News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino και οι δημοσιογράφοι: ο Marín είναι «ένας που δεν έχει μούτρα να παρουσιαστεί» κι ο García «ένας ηλίθιος»

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Της Beatriz Parera

Τα SMS της Púnica

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμοποίησε το 2014 τις υπηρεσίες του Alejandro de Pedro, του μπλοκ της Púnica, για να ελέγξει τον πιο επικριτικό Τύπο


Ο Florentino Pérez προσέλαβε το 2014 τις υπηρεσίες του επιχειρηματία που εμπλέκεται στο μπλοκ της Púnica, Alejandro de Pedro, για τον έλεγχο του μη συναφή Τύπου, όπως προκύπτει απ’τα SMS που αντάλλαξε εκείνο το χρόνο με το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο για την τοποθέτησή του και της Ρεάλ Μαδρίτης, στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία είχε πρόσβαση η El Confidencial. Τα μηνύματα δείχνουν ότι ο πρόεδρος του λευκού club έδινε μια τεράστια προσοχή στα μίντια κι ότι η El Confidencial ήταν μία απ’τις εμμονές του.

Τα μηνύματα αντικατοπτρίζουν ότι, έχοντας ενημερωθεί απ’τον ειδικό του για τον διορισμό του Kike Marín ως διευθυντή Αθλητικού τμήματος, ο Florentino αντέδρασε αρχικά με προσβολές. «Αυτός δεν έχει μούτρα να παρουσιαστεί», έγραψε στον De Pedro, με τον οποίο συμφώνησε να σχεδιάσει μια στρατηγική για να τον «αποσυναρμολογήσει» μέσω ψηφιακών εφημερίδων δημιουργημένων «ad hoc» για να βελτιώσει την εικόνα του.


Σε μια άλλη απ’τις συνομιλίες του, ο Florentino Pérez κι ο τότε υπάλληλος του μιλούν για μια ανάθεση που έγινε απ’τον επίσης πρόεδρο της ACS στην εφημερίδα. «Ο Juanjo Díaz είναι έμπιστος;» τον ρωτά ο De Pedro αναφορικά με τον αθλητικό δημοσιογράφο και «dircom» της ACS, στο οποίο προσθέτει: «Θέλω να ξέρω αν θα του πω γι’αυτό που μου είπες για την El Confidencial». Ο Pérez τον καθησυχάζει και του λέει ότι είναι «της απολύτου εμπιστοσύνης».

Δεν είναι η μοναδική φορά που γίνεται αναφορά σ’αυτή την εφημερίδα στις συνομιλίες του επιχειρηματία που ενσωματώνονται στην περίληψη της υπόθεσης και στις οποίες είχε πρόσβαση η El Confidencial. Τον Ιανουάριο του 2014, ένας συνομιλητής χωρίς να ταυτοποιείται συνδεόμενος στην εταιρεία του De Pedro, ο Madiva, του ομολογεί ότι έχει πετύχει «τους λογαριασμούς της El Confidencial» και πανηγυρίζει αυτό το επίτευγμα, που –λέει- τους έρχεται «γαμάτα» για να συγκρίνουν έσοδα .

Ο José María García, "ένας ηλίθιος"

Τα μηνύματα περιλαμβάνουν κριτικές σε άλλους δημοσιογράφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ένας απ’αυτους είναι ο José María García, τον οποίο ο Florentino αποκαλεί «έναν ηλίθιο», αφού ενημερώθηκε ότι ο εκφωνητής τον κατηγορούσε ότι είναι υπεύθυνος για την διαρροή πληροφοριών στο COPE που συσχέτιζαν τη Barca με το ντόπινγκ. Η καλωδιακή έπρεπε να πληρώσει γι’αυτό ένα πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ στο azulgrana club. Ο De Pedro και το αφεντικό του, αναφέρονται επίσης σε «έναν δημοσιογράφο του Cuatro», που έχει το δικό του πρόγραμμα το πρωί κι έχει εγείρει το ενδιαφέρον του «προ» της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά ο «púnico» σ’όλες τις επικοινωνίες.


Φαίνεται ότι αυτός ο έλεγχος των μίντια μερικές φορές έφερε αποτελέσματα. Αυτή ήταν η περίπτωση ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2014 στην «La Vanguardia» με τον τίτλο «Οι μπίζνες του Florentino Pérez με την Ρεάλ Μαδρίτης». Σ’ένα SMS, ο Florentino αποκαλύπτει ότι ο διευθυντής της καταλανικής εφημερίδας «αφαίρεσε αμέσως το άρθρο απ’το δίκτυο» όταν έλαβε την κλήση του. «Μου ζήτησε όλα τα είδη της συγγνώμης», προσθέτει, και λέει: «Αρχίζω να ανησυχώ ότι υπάρχει κάποια μικρή ομάδα ανθρώπων που θέλει να μεταδώσει αυτό το θέμα για να μου πάει κόντρα, αλλά θα πρέπει να τους πολεμήσουμε».

Και οι δύο συνομιλητές κατηγορούν για το αρνητικό περιεχόμενο του άρθρου τον δημοσιογράφο ο οποίος υπέγραφε το τμήμα - «ανάρμοστο» της La Vanguardia», λέει ο Florentino- και χαίρονται για τη «δημόσια ασχήμια» που θα’χε σημάνει η παρέμβαση της διεύθυνσης του μέσου. «Αντιμετωπίζουμε τον δημοσιογράφο», τον καθησυχάζει ο ειδικός της Púnica σ’άλλο μήνυμα.


Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ως μάρτυρας ενώπιον του δικαστή της Púnica, Eloy Velasco, ο Florentino Pérez διαβεβαίωσε ότι προσέλαβε την εταιρεία του De Pedro, EICO, να καταλάβει τη θέση του κλαμπ στο Internet κι αρνήθηκε ότι είχε του αναθέσει μια προσωπική δουλειά για να διακινεί την εικόνα του στα δίκτυα. Η δήλωση αυτή παραξένεψε τον δικαστή, ο οποίος αμφισβήτησε την ικανότητα της μικρής επιχείρησης να αναλάβει την ευθύνη της Ρεάλ Μαδρίτης. «Με παραξενεύει που προσέλαβες αυτή την εταιρεία. Εγώ λέω ότι δεν είναι ικανή», είπε ο εισηγητής κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.