News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα λάθη του Zidane που βάζουν τη Barcelona στη μάχη για τη Liga

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Το πείσμα του να βάλει το BBC διευκόλυνε τη νίκη της Μπαρτσελόνα


Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει μετανιώσει για ό, τι έχει γίνει. Για τίποτα. Ούτε για την αρχική ενδεκάδα ούτε για οποιαδήποτε απ’τις αποφάσεις. Τουλάχιστον αυτό είπε μετά τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν πιστός στον τρόπο του να ενεργεί και να προχωράει με άλλους παίκτες, το οποίο καθόρισε την εντεκάδα και την απόδοση της ομάδας. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παίκτης που βγαίνει από έναν τραυματισμό, περιμένει τη σειρά του στον πάγκο, αλλά φυσικά ο εμπλεκόμενος ήταν ο Μπέιλ, κι αν αυτός είχε τον ενθουσιασμένο να παίξει, οι υπόλοιποι, τον είχαν επίσης.

- Ο Bale δεν ήταν για βασικός


Το φυσιολογικό είναι ο Ουαλός να’χε περάσει απ’τον πάγκο, αλλά ο προπονητής αποφάσισε να μην βάλει στην αρχική ομάδα τον παίκτη με την καλύτερη φόρμα. Θα’χει τους λόγους του, αλλά δεν έμεινε καθόλου σαφές ότι ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα του, την οποία επηρέασαν αρνητικά στην απόδοση επειδή λίγα λεπτά μετά την έναρξη, ο Bale τραυματίστηκε και πάλι.

- Το πείσμα του Ζιντάν να βάλει το BBC


Πριν πέσει ο Ουαλός στο έδαφος, το BBC άρχιζε να εμφανίζει σημάδια ότι δεν είναι η καλύτερη τρέχουσα λύση για την Ρεάλ Μαδρίτης. Μ’αυτούς στο γήπεδο, το λευκό σύνολο είναι λιγότερο αλληλέγγυο, λιγότερο ομάδα. Όταν είναι και οι τρεις, δίνουν την αίσθηση ότι ο εγωισμός προεδρεύει των αποφάσεων των μεν και δεν.

- Asensio και Isco, στον πάγκο


Αλλά το χειρότερο δεν είναι η παρουσία του ίδιου του BBC. Ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερο είναι να βλέπεις τον Asensio στον πάγκο ή τον Lucas Vázquez στην κερκίδα. Ο πρώτος είναι ο παίκτης με την καλύτερη φόρμα στο ρόστερ και δεν τηρείται το αξίωμα του να παίζει αυτός που είναι καλύτερα. Ψέμα. Και με τον Asensio τηρείται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια φτιαχτή φράση χωρίς περαιτέρω. Όταν βγήκε στο γήπεδο, η ομάδα μπόρεσε να παίξει διαφορετικά, περισσότερο στο στυλ της, ισορροπημένα, μ’ένα πιο λογικό 4-4-2 και με τον Ρονάλντο να κάνει το εννέα ή κάτι τέτοιο, το οποίο είναι αυτό που ωφελεί περισσότερο την ομάδα του επί μακρόν.

Κανείς απ’τον σύλλογο δεν έχει πει στον Ζιντάν ότι το BBC πρέπει να’ναι στην εντεκάδα με διάταγμα. Επιπλέον, ορισμένοι απ’τους ηγέτες σκέφτονται ότι το αντίθετο θα’ταν το καλύτερο για την λευκή ομάδα. Ο Γάλλος το κάνει από πεποίθηση, αλλά τώρα κάνει ζημιά στους δικούς του.

- Ο Ζιντάν απέτυχε να διαβάσει το παιχνίδι


Επιπλέον, η λευκή εντεκάδα, εντάξει μάλλον δεκάδα, απέτυχε να διαβάσει το παιχνίδι. Δεν κατανοείται πως στο 91ο λεπτό, η Barcelona μπορεί να εκπλήξει μια ομάδα που με την ισοπαλία χάιδευε τη la Liga. Μέχρι 6 λευκοί παίκτες πατούσαν το azulgrana έδαφος τη στιγμή κατά την οποία ο Sergi Roberto παίρνει τη μπάλα. Έλειψε ευφυΐα, η ίδια που δεν περίσσεψε στον Casemiro για ν’αποφύγει να επιβαρύνει την ομάδα του απ’το 12ο λεπτό με μια κίτρινη που τιμώρησε τον Βραζιλιάνο κι όλη την ομάδα του.


Τα Clásicos σημαδεύουν κι αυτό έχει αφήσει στοχοποιημένο τον Ζιντάν και πολύ πληγωμένο τον Isco. Ο Γάλλος έχει ακόμα το πάνω χέρι, αλλά αυτό αρχίζει να καίει και πρέπει να προχωρήσει με προσοχή. Κι όσο για τον Malagueño οι πιθανότητές του να συνεχίσει, μειώνονται.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.