News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πέντε κιλά που εξηγούν το γιατί των ταπεινών αριθμών του Benzema

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Του Jesús Garrido

«Τώρα είναι καλά, είναι σε καλή σωματική κατάσταση», είπε ο Ζιντάν

Ο Μπενζεμά ολοκληρώνει την πιο χαλαρή σεζόν του απ’την πρώτη στην οποία υπερασπίστηκε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις ξεχάστηκε το υπερβολικό του βάρος, έχει ανακτήσει την καλύτερη εκδοχή του


Γίνεται πάντα λόγος ότι οι ποδοσφαιριστές είναι μια προνομιούχα τάξη ανθρώπων. Κανένα απ’τα μέλη αυτού του κοινωνικού τμήματος δεν μπορεί ν’αρνηθεί ότι έχει κάποια πλεονεκτήματα τα οποία δεν μπορεί ν’απολαύσει η συντριπτική πλειοψηφία των άλλων θνητών. Εργάζονται κανά δυο ώρες τη μέρα στις οποίες κάνουν αυτό που τους αρέσει, το άθλημά τους, μέσω της πραγματοποίησης του οποίου, επιπλέον, διατηρούνται σε φόρμα. Το υπόλοιπο του χρόνου μπορούν να το αφιερώνουν για τις απολαύσεις τους, τα προσωπικά τους πάθη, τις οικογένειές τους, ή στο να ταξιδεύουν ή ό, τι τραβάει η όρεξή τους. Μετά, μία φορά την εβδομάδα (οι καλύτεροι, δύο) επιδεικνύουν όλες τις ικανότητές τους σ’έναν επίσημο αγώνα, για το οποίο προσλαμβάνονται πραγματικά. Ανάλογα με τις περιπλανήσεις τους σ’αυτές τις αναμετρήσεις, βελτιώνουν ή χειροτερεύουν την επαγγελματική τους κατάσταση, μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μερικοί απ’αυτούς, το μήνα.

Προφανώς, όλα τα δικαιώματα φέρνουν μαζί τους κάποια φορτία και κάποια μειονεκτήματα που δεν εκτιμώνται πάντα απ’την κοινωνική μάζα, που βλέπει μόνο μερικές κούκλες να παίζουν ποδόσφαιρο και σπάνια κάθεται ν’αναλύσει το τι υπάρχει γύρω απ’αυτό το πρόσωπο που παίζει ποδόσφαιρο. Πολλοί εξ αυτών, αν όχι όλοι, φέρουν μια κοινωνική πίεση και μια ευθύνη στο ύψος λίγων επαγγελμάτων. Είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση απ’τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με τις νέες τεχνολογίες μόλις που έχουν ελευθερία κινήσεων. Προφανώς, ο μισθός πολλών εξ αυτών αντισταθμίζει αυτές τις διαταραχές. Στον ελεύθερο χρόνο τους, οι ποδοσφαιριστές έχουν μια κύρια υποχρέωση: να διατηρούνται πάντα στην καλύτερη δυνατή σωματική κατάσταση. Δηλαδή, να μην παρεκκλίνουν απ’τη διατροφή που έχει καθορίσει η ομάδα, να διατηρούν έναν υγιή τρόπο ζωής και ίσως να κάνουν περισσότερη άσκηση για λογαριασμό τους.

Σε ποιον πάει όλο αυτό; Θα αναρωτηθείτε. Την περασμένη Τετάρτη, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 1-2 στο Μόναχο σε μια επίδειξη δύναμης σε μια απ’τις πιο δύσκολες έδρες της ηπείρου. Σ’αυτό το μεγάλο παιχνίδι της merengue ομάδας, ξεχώρισε ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος έχει συσσωρεύσει τις τελευταίες βδομάδες μια σειρά από μεγάλες παραστάσεις που δείχνουν ότι έχει φθάσει στο βέλτιστο επίπεδό του, στην πιο κατάλληλη στιγμή της σεζόν, όταν αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν οι τίτλοι που διακυβεύονται. Ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και την πρόσφατη φόρμα του, ο Μπενζεμά σταμάτησε μπροστά στους συναδέλφους που βρίσκονταν στη μεικτή ζώνη του Allianz Arena και μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε τον κύριο λόγο για τον οποίο είναι τόσο καλά τον τελευταίο καιρό: «Έχω χάσει πέντε κιλά», είπε ο διεθνής 'bleu'.

Από τότε που ομολόγησε ότι είχε χάσει βάρος τον πλημμύρισαν οι έπαινοι. Κατανοήθηκε γρήγορα ως η εμπειρική απόδειξη της δέσμευσης του παίκτη έτσι ώστε με την ομάδα και τους συμπαίκτες του να παλέψουν στις αποφασιστικές εβδομάδες της σεζόν, τις οποίες αντιμετωπίζει σε πλήρη φυσική κατάσταση. Βεβαίως, η βελτίωσή του στο γήπεδο έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα. Εδώ κι ένα μήνα, ο Μπενζεμά έχει αυξήσει την επιρροή του στο madridista παιχνίδι μέχρι το σημείο του να γίνει η επιθετική και δημιουργική αναφορά, περνώντας πάνω απ’τους δύο συντρόφους του στην επίθεση, τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Gareth Bale, και οι δυο τους μακριά απ’τον καλύτερο φυσικό τους τόνο, ο ένας λόγω του φόρτου των αγώνων και της ηλικίας, ο άλλος λόγω της συσσώρευσης των τραυματισμών που έχουν φρενάρει την εξέλιξή του, ένας βρόχος απ’τον οποίο δεν καταφέρνει ν’απομακρυνθεί.


Ο επιθετικός της Λυών δεν διευκρίνισε σε ποια χρονική περίοδο έχει χάσει αυτά τα πέντε κιλά, αν και είναι κατανοητό ότι είναι πρόσφατη. Ο Ζιντάν μίλησε γι 'αυτό στη συνέντευξη Τύπου πριν το σημερινό παιχνίδι στο El Molinón. «Του φαίνεται. Είναι αλήθεια ότι σωματικά είναι μια χαρά, πιο λεπτός, ξέρει τη σημασία του να’ναι καλά όλο το χρόνο και περισσότερο τώρα, που παίζουμε τα πάντα και παίζουμε κάθε τρεις μέρες», παραδέχθηκε ο Γάλλος τεχνικός, ο οποίος αγκάλιασε επίσης με συναίσθημα την βελτίωση της φυσικής κατάστασης του επιθετικού του, ο οποίος έμεινε στη Μαδρίτη να ξεκουραστεί και να σκεφτεί τον επαναληπτικό της Τρίτης εναντίον της Μπάγερν, όπως και οι Κριστιάνο, Keylor και Bale, ακόμα αμφίβολος γι’αυτή την αποφασιστική δέσμευση.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε πάρα πολύ για να καταλάβουμε ότι αν ο Benzema έχει χάσει πέντε κιλά και τώρα, όπως λέει ο ίδιος του ο προπονητή της, «είναι καλά, λεπτότερος» σημαίνει ότι πριν, μ’αυτά τα πέντε κιλά, ήταν εκτός τόνου. Όχι ακριβώς λίγο, στην πραγματικότητα, γιατί αν για οποιονδήποτε πέντε κιλά είναι μια σημαντική σωματική αλλαγή, για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος εξαρτάται απ’το σώμα του σημαίνει την απώλεια ικανότητας αντίδρασης, τη μείωση της τελικής ταχύτητας ή, ως θετικό αντίβαρο, να’ναι δυνατότερος στην σύγκρουση.

Ο Μπενζεμά ολοκληρώνει, όσον αφορά τα στατιστικά, την πιο χαλαρή σεζόν του απ’την πρώτη στην οποία υπερασπίστηκε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά απ’αυτήν του 15-16 στην οποία απέκτησε μια όσφρηση για το γκολ, ίδια της οριοθέτησής του, όντας θεμελιώδης για τη μάχη με τη Μπαρτσελόνα στη la Liga μέχρι την τελευταία αγωνιστική, ο Μπενζεμά έχει φέτος μόλις 9 γκολ στο τουρνουά της κανονικότητας, δύο λιγότερα απ’τον αναπληρωματικό του, Άλβαρο Μοράτα. Κινήθηκε στα ματς χλιαρός, δεν έδειχνε αυτήν την προθυμία άλλων στιγμών να πιέσει τον αντίπαλο και ούτε καν η συμμετοχή του στο παιχνίδι, μια απ’τις μεγάλες αρετές του, δεν ξεχώριζε ιδιαίτερα. Δεν εξέπληξε ούτε ακόμα και η επαναλαμβανόμενη απουσία του απ’την αποστολή της εθνικής Γαλλίας, απ’τη στιγμή που διαβεβαιώθηκε απ’όλους στην ομοσπονδία της χώρας αυτής ότι η «υπόθεση Valbuena» ήταν πλέον ξεχασμένη. Πολλούς μήνες αργότερα και χωρίς πέντε κιλά, ο Karim είναι και πάλι λεπτός. Τον Απρίλιο... Το ερώτημα είναι, γιατί δεν ήταν λεπτός τον Αύγουστο;

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.