News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Isco ή Bale: ο Zidane πρέπει να το αντιμετωπίσει

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca

Τον Ζιντάν τον πληρώνουν για τη λήψη αποφάσεων. Η διαχείρισή του στο ρόστερ, μέχρι στιγμής, είναι βέλτιστη. Δεν έρχεται στη μνήμη ένας προπονητής που έχει πάρει τόση πολλή απόδοση απ’την αποκαλούμενη Δεύτερη μονάδα. Ο Ζιντάν έχει τους αναπληρωματικούς σε τέλεια κατάσταση, καθαρούς και έτοιμους να δράσουν όταν τους χρειάζεται. Και τα παιδιά του ανταποκρίνονται με το καλύτερο που μπορεί να περιμένει ένας τεχνικός: άμεση απόδοση. Οι Isco, Asensio, Lucas Vázquez, Morata, Casilla ή Nacho είναι ένα μνημείο στην αποτελεσματικότητα. Αν η Μαδρίτη κερδίσει το πρωτάθλημα, πολλή ευθύνη θα έχουν αυτά τα άβολα απογεύματα στην Eibar ή στην Leganés που καθάρισαν με τόσο επαγγελματισμό αυτοί οι άξιοι στους οποίους η ετικέτα των αναπληρωματικών δεν απομένει πραγματική δικαιοσύνη.


Αλλαγή ρόλων

Το πρόβλημα για τον προπονητή -ευλογημένο πρόβλημα, μερικές φορές- έρχεται όταν ένας απ’τους υπότροφους υπερχειλίζει και τα πάει καλύτερα απ’τους άθικτους. Σ’όλες τις ομάδες υπάρχουν ιερές αγελάδες. Ο Ζιντάν διέπραξε την διαρροή του να το επισημοποιήσει όταν διακήρυξε ότι το BBC θα’παιζε με διάταγμα. Διάταγμα δικό του, κατανοείται. Αν και στη συνέχεια έχει γίνει γνωστό ότι, στην περίπτωση του Μπέιλ, το διάταγμα φέρει περισσότερες από μια υπογραφές. Το BBC έχει δείξει σημάδια παρακμής σε ορισμένες στιγμές της σεζόν κι ακόμα και κάποιο απ’τα μέλη του έχει μείνει δεσμευμένο, στην απόδοση, ενώπιον της φρεσκάδας αυτού του γκρουπ των βαλιτσών που ανταποκρίνεται πάντα και σ’όλους τους χώρους.

Φωνάζει προς τον ουρανό

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα οδυνηρό ότι ένας παίκτης σαν τον Asensio δεν βρίσκεται ούτε καν στις αποστολές. Αλλά ίσως η πιο κατάφωρη περίπτωση να’ναι αυτή του Isco. Η απόδοσή του είναι σαφώς πάνω από οποιουδήποτε απ’τους τρεις μπροστινούς. Θα μπορούσε να μπει στην θέση οποιουδήποτε εξ αυτών. Αλλά η πραγματικότητα περιορίζει τις δυνατότητες, μέχρι το σημείο να σκεφτούμε αν δεν έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει ο Ζιντάν αυτό που φαίνεται να διαισθάνονται όλοι: πρέπει να κουνήσει την ομάδα. Και πρέπει να την κουνήσει τώρα. Το ν’αφήσει στον πάγκο τον Κριστιάνο έχει τα ρίσκα του. Παραμένει ο πιο αξιόπιστος εκτελεστής. Ο Μπενζεμά φαίνεται ν’ανακτά τον τόνο. Κι ο Μπέιλ... ο Bale βιώνει μια περίοδο αποσύνδεσης απ’την οποία δεν είναι γνωστό πότε θα επιστρέψει. Ο τραυματισμός, το διάστημα της απουσίας, τα ίδια του τα χαρακτηριστικά του βυθισμένου παίκτη στον κόσμο του, τον τοποθετούν σε μια δύσκολη θέση που ο προπονητής θα πρέπει να επιλύσει. Ίσως το Μόναχο να’ναι ένα καλό μέρος για να δώσει το χτύπημα και ν’αλλάξει το νομοθετικό διάταγμα. Αυτός ο Bale, να’ρχεται απ’τον πάγκο ως μοχλός... Δεν είναι κακό σχέδιο.

Τα τικ του Neymar


Ο Neymar είχε πάντα κάποια τικ που τον συσχετίζουν με τον τυπικό παίκτη που δίνει την εικόνα κακομαθημένου παιδιού, του προκλητικού ποδοσφαιριστή. Αυτά τα άκαιρα σκαψίματα, αυτές οι ποδιές εκτός χρόνου... Στη Μάλαγα πήγε απ’τα τικ στα γεγονότα. Πήγε με τις τάπες μπροστά και στόλισε την αποβολή του με παλαμάκια και χλευασμό στον τέταρτο διαιτητή. Της πρώτης νηπιαγωγείου. Κανένα σημάδι του παικταρά που ανέτρεψε την Παρί Σεν Ζερμέν. Μια ανευθυνότητα που μπορεί να πληρώσει ακριβά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.