News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα έργα στο Bernabéu θα μπορούσαν να καθυστερήσουν λόγω των ισχυρισμών μιας ομάδας μελών της Μαδρίτης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Του Marco Ruiz

Μετά τη χορήγηση της άδειας στη Μαδρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μια εκτενή περιγραφή την τελευταία μέρα της προθεσμίας. Οι τεχνικοί του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να το επιλύσουν για να υπάρξει το πράσινο φως

Τα έργα στο Μπερναμπέου θα μπορούσαν να καθυστερήσουν και να μην ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι, όπως έχει προγραμματίσει η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την χορήγηση της τελικής άδειας απ’το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο. Το Δημοτικό Συμβούλιο και η Ρεάλ Μαδρίτης κατέληξαν σε μια συμφωνία για την εκτέλεση των εργασιών και η τελική άδεια δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα του οργανισμού στις 22 Φεβρουαρίου. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά, άνοιξε μια προθεσμία ενός μήνα για ισχυρισμούς. Έχουν παρουσιασθεί δύο γραπτοί κατά του πρότζεκτ. Ο ένας, μιας ένωσης κατοίκων μιας γειτονιάς του Chamartin, η οποία διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία που θα προκαλέσουν τα έργα. Ο άλλος, μια εκτενής περιγραφή των ισχυρισμών 59 μελών που αναπτύχθηκε σε βάθος από ένα ειδικό γραφείο στο αστικό δίκαιο. Αυτός είναι που θα μπορούσε να καθυστερήσει την έναρξη των εργασιών... ή να τις κάνει να παραλύσουν στο μέλλον αν καταλήξουν στα τακτικά δικαστήρια.

Οι ισχυρισμοί έχουν υποβληθεί από μια ομάδα μελών ενσωματωμένων στον Σύλλογο Αξιών του Madridismo. Ο πρόεδρός του είναι ο Carlos Mendoza: «Το πρότζεκτ για τη μεταρρύθμιση του Μπερναμπέου, δεν είναι μόνο μια ανοησία προς μεγαλύτερη δόξα του κ Pérez. Συμβαίνει να’ναι επίσης μαστιζόμενο από παρατυπίες. Έχουν παρουσιαστεί κατά συνέπεια πολύ καλά θεμελιωμένα τεχνικά και νομικά επιχειρήματα. Απ’την άλλη πλευρά, αντιτιθέμεθα επίσης γιατί κατά την κρίση μας, σε μια πόλη όπως η Μαδρίτη, η οποία απολαμβάνει ένα ήπιο κλίμα, και μ’ένα τόσο σπάνιο καθεστώς βροχόπτωσης, δεν δικαιολογείται ένα έργο τεράστιου κόστους που συνεπάγεται η προσθήκη μιας αναδιπλούμενης οροφής, σ’ένα γήπεδο που επιπλέον οι περισσότερες θέσεις είναι ήδη προστατευμένες απ’τη βροχή. Αυτό το τόσο υπερβολικό κόστος, κοστίζει περισσότερο απ’την κατασκευή, για παράδειγμα, του νέου San Mamés».

Το TSJM ανέτρεψε ήδη το αρχικό σχέδιο που προώθησε ο Florentino Pérez για τη μεταρρύθμιση. Σ’αυτή την περίπτωση ήταν μια αλλαγή στο Γενικό Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης που πραγματοποίησαν Δημοτικό Συμβούλιο και Κοινότητα κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Λαϊκού Κόμματος. Μετά απ’αυτό το νομικό πλήγμα, η Μαδρίτη έψαξε μια άλλη φόρμουλα, αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης και της δημάρχου Manuela Carmena. Η επιλογή ήταν ένα Ειδικό Σχέδιο (όχι μια αλλαγή στο Γενικό Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης). Οι δικηγόροι του Συλλόγου Αξιών του Madridismo έχουν βρει, σύμφωνα με την εκδοχή τους, «αρκετές παρατυπίες στο Ειδικό Σχέδιο».

Τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν λένε ότι το πρότζεκτ «εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στο γενικό συμφέρον», η οποία ήταν η θέση που προέβαλε το TSJM για ν’ανατρέψει το πρώτο πρότζεκτ, ότι ο συντελεστής δόμησης αυξάνεται αυθαίρετα κι αμφισβητεί την αιώρηση 21 μέτρων στο μεγαλύτερο μέρος τους, «καθώς ανήκει στην πρόσοψη του ίδιου του σταδίου και δεν αποτελεί μέρος ενός γείσου, όπως θέλει να κάνει πιστευτό».


Τα έργα δεν θα μπορέσουν να αρχίσουν έως ότου επιλύσουν οι τεχνικοί του Δημοτικού Συμβουλίου αυτές τις απαιτήσεις. Μπορούν να ανταποκριθούν σ’αυτές εξ ολοκλήρου ή εν μέρει. Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος Αξιών του Madridismo έχει την προοπτική να πάει στην τακτική δικαιοσύνη ανεξάρτητα απ’την απάντηση των τεχνικών, το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο, ακόμη μια φορά, το πρότζεκτ κατασκευής του νέου γηπέδου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.