News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όχι πάντα όχι όλοι

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Του Santiago Segurola

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποκτήσει μια ενοχλητική συνήθεια: αναγκάζεται ν’ανατρέψει τους αγώνες, σχεδόν πάντα στο δεύτερο μέρος. Έχει συμβεί σε πέντε απ’τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις -δύο φορές με τη Νάπολι, με τη Βαλένθια, με τη Βιγιαρεάλ και με τη Λας Palmas-, με αποτελέσματα όλων των χρωμάτων. Επιβλήθηκε στις δύο περιπτώσεις στην ιταλική ομάδα, νίκησε τη Βιγιαρεάλ, ήρθε ισόπαλη με την Λας Πάλμας κι έχασε απ’τη Βαλένθια. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί τουλάχιστον ως ένα γούστο για τον κίνδυνο.

Εάν ένα επεισόδιο επαναλαμβάνεται τόσο, μπορεί να γίνει λόγος για ένα μοντέλο συμπεριφοράς, σ’αυτή την περίπτωση μεταβαλλόμενο απ’τη συντριπτική απόδοση στο Ipurua, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης επίλυσε την αναμέτρηση στο χρονικό διάστημα που μπαίνει γενικά σε μπελάδες. Δηλαδή, νωρίς. Ενάντια στην Eibar, εγγυήθηκε τη νίκη με πρώιμα γκολ και μια επιβλητική απόδοση. Το μήνυμα της ομάδας ήταν αδιαμφισβήτητο: είμαστε καλύτεροι και θα το δείξουμε απ’το πρώτο λεπτό.

Δεν επρόκειτο για ποιότητα, αλλά για θέληση να το επιβάλει. Η Μαδρίτη δεν κέρδισε με μεγάλες ενέργειες. Το έκανε με το παιχνίδι, κι αυτό σήμανε τη μέγιστη συνολική δέσμευση. Δούλεψε με συνοχή, ταχύτητα και συλλογική αίσθηση. Η αμυντική στάση ήταν τόσο σημαντική όσο η επιθετική δημιουργικότητα. Ήταν μια ομάδα που βρίσκεται στους αντίποδες των απρόσεκτων εκδόσεων των τελευταίων εβδομάδων.

Η επανάληψη της συμπεριφοράς επιβάλλει κάποιο είδος ανάγνωσης, εκτός κι αν τάσσεται υπέρ της σύμπτωσης. Αν είναι έτσι, αυτό είναι η πιο επίμονη σύμπτωση. Όλη αυτή η περίεργη διαδικασία έχει συμβεί κατά τη στιγμή της μέγιστης αφθονίας, όταν ο Ζιντάν είχε πλήρες όλο το οπλοστάσιό του των παικτών. Όσο σπάνιο κι αν φαίνεται, η Μαδρίτη έφερε μια πιο φυσική και σταθερή γραμμή όταν αφθονούσαν οι απουσίες, ειδικά όταν ο Ζιντάν δεν είχε ταυτόχρονα τους Κριστιάνο, Μπενζεμά και Bale. Συνέβη κατά το πρώτο μισό της σεζόν -το διάσημο BBC εμφανίστηκε μόνο σ’ένα παιχνίδι της Liga- και σχεδόν όλο τον Ιανουάριο. Σ’αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε μόνο έναν αγώνα, εναντίον της Σεβίλλης, στο πρωτάθλημα.

Πέρα απ’την εξαιρετική απόδοση της ομάδας και τη νίκη στην Eibar, η πιο σημαντική είδηση ​​ήταν η απουσία των Κριστιάνο και Bale. Ο Πορτογάλος, λόγω ενός ελαφρύ τραυματισμού. Ο Ουαλός, λόγω τιμωρίας. Μακριά απ’το να πληρώσει τις απουσίες των δύο μεγαλύτερων αστεριών της, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα σχεδόν τέλειο ματς. Το παραδέχτηκαν, ο Ζιντάν, οι παίκτες, και τα μέσα ενημέρωσης. Τρεις μέρες αργότερα, η ομάδα, στη Νάπολι, επέστρεψε στην αβεβαιότητα. Παραχώρησε το βάρος του παιχνιδιού στη Νάπολι, επέτρεψε ένα γκολ και διάφορες ευκαιρίες, ανταποκρίθηκε περισσότερο λόγω αμυντικών λαθών της ιταλικής ομάδας, παρά λόγω ποδοσφαιρικής φερεγγυότητας και κατέληξε να στηριχθεί σ'αυτό το καταπληκτικό μαξιλάρι ασφαλείας που είναι ο Sergio Ramos όταν πηγαίνει στην αντίπαλη περιοχή. Παρά τη σημαντική νίκη, το ματς μίλησε πάνω απ’όλα για τις παραχωρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιγαντώνεται όλο και περισσότερο μια συζήτηση: πρέπει να’ναι βασικοί λόγω υποχρέωσης, οι Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο; Ο Ζιντάν είπε ναι, όταν ανέλαβε την ομάδα. Είναι μια απόφαση που καθορίζει πολλά πράγματα στη Ρεάλ Μαδρίτης, απ’την τακτική μέχρι τη διάθεση των αναπληρωματικών. Κανείς δεν αμφισβητεί το κύρος, την κλάση και την ικανότητα να σκοράρουν γκολ, σε αστέρες όπως οι Κριστιάνο και Bale, αλλά η πραγματικότητα επιβάλλεται. Η ομάδα τους χρειάζεται, αλλά όχι πάντα, στη δύναμη και στις αδιαθεσίες των αμυντικών προσπαθειών.


Αν διακρίνει κάτι τη Μαδρίτη σε σχέση μ’όλους τους αντιπάλους της, σε Ισπανία και Ευρώπη, είναι το επιβλητικό, νεαρό κι ευέλικτο ρόστερ της. Όταν ο Ζιντάν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει μέχρι και τον τελευταίο άνδρα, η ομάδα ανταποκρίθηκε περισσότερο από καλά. Όταν επικρατεί η υποχρέωση, η Μαδρίτη προσφέρει αμφιβολίες και πλησιάζει περισσότερο απ’όσο πρέπει στο λαχείο των ανατροπών.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.