News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα 500 μίλια του Μονάχου

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Του José Luis Hurtado

Ένα Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης του Ευρωπαϊκό Κυπέλλου, -ένας σεβασμός στην ονομασία προέλευσης- είναι το Lakers-Celtics του NBA και το Boca- River της Αργεντινής. Και οι δύο οντότητες παίζουν ένα αιώνιο πλέι-οφ, το καλύτερο από 100 αγώνες. Ένας χρόνος χωρίς αυτό το ματς στο ημερολόγιο είναι πλέον μια ανωμαλία. Στο 44ο λεπτό του πρώτου μέρους ήταν χειμώνας στο Μόναχο. Ο Αρτούρο Βιντάλ, ο μέσος ανοξείδωτου χάλυβα, έστειλε ένα πέναλτι της βιντεοδιαιτησίας στην σοφίτα του Allianz. Ήταν μια εσχάτη ποινών που μετατράπηκε σε συλλέκτη του χρέους. Πρόκειται για μια εκτέλεση που δεν ξεκολλιέται απ’το το μαξιλάρι για αρκετές εβδομάδες.

Ο Χιλιανός μέσος έφυγε στο ημίχρονο, σαν να τον είχαν αποκλείσει απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο. Απ’τη Μαδρίτη έλειψε μόνο να αγκαλιαστεί περπατώντας προς τ’αποδυτήρια. Αυτή η εκτέλεση στη στρατόσφαιρα την άφηνε με την φανέλα σε ανακούφιση του πένθους. Ένας κίνδυνος όταν παρελαύνουν οι Λέικερς και οι Σέλτικς. Ο Vidal δεν ήταν πια ο ίδιος. Στο δεύτερο ημίχρονο αφοσιώθηκε στο να συγκρούεται όπως στο NFL. Έψαξε μια κάρτα, την βρήκε και πήγε στο σπίτι μ’αυτό το πέναλτι στο ναό.

Ανάμεσα στα πλακάκια των αποδυτηρίων ο Marco Asensio σκέφτονταν ήδη την γιορτή αφρού που επρόκειτο να στήσει. Μπήκε στον Μπέιλ σε μια κίνηση που δεν ήταν μια αλλαγή, ήταν ένα μήνυμα του Ζιντάν προς το έθνος. Η Μαδρίτη με την αλλαγή του καναλιού. Πέρασε απ’το BBC στο ABC. Ο επιτελικός μέσος έπαιξε στην κυρτή οθόνη και μπήκε με το θράσος με το οποίο παίζει στην αναδημιουργία. Έπαιξε με βερμούδες στο Royal Albert Hall. Το πρωτόκολλο ξεχάστηκε γρήγορα στην πόλη των Μπεκενμπάουερ, Torpedo Müller, Breitner, Maier ή Rummenigge.

Αυτό που συμβαίνει στο Champions League μπαίνει στις κουζίνες, τα μπαρ, τα γραφεία, τα σχολεία και τις κυβερνήσεις. Ο Paco Llorente έγινε σχεδόν ένα άγαλμα μία νύχτα του Οπόρτο στην οποία προκάλεσε ένα διάστρεμμα μέσης στην άμυνα. Η Allianz ήταν το Χάρβαρντ του ποδοσφαίρου για τον Asensio, το στάδιο όπου έβγαλε το καπέλο και το πέταξε στον αέρα. Η νέα πολιτική έχει φτάσει στις θέσεις της περιοχής. Dybala, Mbappé και Marco Asensio ξεκίνησαν στα προημιτελικά με μια αξία. 90 λεπτά μετά είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Στις εποχές των Augenthaler και Santillana δεν υπήρχε ανταλλαγή τόσο ασυνήθιστων ταυτοτήτων. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο συμβαίνουν περίεργα επεισόδια. Στο βασικό κέντρο της Μαδρίτης δεν υπήρχε κανένας Ισπανός· Στη Μπάγερν, δύο, Thiago και Xabi Alonso. Στο κέντρο της Μπάγερν δεν υπήρχε κανένας Γερμανός· Στης Μαδρίτης, ένας, ο Toni Kroos, ο οποίος έπιασε τον πρώτο θυμό του 2017 με τον Vidal. Δεν θα υπήρχε άλλος.

Ο Xabi Alonso δεν μπαίνει πλέον στην Τσάντα. Υπάρχουν λίγοι παίκτες στην ιστορία που έχουν υπάρξει προπονητές σε ακαδημίες τόσο διαφορετικές όσο αυτές των Guardiola, Μουρίνιο, Rafa Benitez, Λουίς Αραγονές, Αντσελότι ή Del Bosque. Δίπλα του, ένας άλλος γερουσιαστής, ο Lahm, έχει ανακοινώσει επίσης την απόσυρση όταν τελειώσει η σεζόν. Η αλλαγή αυτοκόλλητων είναι αναπόφευκτη. Έφυγε ο Τσάβι, ο Τζέραρντ, ο Λάμπαρντ, ο Xabi φεύγει, ο Totti φεύγει. Λίγες πινελιές στη σιγή εις μνήμη του κέντρου.

Πριν απ’την επόμενη αποδοκιμασία στο Μπερναμπέου και τη συζήτηση για το αν αξίζει μια πώληση ο Cristiano άγγιξε το χατ τρικ. Το απέτρεψε ο Neuer με μια απόκρουση χάντμπολ. Παρά το ότι είναι τελειωμένος... στον Κριστιάνο δεν απομένει άλλη επιλογή απ’το να σκοράρει που και που.

Ο Carvajal ανακηρύχθηκε νικητής των 500 μιλίων του Μονάχου. Ο δεξιός μπακ άφησε αποψιλωμένη την περιοχή επιρροής του, αυτό που τώρα αποκαλείται θερμικός χάρτης. Όπως κι ανάμεσα σε μεγάλους στρατηγούς υπάρχουν συμφωνίες τιμής, η Μαδρίτη άφησε μια φιάλη οξυγόνου στη Μπάγερν για τον επαναληπτικό.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.