News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η γενναιοδωρία του Asensio

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Του Santiago Siguero

Προτίμησε να στρέψει τους επαίνους των συμπαικτών προς τον goleador Άλβαρο Μοράτα


Ήταν γενναιόδωρος στο γήπεδο και την επόμενη μέρα. Στο χόρτο του Butarque, χάρισε το 0-1 στον James μετά από μια γαλαξιακή προώθηση απ’την αριστερή πλευρά. Χθες, στο Valdebebas, δέχονταν επαίνους απ’τους συμπαίκτες του, που επιδόθηκε να αντικρούει προς τον Άλβαρο Μοράτα, τον σκόρερ μιας ντομπλέτας (ενός χατ τρικ, σύμφωνα με τα πρακτικά του Álvarez Izquierdo) στη νύχτα της Leganés.

Η απόδοση του Marco Asensio βρίσκονταν χθες στα χείλη όλων στο Valdebebas. Όλοι οι συμπαίκτες του είχαν λέξεις για να εκθειάσουν το ματς του balear ενάντια στη Leganés. Αν και η αλήθεια είναι ότι λίγοι εξεπλάγησαν. Ο Asensio έχει περάσει, απ’το να’ναι το νέο παιδί, που το περασμένο καλοκαίρι πάλευε για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ, σε μία απ’τις αποκαλύψεις της σεζόν.

Ίσως Η Αποκάλυψη, με κεφαλαία. Αναλαμβάνοντας τέλεια τον ρόλο του στην ομάδα, γνωρίζοντας ότι απέχει πολύ απ’την αρχική, και σχεδόν φετίχ, ενδεκάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά ότι, την ίδια στιγμή, έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του προπονητή γι’αυτά τα ματς που, όπως του Butarque, η Μαδρίτη πρέπει να παίξει και να κερδίσει, αν θέλει να πετύχει τους μεγάλους στόχους της σεζόν.

Ενάντια στην Leganés, ο Ζιντάν, ο οποίος φαινόταν να τον έχει ξεχάσει (μόνο φαινόταν, γιατί έχει μεγάλη πίστη στον πρώην των Μαγιόρκα και Εσπανιόλ), του έδωσε γαλόνια βασικού. Κι ο Marco ανταποκρίθηκε με μια έκθεση που επισκίασε το υπόλοιπο των συμπαικτών του. Έκανε τα πάντα καλά. Απ’τη φάση του 0-1 (δυνατός στο κουβάλημα, ψυχρός στην καθοριστική πάσα στον James) ως αυτήν του 2-4, που ξεκίνησε με μια στρατοσφαιρική ποδιά στον Mantovani. Όλες τις ενέργειες της επίθεσης της Μαδρίτης τις προήδρευσε το επιθετικό ταλέντο του Asensio, ο οποίος έκανε τα πάντα, κι όλα καλά, στο Butarque.

Το να δίνει τα πάντα στο Valdebebas, η φόρμουλά του


Η φιλοσοφία του Asensio είναι σαφής: «Προσπαθώ να’μαι πάντα στο μέγιστο στις προπονήσεις και πρέπει να’μαι πάντα προετοιμασμένος για όταν έρθει η ευκαιρία. Προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να συμβάλω το κατιτίς μου στο γήπεδο».

Οι συμπαίκτες του, τόσο αυτοί που έπαιξαν όσο κι αυτοί που δεν το έκαναν, προφυλαγμένοι απ’τον Ζιντάν για τη μάχη κατά της Ατλέτικο, του το αναγνώρισαν χθες. Αλλά τα μυαλά του Asensio δεν πήραν αέρα απ’τους επαίνους. Τους δέχτηκε με φυσικότητα, αλλά επέμεινε στο να δώσει την έμφαση στον Morata, τον άλλο μεγάλο νικητή της βραδιάς. Μια ακόμα απόδειξη ότι η διαδικασία ωρίμανσης του παίκτη, των μόλις 21 ετών, είναι στο σωστό δρόμο.


Έχει πολύ σαφές ότι σ’αυτό το στάδιο της καριέρας του πρέπει να αυξηθεί, ν’απορροφά σαν ένα σφουγγάρι κάθε προπόνηση, κάθε λεπτό συνύπαρξης με αποδυτήρια γεμάτα από μεγάλα αστέρια. Αλλά, την ίδια στιγμή, φιλόδοξος, δυναμικός, με την πείνα αυτού που γνωρίζει ότι πρέπει να γκρεμίσει την πόρτα για να κερδίσει μια θέση. Μια θέση που, θεωρητικά, θα πρέπει να του’ναι και πάλι άπιαστη στο αυριανό ντέρμπι του Μπερναμπέου. Όμως ο παίκτης είναι ήρεμος. Ξέρει τον ρόλο του. Κι ο Ζιντάν επίσης, ξέρει ότι μπορεί να υπολογίζει στον Marco αν τα πράγματα στραβώσουν και πρέπει ν’αλλάξει το σενάριο του παιχνιδιού. Το αγόρι είναι έτοιμο. Το Butarque το επιβεβαίωσε σε όλους.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.