News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ελεύθερος ο δρόμος για τον Asensio

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Στο σύλλογο κι ο Ζιντάν το’χουν σαφές: θα παίξει πολύ περισσότερο την επόμενη σεζόν


Η προπόνηση της Μαγιόρκα είχε πλέον ολοκληρωθεί όταν εκείνο το πρωί του καλοκαιριού του 2013 χτύπησαν την πόρτα των αποδυτηρίων του José Luis Oltra. Τρεις απ’τους βετεράνους του ρόστερ, οι Aouate, Nunes και Martí, είχαν να πουν κάτι στον προπονητή και προφανώς το πράγμα δεν μπορούσε να περιμένει. «Αυτό το αγόρι της Juvenil που έχει προπονηθεί σήμερα είναι πολύ, πολύ καλό. Πρέπει να μείνει μαζί μας, κύριε». Το αγόρι ήταν ο Marco Asensio Willemsen. Λίγους μήνες αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου, έκανε το ντεμπούτο του στην Primera División. Ήταν 17 ετών.

Με κάποιες παραλλαγές, το σκηνικό επαναλήφθηκε δύο χρόνια αργότερα, στις 3 Αυγούστου του 2015. Εκείνη τη μέρα κανένας βετεράνος δεν χτύπησε την πόρτα του Ράφα Μπενίτεθ, ενός προπονητή που δεν ενθαρρύνει ακριβώς αυτές τις εκμυστηρεύσεις. Αλλά στ’αποδυτήρια του Valdebebas, όπου κάθε μέρα αλλάζουν πολλά αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η πρώτη εμφάνιση του νεαρού Marco σε μια προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης προκάλεσε τον θαυμασμό και τα εγκωμιαστικά σχόλια απ’όλα τα μέρη. «Αυτός έχει έρθει για να μείνει», ακούστηκε από έναν απ’τους παίκτες με την περισσότερη δημοτικότητα στ’αποδυτήρια.

Ο Ζιντάν το είδε καθαρά

Εκείνο το καλοκαίρι δεν έμεινε. Στα γραφεία του Μπερναμπέου γνώριζαν ότι στα 19 του δεν μπορούσε να χάσει ένα χρόνο χωρίς σχεδόν να παίζει και τον έστειλαν δανεικό στην Εσπανιόλ. Εκεί δεν άργησε πολύ να πάρει γαλόνια διοίκησης και στο τέλος της σεζόν επέστρεψε με το σακίδιο γεμάτο λεπτά, εμπειρίες και φιλοφρονήσεις. Ξεκίνησε στην προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης με τη δύσκολη αποστολή να βρει μια θέση σ’αυτό που πολλοί θεωρούν το πιο ταλαντούχο ρόστερ σε 115 χρόνια. Στην Αγγλία, η μισή Premier περίμενε να μαδήσουν τη μαργαρίτα αν θα τον κρατούσαν ή θα τον δάνειζαν εκ νέου, ωστόσο ο Ζιντάν, όπως και πριν οι Aouate, Nunes και Martí, το’χε ξεκάθαρο απ’την πρώτη μέρα. «Παραμένει».

Έχουν περάσει επτά μήνες και, όπως ήταν αναμενόμενο εν όψει του τεράστιου ανταγωνισμού που συνεπάγονται οι Modric, Kroos, Isco, James, Kovacic, Lucas Vázquez και ακόμη κι ο Morata, ο πρωτάρης Marco Asensio είχε λίγες ευκαιρίες. Αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι τις έχει εκμεταλλευτεί. Στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το επίσημο ντεμπούτο του με τη Μαδρίτη, χρειάστηκε μόλις 21 λεπτά για ν’αποδείξει ότι γι’αυτόν δεν πρόκειται να μείνει. Εκείνη τη μέρα ήταν ο καλύτερος στο γήπεδο κι ως συστατική επιστολή έβαλε ένα golazo απ’τα 30 μέτρα, με μια οβίδα στο παραθυράκι.

Από τότε, έχει παίξει 27 παιχνίδια, έχει σκοράρει 8 γκολ, έχει παρουσιάσει μερικές απ’τις καλύτερες φάσεις της χρονιάς δείχνοντας τις συνθήκες του, τρέχοντας με τη μπάλα ραμμένη στο πόδι, προκαλώντας διαφορετικές αλλαγές ρυθμού για να εξαλείψει τους αντιπάλους και, πάνω απ 'όλα, έχει δείξει ότι δεν τον φοβίζουν οι προκλήσεις διότι είναι γνωστό ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Επιπλέον με το ντεμπούτο του στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, σκόραρε επίσης στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο ντεμπούτο του στο και Κύπελλο. Κανείς δεν το κατάφερε πριν.

Αξίζει περισσότερες ευκαιρίες

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης οδηγεί σήμερα τη Laliga δεν είναι τόσο πολύ λόγω της αξίας του BBC, του οποίου η αποδοτικότητα στο σκοράρισμα έχει μειωθεί, όσο για την επιτυχία της λεγόμενης δεύτερης γραμμής. Όλοι οι θεωρητικοί αναπληρωματικοί έχουν συμβάλλει στη μία ή την άλλη στιγμή. Κι ανάμεσά τους, με κανέναν δεν είναι τόσο διαδεδομένη η εντύπωση, όσο με τον Asensio, ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες λόγω της απόδοσής του. Γι’αυτό εκπλήσσει που στην Liga είναι ο τέταρτος παίκτης στην ομάδα με τα λιγότερα λεπτά (678), μπροστά μόνο απ’τους Coentrao, Mariano και Yáñez, τον τρίτο τερματοφύλακα.

Και είναι ότι τόσος πολύς ανταγωνισμός δεν είναι καλός. Ούτε για τον Asensio, ούτε για τον προπονητή. Έναν Ζιντάν, που παρόλο που λέει ότι δεν ξέρει τι θα συμβεί με το μέλλον του, έχει πει ήδη στον Florentino Pérez ότι την επόμενη σεζόν δεν θα θέλει να επαναλάβει την εμπειρία κάθε αποστολή να’ναι ένας πονοκέφαλος. Ήταν την περασμένη εβδομάδα, όταν μετά το ρεσιτάλ του Marco στην Leganés δεν μπορούσε ούτε καν να τον πάρει στην αποστολή για το ντέρμπι. Ήξερε ότι ήταν άδικος.

Έτσι που έχουν αποφασίσει ότι μία απ’τις προϋποθέσεις κατά τη στιγμή της δημιουργίας του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης 17-18 θα’ναι η ελάφρυνσή του κι ο καθαρισμός του ορίζοντα και του ανταγωνισμού στον Μάρκο Asensio. Προπονητής και πρόεδρος είναι σύμφωνοι. Το ταλέντο του αγοριού το αξίζει. Ως εκ τούτου, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ο James Rodríguez δεν πρόκειται να συνεχίσει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.