιγότερο μ’ένα τέτοιο σφοδρό εχθρό όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.


Ένα συν για τη Μπάγερν

Αποκτήθηκε απ’τη Μπάγερν για να γίνει το αστρικό κομμάτι στη μάχη για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά μέχρι στιγμής, η ομάδα που τώρα προπονεί ο Κάρλο Αντσελότι, έχει αποτύχει. Ο Lewandowski ολοκληρώνει την τρίτη σεζόν του στο Μόναχο, χωρίς να’χει φθάσει το στόχο για την ώρα. Ενώ ο επιθετικός goleador διέρρεε το ενδιαφέρον του για την Ρεάλ Μαδρίτης, το διοικητικό συμβούλιο του κλαμπ διατήρησε ανά πάσα στιγμή μια ακλόνητη θέση, γνωρίζοντας ότι για φτάσει στις βιτρίνες του το μεγάλο τρόπαιο, ο Robert ήταν, είναι, απολύτως απαραίτητος. Ο Ιταλός προπονητής καθιστά σαφές ότι η ομάδα του «μπορεί να σκοράρει 2 γκολ» στο δεύτερο σκέλος, γνωρίζοντας ότι με τον Πολωνό η ανατροπή είναι περισσότερο εφικτή.

Η κατάκτηση του Champions League έχει γίνει μια έμμονη ιδέα για τη Μπάγερν Μονάχου. Τα στελέχη της σκέφτηκαν ότι με τον Pep Guardiola θα το κατάφερναν, αλλά για τρεις συνεχόμενες σεζόν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έθαψαν τον στόχο. Είναι επίσης για τον βομβιστή, ο οποίος δεν σήκωσε ποτέ το τρόπαιο. Κρατημένος τύπος, έχει το γκολ στο μυαλό του ανά πάσα στιγμή. Ζει μόνο για το ποδόσφαιρο, ζει μόνο για το γκολ. Ενίσχυση που θεωρούνταν αποφασιστική στο εσωτερικό της Μπάγερν για την βασιλεία στην Ευρώπη, περνά ο καιρός και δεν έρχεται αυτή η στιγμή. Όπως δεν ήρθε ούτε και η μέρα που ονειρεύτηκε ο Florentino. «Και οι δύο ξέρουμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι. Ξέρει ότι δεν θα απαλλαγούμε από παίκτες που δεν θέλουμε ν’απαλλαγούμε», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα «AS» ο Karl-Heinz Rummenigge, ανώτερος διευθυντής της Μπάγερν. «Η παρουσία του μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση», παραδέχτηκε ο Αντσελότι επιβεβαιώνοντας ότι το αστέρι του θα παίξει απ’την αρχή στο Μπερναμπέου.


Μέσα στ’αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι κρυφό ότι η παρουσία του Lewandowski στην εντεκάδα της Μπάγερν θα αναγκάσει την διατήρηση της επιφυλακής, ει δυνατόν, ακόμα πιο ψηλά. Ο Ζιντάν είναι ο πρώτος που έχει ξεκάθαρο ότι η επικινδυνότητα του αντιπάλου πολλαπλασιάζεται μ’έναν τόσο έντονο παίκτη στο γήπεδο. Χθες ο Γάλλος προπονητής παραδέχονταν ότι «ξέρουμε πολύ καλά τι είδους παίκτης είναι· είναι ένα πραγματικό “εννέα” και είναι ένα συν για τη Μπάγερν.» Θεωρεί, ωστόσο, ότι είναι το μπλοκ αυτό που επικρατεί στην ομάδα του Αντσελότι: «Είναι καλοί σ’όλες τις γραμμές και γι’αυτό πρέπει να’μαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο να κάνουμε αυτό που πρέπει». «Πρέπει να κάνουμε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι γιατί η Μπάγερν θα κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι», τόνισε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.