News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Asensio είναι ψευδόχρυσος

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Του Santiago Segurola

Τέσσερα εκατομμύρια ήταν η τιμή που κατέβαλλε η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Marco Asensio. Αυτό πριν από δύο χρόνια, όταν το αγόρι δεν είχε κλείσει τα 19, αλλά ήταν περισσότερο από ψημένο στη Μαγιόρκα και στις δυσκολίες της Segunda División. Δεν ήταν ένας άγνωστος. Από μικρός είχε πάει στα περισσότερα απ’τα σημαντικότερα γεγονότα της εθνικής. Η Barca ήθελε να τον πάρει. Η Atlético παρακολούθησε τα βήματά του με προσοχή. Οι τεχνικοί δεν είχαν αμφιβολίες για το ταλέντο του. Στη Μαγιόρκα έπρεπε να επιλύσει τα πράγματα που είναι συνήθως θέμα των βετεράνων. Φαίνονταν πάντα ένας υπεύθυνος παίκτης. Τώρα είναι περισσότερο από υπεύθυνος: ο Asensio είναι ένας σημαντικός παίκτης στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Asensio είναι ο τέταρτος παίκτης της ομάδας που έχει παίξει τα λιγότερα λεπτά. Ξεπερνά μόνο τον Mariano (72 λεπτά) και τον Coentrao (22). Ο τερματοφύλακας Rubén Yañez κι ο νεαρός μπακ Achraf δεν έχουν συμμετάσχει ακόμη στο πρωτάθλημα. Φαίνονταν αντιφατικό να αποδοθεί κάποια σημασία σ’έναν παίκτη με μια φτωχή παρουσία στην Ρεάλ Μαδρίτης, μια απ’τις πιο ιεραρχικές ομάδες στον κόσμο. Ωστόσο, ο Asensio προσθέτει μια εξαιρετική αρετή στις πολλές ιδιότητές του ως παίκτης. Ενώ οι περισσότεροι παίκτες παραιτούνται μπροστά στο καθεστώς τους του αναπληρωματικού, ο Asensio εκμεταλλεύεται κάθε παιχνίδι σα να’ταν το τελευταίο της ζωής του. Έχει φιλοδοξίες, τρόπους και ψυχραιμία.

Είναι σπάνιο ένα παιχνίδι στο οποίο ο Asensio περνάει απαρατήρητος. Ξεκίνησε πολύ καλά, όταν οι απουσίες των Κριστιάνο και Μπενζεμά επέτρεψαν την είσοδο των νέων. Λειτούργησε θαυμάσια στα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου εναντίον της Σεβίλλης, όπου άφησε ως ανάμνηση ένα απ’τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Εκείνη η κούρσα, που έκλεισε μ’έναν τέλειο καθορισμό, τον καθορίζει ως παίκτη. Λίγοι στο ισπανικό ποδόσφαιρο κουβαλάνε καλύτερα και πιο γρήγορα τη μπάλα. Δεν υπάρχει τρόπος να τον πιάσεις όταν αρχίζει την πορεία.

Εναντίον της Leganés επανέλαβε την αγαπημένη του ενέργεια στο πρώτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης. Στη συνέχεια πρόσθεσε μια άλλη διαφορετική νότα του παιχνιδιού του: την τελική πάσα. Είναι πολύ δύσκολο να κουβαλάς τόσο γρήγορα και να υπολογίζει την καθοριστική πάσα. Οι περισσότεροι παίκτες φτάνουν σ’αυτές τις καταστάσεις με το κεφάλι θολωμένο απ’την κούραση και την υποχρέωση να πάρουν τη σωστή απόφαση. Είναι ενέργειες που επιλύονται συνήθως με μια σέντρα, το παλιό να δούμε τι θα συμβεί. Ο Marco Asensio δεν χρησιμοποιεί σέντρες. Κουβαλά και ζυγίζει την πάσα. Επιλέγει, εν τέλει. Κι αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο για έναν τόσο νέο παίκτη.

Το να διαθέτει τις δύο μεγάλες ικανότητες σημαίνει μια εξαιρετική εγγύηση για κάθε παίκτη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν παίκτες με μεγάλη φήμη που έχουν πολύ λιγότερους πόρους απ’τον νεαρό Asensio. Μόλις αποσύρθηκε ο Podolski, ο Γερμανός αριστεροπόδαρος που διακρίνονταν επίσης για το δυνατό του κουβάλημα κι ένα σθεναρό κόλλημα της μπάλας. Από εκεί και πέρα, ήταν ένας περιορισμένος, μονοδιάστατος παίκτης. Έπαιξε πάνω από 100 παιχνίδια με τη Γερμανία.


Ο Asensio προσφέρει πολλά στοιχεία: παίζει και στις δύο πλευρές, δραστηριοποιείται πολύ καλά ως επιτελικός μέσος, καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι -παίρνει απλές αλλά αποτελεσματικές αποφάσεις όταν είναι σε δύσκολη θέση-, έχει διασκελισμό, είναι καλός στο τελείωμα από μέση απόσταση και ξέρει να εμφανίζεται στη μικρή περιοχή κυνηγώντας τις φάσεις. Γνωρίζουμε όλες αυτές τις ικανότητες γιατί τις έχει αποδείξει στα λιγότερα από 700 λεπτά που έχει παίξει σ’αυτό το πρωτάθλημα. Δεν έχει σπαταλήσει ούτε έναν αγώνα. Του έχουν χρησιμεύσει όλοι για να ενισχύσει το κύρος του και για να τον τοποθετήσουν ως έναν μικρό αγαπημένο του madridista οπαδού.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.