News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η εκδίκηση του Ancelotti για την απόλυσή του απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης (και τα SMS του Florentino)

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Του Enrique Marín

Αν και χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του, ο νυν προπονητής της Μπάγερν έχει στην αναμέτρησή του στο Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στους λευκούς την ευκαιρία να εκδικηθεί την έξοδό του και τα τεχνάσματα του Pérez


«Ποτέ δεν είδα τον εαυτό μου πιεζόμενο απ’τον Florentino να βάλω παίκτες. Δεν ξέρω τίποτα γι 'αυτό. Είναι μια είδηση ​​για μένα. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν ότι αυτό δεν ήταν δυνατό. Εγώ ήμουν αυτός που έκανε τις ενδεκάδες γιατί ήμουν αυτός που γνώριζε καλύτερα τους παίκτες και ήξερα πως ήταν». Μ’αυτή την κομψότητα απάντησε ο Κάρλο Αντσελότι, προπονητής της Μπάγερν και πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι, όπως αναφέρει η «eldiario.es.», ο Florentino Pérez τον «συμβούλευε» να βάζει τον Bale. Φυσικά ένα πράγμα είναι να τον πίεζε ο πρόεδρος, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η λόγω εφημερίδα, κι άλλο να το κατάπινε ο Ιταλός… Μάλιστα, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ο Αντσελότι κατέληξε να απολυθεί, παρά το γεγονός ότι είχε την υποστήριξη των κερκίδων και, ακόμα σημαντικό, των αποδυτηρίων, κι έφυγε σαν κύριος.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε μάθει ακόμα, και θα’ταν κατανοητό δεδομένου ότι πολλά μέσα ενημέρωσης δεν αναδημοσίευσαν ούτε καν την είδηση, ο ​​Florentino δημιούργησε μέσω του Alejandro de Pedro, ενός απ’τους καταφερτζήδες της «Επιχείρησης Púnica», μια ψεύτικη ψηφιακή εφημερίδα στην υπηρεσία του συλλόγου και «κατευθυνόμενη» στη σκιά απ’τον ίδιο του τον πρόεδρο. Η σχέση μεταξύ De Pedro και Pérez διαπιστώνεται απ’τα πολυάριθμα SMS και τηλεφωνικές κλήσεις που φιγουράρουν στην δικαστική σύνοψη της εν λόγω υπόθεσης κι αποκαλύπτονται αποκλειστικά απ’την «eldiario.es». Σε ένα απ’αυτά, που στάλθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 2014, ο De Pedro λέει στον Florentino: «Προ το βγάζουν τώρα και στο στέλνω. Επιπλέον, αύριο στη συνέντευξη Τύπου θα ρωτήσουν γι’αυτό τον προπονητή». Την επόμενη μέρα, ο De Pedro ενημερώνει και πάλι τον Florentino: «Καλημέρα Προ, έχουμε βγάλει δύο άρθρα, σήμερα διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα κι απευθύνονται στον προπονητή». Ναι, ο τότε προπονητής ήταν ο Αντσελότι, ο οποίος πιέζονταν για να βάλει τον Bale.

Σ’ένα άλλο μήνυμα, πλέον μετά τη συνέντευξη Τύπου εκείνης της μέρας, ο De Pedro ξαναγράφει στον Florentino: «Προ, σήμερα το πρωί ο προπονητής ρωτήθηκε όπως σου είπα». Σ’αυτό το μήνυμα περιλαμβάνονταν ένα λινκ του YouTube, όπου μπορεί να φανεί ο συντάκτης του diariobernabéu.com να κάνει την ερώτηση στον Αντσελότι: «Είναι μια υπερβολική πολυτέλεια να μην είναι βασικός ο Gareth Bale σ’όλα τα παιχνίδια όπως συμβαίνει και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο;». Ο Florentino απάντησε μένα άλλο μήνυμα: «Ωραία».

Όσοι έχουμε περάσει χρόνια γνωρίζοντας -και υποφέροντας- το πώς διαχειρίζεται τις πληροφορίες ο πρόεδρος της ACS, αυτές οι πληροφορίες κι άλλες όπως αυτή που δημοσίευσε χθες η El Confidencial, δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη, αλλά χρησιμεύουν για ν’αναδείξουν και ν’απεικονίσουν τα τεχνάσματα του Pérez, τον οποίο, για την ακρίβεια, δεν τον ένοιαξε επίσης ότι το ψεύτικο μέσο χρησιμοποιούσε μάταια το όνομα του Santiago Bernabeu για έναν σκοπό το λιγότερο απαίσιο που έχει καταλήξει επιπλέον με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα δικαστήρια.


Υπενθυμίζεται ότι ο Alejandro de Pedro έκλεισε τη συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Σεπτέμβριο του 2013, συμπτωματικά όταν ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατά του Ίκερ Κασίγιας. Συνολικά, 300.000 ευρώ το χρόνο για την, θεωρητικά, βελτίωση της φήμης της Μαδρίτης στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ίδιος ο Florentino κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη της Púnica τον Μάρτιο του 2015: «Είχαμε την ατυχία ένα πρόσωπο που μας παρουσίασαν ως έναν εμπειρογνώμονα, αποδείχτηκε ότι είναι εμπλεκόμενος σ’ένα πράγμα (αναφέρεται στην Επιχείρηση Púnica) που λερώνει το όνομα της Μαδρίτης», διαβεβαίωσε ο Pérez, το οποίο δεν είναι παρά μια αντίφαση.

Επιστρέφοντας στον Αντσελότι, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν το δέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ο Florentino τον απέλυσε και πήρε στην θέση του τον Ράφα Μπενίτεθ, αν κι ο Μαδριλένος μόλις που πρόλαβε να φάει το χριστουγεννιάτικο turrón, καθώς τον Ιανουάριο του 2016 απολύθηκε. Ο Ζιντάν, που προπονούσε τότε την Ρεάλ Μαδρίτης Castilla και είχε υπάρξει πριν βοηθός του Αντσελότι, πήρε την ομάδα. Σήμερα, Zizou και Carletto τίθενται αντιμέτωποι για πρώτη φορά σ’έναν επίσημο αγώνα, καθώς στην προετοιμασία το έκαναν ήδη σ’ένα φιλικό στο New Jersey. Η κλήρωση για τα προημιτελικά του Champions League έθεσε αντιμέτωπες τις Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι ώστε ο Αντσελότι θα’χει επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με τον Florentino Pérez, χωρίς να χρειάζεται SMS...

«Παρατηρώ μια διαφορά μεταξύ Κάρλο Αντσελότι και Guardiola: όταν τους αντιμετωπίσαμε πριν από τρία χρόνια ο Pep ήταν υπερκινητικός. Σε αντίθεση, ο Κάρλο εκφράζει τις φιλοδοξίες του με άλλο τρόπο», λέει ο Karl-Heinz Kalle Rummenigge, γενικός διευθυντής της Μπάγερν, σχετικά με την επίσκεψη της Ρεάλ Μαδρίτης στην Allianz Arena. «Και οι δύο είναι πολύ μεγάλοι προπονητές, αλλά με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες και δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία ότι έχουμε κι εξακολουθούμε να επωφελούμαστε απ’το στυλ που επέβαλε ο Pep». Σε αντίθεση με τον Guardiola, του οποίου η αντιπαλότητα με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν προφανής λόγω της culé ιδιότητάς του, για τον Αντσελότι το ν’αντιμετωπίζει τους λευκούς έχει κάτι από προσωπική δικαίωση. «Έχει φιλοδοξία να τους αποκλείσει, καθώς το αντίο του εδώ δεν ήταν το πιο ευχάριστο», αποκάλυψε ο πρόεδρος της Μπάγερν Ούλι Χένες. Κι έτσι είναι. Ο Carletto είναι ένας κύριος, αλλά δεν ξεχνά πως έφυγε απ’τη Μαδρίτη.

*Ο Μαρίν λέει ότι έναν πράγμα είναι η συμβουλή κι άλλο να την κατάπιε, και υπενθυμίζει ότι ο Κάρλο στο τέλος απολύθηκε. Ο Συνταγματάρχης σας υπενθυμίζει γιατί απολύθηκε ο Κάρλο:


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.