News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane μένει μόνος στην προσπάθειά του με το BBC

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ηγέτες κι αποδυτήρια εξετάζουν περισσότερες εναλλακτικές


Ο Ζινεντίν Ζιντάν μένει μόνος γύρω απ’το BBC ως άθραυστο σύστημα. Ο Γάλλος, απ’την πρώτη μέρα στην οποία καθοδήγησε μια προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης, πιάστηκε απ’το ξόρκι των Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο και δεν έχει καταφέρει να απεμπλακεί απ’την αθλητική εξάρτηση που σημαίνουν οι τρεις madridistas επιθετικοί μοιραζόμενοι θέση και χώρο στην ενδεκάδα. Όταν είχαν το ιατρικό οκ οι τρεις τους, ο Γάλλος τους χρησιμοποίησε ως λύση ενάντια σ’οποιοδήποτε κακό ή αντίπαλο. Δεν έχει υπάρξει καμία άλλη εναλλακτική λύση, σε παιχνίδια σημειωμένα φυσικά με κόκκινο χρώμα.

Έχουν περάσει πλέον 16 μήνες κι ο Ζιντάν έχει μείνει μόνος στον αδυσώπητο νόμο του. Εδώ και καιρό, τα υπόλοιπα επίπεδα του συλλόγου, αρχίζοντας απ’τους παίκτες και τελειώνοντας με τους ηγέτες, πιστεύουν ότι το BBC δεν είναι η μόνη λύση μέσα σε μια ομάδα που προσφέρει πολλές κι έγκυρες εναλλακτικές λύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και σκηνικά. Αλλά έρχονται τα αποφασιστικά παιχνίδια κι αν οι τρεις τους έχουν το ιατρικό οκ ή είναι καλά, παίζουν. Οι υπόλοιποι αμφιβάλλουν, ο Ζιντάν, όχι.

Ο τεχνικός πιστεύει ακράδαντα σ'αυτούς και μ’αυτούς θα πάει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Zizou έχει υπερασπιστεί όλους τους παίκτες του στις πιο δύσκολες στιγμές της σεζόν και θα συνεχίσει να το κάνει. Αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αποφάσεις του και για την αιώνια χρησιμοποίηση του BBC, παρόλο που γνωρίζει ότι απ’τον σύλλογο δεν αντιλαμβάνονται πλέον τους τρεις επιθετικούς ως σταθερά στοιχεία σε κάθε μία απ’τις εντεκάδες. Πλέον δεν είναι όπως χρόνια πριν, όταν η πληρότητα του Ρονάλντο ή του Μπενζεμά δεν επιδέχονταν καμία αμφιβολία. Τώρα είναι διαφορετικά και το βάρος της παρουσίας τους δεν είναι το ίδιο.

Οι ηγέτες πιστεύουν ότι έχει έρθει η στιγμή να αισθανθεί το BBC την πίεση του να ξέρει ότι δεν πρόκειται να παίζει πάντα, ανεξάρτητα απ’τη στιγμή στην οποία βρίσκεται. Πρέπει να αισθανθούν την πίεση, να αισθάνονται την ανάγκη ν’ανακτήσουν την καλύτερη φόρμα τους, όπως αποδεικνύει η απώλεια βάρους του Μπενζεμά ή διαφορετικά ετοιμασία του Ρονάλντο. Η περίπτωση του Bale είναι διαφορετική, διότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω απ’τους τραυματισμούς. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ουαλός ήταν ο καλύτερος μέχρι που έπρεπε να χειρουργηθεί.

Όσο για το ρόστερ, κάποιοι παίκτες πιστεύουν ότι έχουν κερδίσει το σεβασμό όλου του κόσμου για να εμφανίζονται σε στιγμές απ’τις θεωρούμενες σημαντικές. Την περασμένη σεζόν κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την παρουσία του BBC στην εντεκάδα, αλλά τώρα, παίκτες όπως ο Asensio, ο Lucas Vázquez ή ο Isco έχουν δώσει πάνω από ένα χτύπημα στο τραπέζι, έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη στις στιγμές στις οποίες όλοι οι παίκτες θέλουν να’ναι στο χόρτο. Η χθεσινή κερκίδα του Lucas Vázquez δεν έχει αρέσει.

Ο Ζιντάν έχει όλη την εμπιστοσύνη του συλλόγου, όπως του έχουν μεταφέρει οι ηγέτες του συλλόγου, αλλά ξέρει επίσης ότι έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το πρωτάθλημα και ν’αφήσει όλον τον madridismo ήρεμο, περίσταση που σήμερα δεν είναι έτσι. Είναι αλήθεια ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μοναδική ομάδα που εξαρτάται απ’τον εαυτό της, για να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά η χθεσινή ήττα ανοίγει ένα νέο παράθυρο και είναι απ’αυτά που χωνεύει δύσκολα η λευκή οντότητα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.