News Update :

powered by Agones.gr - livescore

10 στατιστικά για να καταλάβουμε το Clásico

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Του Lorenzo Lara

Η κάρτα του Casemiro στο 12ο λεπτό, ένα απ’τα κλειδιά για το παιχνίδι


Στο Clásico έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα συστατικά για να το μετατρέψουν στο πιο θεαματικό παιχνίδι της σεζόν. Υπήρχαν γκολ, περιπτώσεις διαρκούς κινδύνου, συγκίνηση μέχρι την τελευταία αναπνοή και φυσικά, διαμάχες. Αυτά είναι τα 10 στατιστικά που ξεχώρισαν περισσότερο στη ματσάρα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona.

Ο Μέσι τράβηξε το κάρο

Ο Αργεντινός ήταν και πάλι ένας ασταμάτητος παίκτης. Ο azulgrana επιθετικός ήταν ηλεκτρικός κι απρόβλεπτος. Σούταρε 4 φορές στο τέρμα, σκόραρε δύο γκολ κι έκανε επτά ντρίμπλες.


Η σημασία του Casemiro

Ο Βραζιλιάνος προειδοποιήθηκε στο 12ο λεπτό για ένα σκληρό τάκλινγκ στον Leo Messi. Αυτή η ενέργεια τον περιόρισε για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ο Casemiro έπρεπε να μετρήσει από τότε τις αμυντικές ενέργειές του κι ακόμα κι έτσι ρίσκαρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια άλλη φάση. Στο τέλος έπρεπε να αντικατασταθεί στο 70ο λεπτό. Χωρίς αυτόν στο γήπεδο η ομάδα του δέχτηκε δύο γκολ.


Ter Stegen και Keylor

Έκαναν ό, τι μπορούσαν, απέναντι στον βομβαρδισμό στον οποίο υποβλήθηκαν. Ο Ter Stegen έκανε 12 αποκρούσεις κι ο Keylor 6. Ακόμα κι έτσι οι δύο τους δέχτηκαν πολλά γκολ. Η Barcelona είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στον Κοσταρικανό από τότε που υπερασπίζεται τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.


Η Μαδρίτη έκανε το παιχνίδι της απ’τα δεξιά

Ήταν η πλευρά απ’την οποία προσπάθησε να τρυπήσει τις περισσότερες φορές την άμυνα της Barcelona. Carvajal και Asensio, αυτός στο δεύτερο μέρος, δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Απ’τα δεξιά ήρθε το 40% των ευκαιριών της Μαδρίτης. Η Barca επιτέθηκε εξίσου από δεξιά, κέντρο κι αριστερά.

Sergi Roberto, καθοριστική φάση

Έβαλε το γκολ της πρόκρισης επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League και χθες ξεκίνησε τη φάση του νικητήριου γκολ για την ομάδα του. Έτρεξε το μισό γήπεδο χωρίς να μπορέσει να τον σταματήσει κάποιος αντίπαλος.


Αποβολή Ramos

Η κόκκινη του στόπερ στο 77ο λεπτό έσπασε την ομάδα κι αυτό ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 μ’έναν λιγότερο. Ωστόσο, στην τελευταία φάση της έλειψε ο Sergio Ramos. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει μόνο ένα απ’τα 18 της clásicos στα οποία τελείωσε με παίκτη λιγότερο.

Η κατοχή ήταν για τη Μπάρτσα

Το azulgrana σύνολο ήταν ο ιδιοκτήτης της μπάλας. Είχε τη μπάλα στο 58% των λεπτών. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε μέχρι το 68% κατά τα τελευταία τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης.


Ινιέστα, 92% επιτυχία στις πάσες

Ο μέσος δεν ήταν τόσο τακτικός όσο αναμένονταν από αυτόν. Ωστόσο, ο azulgrana αρχηγός έκανε ένα καλό παιχνίδι στο Μπερναμπέου. Ο Ινιέστα πέτυχε το καλύτερο ποσοστό σε επιτυχημένες πάσες αυτή τη σεζόν παίζοντας 90 λεπτά. 92%.


Ο Cristiano μπήκε λίγο στο παιχνίδι

Ο Πορτογάλος έδωσε 14 σωστές πάσες. Το τρίτο χαμηλότερο νούμερο του Κριστιάνο αυτή τη σεζόν. Ο επιθετικός ήταν καλά κλεισμένος απ’την azulgrana άμυνα και είχε μόνο τρία σουτ προς το τέρμα.

Rakitic, πρώτο γκολ έξω απ’την περιοχή

Ο Κροάτης σκόραρε το όγδοο γκολ του τη φετινή σεζόν και είναι το πρώτο που βάζει έξω απ’την περιοχή φέτος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.