News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Isco και Asensio, casting για τη Bayern

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Η ενδεχόμενη απουσία του Μπέιλ αφήνει μια ελεύθερη θέση στην εντεκάδα για το Champions League

Η αναμέτρηση του σημερινού απογεύματος ενάντια στη Σπόρτινγκ είναι ένας τελικός για το πρωτάθλημα για τους παίκτες της Μαδρίτης... και μια χρυσή ευκαιρία για τους λιγότερο συνήθεις να αξιώσουν εκ νέου ενώπιον του Ζινεντίν Ζιντάν. Συγκεκριμένα, δύο παίκτες, Isco και Asensio, που παίζουν επίσης τις πιθανότητές τους για μια θέση στην ενδεκάδα εναντίον της Μπάγερν. Με τον Bale σε τεντωμένο σχοινί λόγω ενός τραυματισμού στη γάμπα, ο malagueño κι ο mallorquín είναι οι παίκτες με τις περισσότερες πιθανότητες να μπουν στη μεγάλη μονομαχία του Champions League.

Ο Isco είναι ο παίκτης που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παίξει εναντίον των Γερμανών. Επειδή αν δεν προλάβει ο Μπέιλ και με το 1-2 του πρώτου σκέλους, το πιο πιθανό είναι ο Ζιντάν να ποντάρει στην ενίσχυση της ομάδας του μ’έναν ακόμα μέσο, κι επιπλέον να διασφαλίσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Και κανένας παίκτης του ρόστερ δεν προσφέρει περισσότερη κατοχή απ’τον Isco, ειδικός στο να κρύβει τη μπάλα και να καταστρέφει τις αντίπαλες άμυνες με το παιχνίδι του μεταξύ των γραμμών.

Ο Ζιντάν, επιπλέον, ξέρει ότι χρωστάει μια χειρονομία στο 22 της Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει υποφέρει και πάλι μια ψυχολογική πτώση μετά τις λίγες ευκαιρίες που έχει πάρει στα τρία τελευταία παιχνίδια. Την 1η Απριλίου, ο Isco έκανε άνω κάτω το Bernabeu με μια παράσταση ενάντια στην Αλαβές. Ματσάρα, γκολάρα και οπαδοί παραδομένοι σ’έναν απ’τους αγαπημένους τους παίκτες. Αλλά μακριά απ’το να πάρει μια ανταμοιβή, ο Isco έχει δει από τότε πάγκο. Αναπληρωματικός ενάντια στη Leganés, αναπληρωματικός εναντίον της Ατλέτικο κι ούτε ένα λεπτό εναντίον της Μπάγερν. Ένα πλήγμα που δημιουργεί και πάλι αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον του Isco, ο οποίος θέλει περισσότερα λεπτά σε ποιοτικά παιχνίδια.

Αντίθετη περίπτωση με του Marco Asensio, ο οποίος κρατά για την ώρα καλά την κατάστασή του στο ρόστερ. Φάνηκε ενάντια στην Leganés και τρεις μέρες αργότερα έμεινε στις κερκίδες κατά της Ατλέτικο. Αλλά ο Ζιντάν τον επανάκτησε για το Μόναχο, όντας η πρώτη αλλαγή του αγώνα κι αποδεικνυόμενος καθοριστικός με την ασίστ στον Cristiano στο 1-2. Κάθε φορά που παίζει τα πάει θαυμάσια κι ο Zizou τον έχει επίσης κατά νου για ν’αντικαταστήσει τον Μπέιλ στις μεγάλες νύχτες. Κι αυτό γιατί η κινητικότητά του και το κουβάλημα του της μπάλας μπορούν να’ναι επίσης ένας αποφασιστικός παράγοντας στον επαναληπτικό ενάντια στη Μπάγερν. «Τα πάει πολύ καλά όταν παίζει. Δεν έχει σημασία το αν παίζει 90, 10 ή ένα λεπτό», είπε χθες ο Zizou.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ LUCAS

Μια άλλη απ’τις επιλογές που έχει ο Ζιντάν για την αντικατάσταση του Gareth Bale είναι ο Lucas Vázquez, ο οποίος ήταν μάλιστα ο παίκτης που τον αντικατέστησε, όταν τραυματίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Lucas έπαιξε στο Clásico με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου και ήταν επίσης βασικός στα δύο παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Λόγω της ικανότητάς του να ξεχειλίζει και της θυσίας του ν’αμύνεται, ήταν η πρώτη επιλογή του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ωστόσο, φαίνεται ότι σ’αυτό το 2017, ο gallego ποδοσφαιριστής έχει χάσει κάπως την εξέχουσα θέση στην ομάδα. Ξεκίνησε τη χρονιά μ’έναν τραυματισμό στη γάμπα που του συνέβη στον τελικό στη Γιοκοχάμα κατά της Kashima κι από τότε ο Zizou φαίνεται να μην του δίνει τόσο σημαντικό ρόλο όπως και πριν.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής στο 2017 έχει ξεκινήσει μόνο σ’επτά απ’τα 22 παιχνίδια που έχει παίξει η λευκή ομάδα. Την προσοχή τράβηξε επίσης το ότι έμεινε εκτός 18άδας εναντίον της Μπάγερν, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Η ευθύνη, κυρίως του Marco Asensio, ο οποίος σιγά-σιγά κερδίζει έδαφος στο ρόστερ και πείθει κάθε μέρα και περισσότερο έναν Ζιντάν που είναι ερωτευμένος με το αριστερό του πόδι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.