News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εμπιστευτείτε τον Zidane

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa


Το «pim pam pum» εναντίον του Ζιντάν ζει αυτές τις ημέρες την αιχμή του από τότε που βρίσκεται ο Γάλλος στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Μιας και σ'αυτή τη χώρα είμαστε λάτρεις του αποτελέσματος, και με πολύ μικρή ικανότητα ανάλυσης, πιανόμαστε απ'το 2-3 της Μπάρτσα στο 92ο λεπτό για να επιπλήξουμε τον Γάλλο προπονητή που έβαλε τον Bale βασικό -ο τραυματισμός που υπέστη είναι καινούριος, δεν έχει καμία σχέση με εκείνον που τον άφησε έξω με τη Bayern- ή που δεν τράβηξε πίσω την ομάδα με δέκα παίκτες. Το εύκολο.

Πάμε, το συμπέρασμα μετά το Clásico είναι ότι ο Ζιντάν είναι μια καταστροφή ως προπονητής. Ωστόσο, ένα λεπτό πριν το γκολ του Μέσι, το σύνολο του Τύπου και των οπαδών της Μαδρίτης επευφημούσαν την κάστα της λευκής ομάδας να προσπαθήσει να κερδίσει το Clásico και να καθαρίσει τη Liga με 10 παίκτες. Κι αν σκόραρε ο Asensio σ'αυτήν την προτελευταία φάση του παιχνιδιού στην οποία αντιμετώπισε τον Piqué -το σουτ του το έβγαλε ο Ter Stegen- θα λέγανε σήμερα ότι ο Ζιντάν είναι ένα φαινόμενο που έχει διαχειριστεί άριστα ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια κι ότι ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Antonio Pintus, τους έχει σαν μηχανάκια για ν'ανατρέψουνε τη Μπάρτσα με 10 παίκτες έχοντας παίξει μια παράταση ενάντια στη Μπάγερν ... Και στοιχηματίζω ότι θα'χαμε διαβάσει ακόμα κι εκείνο το «μπάνιο τακτικής του Ζιντάν στον Λουίς Ενρίκε», όπως το είδαμε στο περσινό Clásico ή στο ντέρμπι πρωταθλήματος του Calderón (0-3) με τον Simeone πρωταγωνιστή.

Η πραγματικότητα εδώ είναι ότι κουμάντο κάνει το αποτέλεσμα. Κι ανάλογα μ'αυτό επικροτούμε ή επικρίνουμε έναν προπονητή. Ο Ζιντάν δέχεται τώρα χτυπήματα, παρά το ότι εξακολουθεί να'ναι σε θέση να κερδίσει Liga και Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά το ότι την περασμένη σεζόν κέρδισε το ενδέκατο. Παρά το ότι έσπασε το αήττητο σερί παιχνιδιών. Παρά το ότι η Μαδρίτη σκοράρει 56 συνεχόμενα παιχνίδια. Σα να'γιναν όλα αυτά τα επιτεύγματα χωρίς τον Γάλλο στον πάγκο. Αυτό σήμερα δεν μετράει. Αύριο, αν κερδίσει η Μαδρίτη στη Depor και γκελάρει η Barca, ναι.

Το πρόβλημα έρχεται αν κάνουν στην Ρεάλ Μαδρίτης την ίδια ανάλυση με του δρόμου και καταλήξουν να διώξουν τον προπονητή γιατί δεν μπήκαν τα σουτ των Asensio ή Κριστιάνο ή επειδή ο Marcelo σήκωσε τα χέρια του για να μην κόψει μια αντεπίθεση... Το έκαναν ήδη, στο παρασκήνιο, με έναν καλό αριθμό τεχνικών. Μερικοί με μεγάλο κύρος, όπως ο Κάρλο Αντσελότι, για ν'αναφέρω την τελευταία περίπτωση. Αλλά στην περίπτωση του Ζιντάν, ότι κι αν συμβεί σ'αυτόν τον τελευταίο μήνα του πρωταθλήματος, νομίζω, θα'ταν ακόμη πιο άδικο να μην συνεχίσει.

Ο Ζιντάν αξίζει να συνεχίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ότι κι αν συμβεί. Είτε κερδίσει τη Liga, είτε το δωδέκατο, είτε καταλήξει να χάσει τα πάντα. Γιατί δεν υπάρχει τεχνικός στον κόσμο που να εγγυάται τίτλους -κοιτάξτε τον Guardiola και τον Mourinho- κι επειδή ο Ζιντάν, λέω εγώ, κάτι καλό πρέπει να'χει κάνει ο άνθρωπος. Σ'ένα χρόνο και κάτι έχει πάρει τρεις τίτλους, μπορεί να κερδίσει ακόμα δύο, σπάει ρεκόρ όλων των χρωμάτων, διαχειρίζεται έξοχα το ρόστερ, μεταδίδει στον Τύπο την καλύτερη δυνατή εικόνα του συλλόγου ... Κι από πάνω, είναι madridista. Τι άλλο θέλετε; Να'ναι μια ιδιοφυΐα τακτικής; Λοιπόν δεν ξέρω αν ο Ζιντάν είναι ή όχι -ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, μερικές φορές, έτσι ώστε κάτι θα ξέρει από ποδόσφαιρο-, αλλά την τελευταία «ιδιοφυΐα» της τακτικής που πάτησε στον πάγκο του Μπερναμπέου την έδιωξαν με τις “κλωτσιές” οι παίκτες και τώρα είναι στη Newcastle....

ΥΓ: Σε πλήρη κρίση αξιοπιστίας, ο Ζιντάν θα απαντήσει σε όλες τις επικρίσεις με ένα μεγάλο χαμόγελο και θα πει ότι «όλα θα πάνε καλά.» Εγώ τον εμπιστεύομαι ...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.