News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Atlético (δεν) θα πληρώσει τη ρήτρα του Benzema: αυτός που δεν αποσταθεροποιεί είναι γιατί δεν μπορεί

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Του Enrique Marín

Όσο κι αν είναι αλήθεια ότι η Μαδρίτη έχει σχεδιάσει να πληρώσει τη ρήτρα του Theo Hernández, για άλλη μια φορά μια είδηση για την υπογραφή ενός παίκτη της Ατλέτικο ανακατεύει το μαδριλένικο ντέρμπι


Όχι, αν και πολλούς atléticos οπαδούς ο τίτλος θα τους κάνει να δείξουν τα δόντια τους -και είναι πιθανό και σε μερικούς madridistas επίσης-, η αλήθεια είναι ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπορεί ούτε καν να εξετάσει την υπογραφή του Μπενζεμά. Ο Γάλλος, που γίνεται 30 τον Δεκέμβριο, έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2019 και η ρήτρα του είναι, σύμφωνα με τις πηγές, 1 δις. Αντιθέτως, ο Florentino Pérez θα μπορούσε να εξετάσει την υπογραφή του σημερινού μεγάλου αστέρα της Ατλέτικο, ναι του επίσης Γάλλου επιθετικού Antoine Griezmann, καθώς η ρήτρα του είναι «μόνο» 100 εκατομμύρια, ένα παρόμοιο ποσό σ’αυτό που κατέβαλλε η Μαδρίτη για τον Κριστιάνο και τον Bale. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κλαμπ της πρωτεύουσας της Ισπανίας, κι επίσης η αιτία για την οποία συμπτωματικά, στις παραμονές του μαδριλένικου ντέρμπι αποσταθεροποιεί μόνο όποιος μπορεί κι όχι όποιος θέλει.

Η εφημερίδα Marca διαβεβαίωσε στην έκδοσή της, της Τρίτης, ότι «η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταλήξει σε μια συμφωνία με τον Theo Hernández, τον αριστερό μπακ της μόδας του ισπανικού ποδοσφαίρου που ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και παίζει δανεικός στην Αλαβές, για να πληρώσει τα 24 εκατομμύρια της ρήτρας του και να τον ενσωματώσει απ’το καλοκαίρι και για τις επόμενες έξι σεζόν». Πριν από ενάμισι μήνα, στην El Confidencial ενημερώσαμε για το ενδιαφέρον των λευκών στον Theo και χθες επιβεβαιώσαμε ότι στα γραφεία του Calderón έχουν αποδεχτεί εδώ και καιρό την πορεία του στον αιώνιο αντίπαλο.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά, ήταν κατά τις μέρες πριν απ’το madrileño ντέρμπι -σ’άλλες περιπτώσεις ήταν 'a posteori' σύμφωνα με τον ενδιαφέρον- όταν βγαίνει μια είδηση αυτού του είδους, που απ’την colchonero πλευρά ερμηνεύεται, κι όχι χωρίς λόγο, ότι έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση. «Σύμπτωση που η είδηση διαρρέει στην εβδομάδα του ντέρμπι. Μοιάζει με αποσταθεροποίηση. Είναι η αίσθηση που υπάρχει στις όχθες του Manzanares», θα μπορούσε να διαβαστεί χθες σ’ένα atlético φόρουμ. Ούτε και στο Καλντερόν, κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά της Ρεάλ Σοσιεδάδ, δεν έλειψαν αναφορές με προκηρύξεις όπως «Ο Theo δεν αγγίζεται» ή «Salta a la vista, la prensa es madridista» («Προφανώς, ο τύπος είναι madridista»).

«Το έχω πει ήδη σε τρεις ή τέσσερις γλώσσες. Ο καθένας ξέρει ότι μπορεί να’ναι για ν’αποσταθεροποιήσει την ομάδα. Έχω συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου με την Ατλέτικο και στη συνέχεια δύο ακόμη χρόνια με την Τσέλσι. Θέλω να μείνω, αυτοί θέλουν να συνεχίσουν μαζί μου, δεν πιστεύω ότι θέλουν να με πουλήσουν. Αυτό το βάζει ο Τύπος για ν’αποσταθεροποιήσει». Έτσι εμφατικός φάνηκε ο Courtois πριν τρεις σεζόν, όταν ο Βέλγος καταλάμβανε το rojiblanca τέρμα, και το όνομά του συνδέθηκε επίσης με της Ρεάλ Μαδρίτης.



Ο Florentino Pérez δεν έχει κρύψει ποτέ ότι η πραγματική αντιπαλότητά του, ως madridista δεν είναι με τη Μπαρτσελόνα, αλλά με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αν κι ο διπολισμός, τόσο μιντιακός όσο και κοινωνικός τον έχει υποχρεώσει σε σύγκριση με τον καταλανικό σύλλογο κι όχι με τον colchonero. Ίσως γι 'αυτό, μερικές απ’τις πιο επιθυμητές μεταγραφές του ήταν στο Vicente Calderón, αν κι όλες οι προσπάθειές του έχουν αποτύχει, η τελευταία του De Gea, τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά προερχόμενου απ’τις χαμηλότερες κατηγορίες της Atlético. Πριν του συνέβη με τον Φερνάντο Τόρες, με τον Φορλάν, με τον Kun Agüero δύο φορές, με τον Falcao και μέχρι και με τον Diego Costa. Ο Florentino προσπάθησε την άφιξη του κάθε ένα απ’αυτούς στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά, σε μία περίπτωση λόγω της άρνησης του ίδιου του παίκτη, ποιανού άλλου αν όχι του Niño Torres, και στις υπόλοιπες λόγω των δυσκολιών που έθεσε η Ατλέτικο, καμία απ’αυτές τις μεταγραφές δεν είχε αίσιο τέλος για τον Pérez.

Στο γεύμα πριν από ένα απ’τα τελευταία madrileños ντέρμπι, ο Florentino δεν έδωσε χρόνο στα στελέχη του να τελειώσουν τον καφέ καθώς μια πικρή ανταλλαγή απόψεων λόγω της κεντρικής πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων οδήγησε στην εσπευσμένη του αποχώρηση. Ο Pérez δεν ξεχνά επίσης την προσβολή πριν από λίγα χρόνια, όταν ο Miguel Ángel Gil εμπόδισε τη μεταγραφή του Agüero στο Μπερναμπέου. «Σ’οποιονδήποτε εκτός απ’τη Μαδρίτη», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της Ατλέτικο εξοργίζοντας τον πρόεδρο της Μαδρίτης.

Το γεύμα αυτού του Σαββάτου δεν διατρέχει κίνδυνο διότι, όπως είπε ο Enrique Cerezo, «η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μας έχει κάνει τίποτα». Ο rojiblanco πρόεδρος αναφέρονταν στην περίπτωση του Theo Hernández. Η Ατλέτικο μπόρεσε να φρενάρει το περασμένο καλοκαίρι την πορεία του στη Μάντσεστερ Σίτι, σύλλογο που ήταν πρόθυμος να πληρώσει τη ρήτρα του, καθορισμένη τότε στα έξι εκατομμύρια. Του έκαναν ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2021 και του αύξησαν την ρήτρα του, η οποία έφτασε στα 24 εκατομμύρια, και τον δάνεισαν στην Αλαβές για να μην κόψουν μια εξέλιξη, που στην Βιτόρια, ο μπακ έχει δείξει ότι δεν έχει όρια.


Το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης είναι επομένως λογικό και, πάντα εφ 'όσον η πρόθεσή της είναι να πληρώσει τη ρήτρα του παίκτη, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Ένα άλλο πράγμα είναι η στιγμή που επιλέχθηκε για να βγει η είδηση. Θα υπάρξει αυτός που σκέφτεται ότι είναι καθαρή σύμπτωση, αν και αρκεί μόνο να επανεξετάσουμε λίγο την ιστορία για να διαπιστώσουμε ότι περί σύμπτωσης, τίποτα απολύτως.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.