News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino ξεχνά το όταν θέλησε τον Ramos έξω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης: "Είναι πολύ μεγάλος"

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Του Jesús Garrido

Ήταν έτοιμος να φύγει το καλοκαίρι του 2015

Αυτή που τώρα φαίνεται μια βαθιά ειδυλλιακή σχέση μεταξύ του προέδρου και του αρχηγού ήταν για κάποιο διάστημα περισσότερο από ασταθή, ειδικά όταν ο αμυντικός ήταν ένα βήμα μακριά απ’τη United


Στον Florentino Pérez η φάση με τον Sergio Ramos βγήκε τέλεια. Κάποτε ήταν διατεθειμένος να τον πουλήσει και να απαλλαγεί απ’αυτόν, αλλά στο τέλος αποφάσισε ότι το καλύτερο γι’αυτόν ήταν να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης και λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, ο αρχηγός είναι ξανά και ξανά ο ήρωας που ενοποιεί κριτήρια στον madridismo. Τέτοια ήταν η αλλαγή του κριτηρίου του προέδρου την Τρίτη, βυθισμένος στην συλλογική ευφορία μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League που απελευθέρωσε την πιο στοργική πλευρά του προς τον αμυντικό. «Είναι πάντα πολύ μεγάλος», δήλωσε ο λευκός πρόεδρος μπροστά στις κάμερες του Antena 3.

Αυτή που τώρα φαίνεται μια βαθιά ειδυλλιακή σχέση μεταξύ του προέδρου και του αρχηγού ήταν για κάποιο διάστημα κάτι περισσότερο από ασταθής. Ο Florentino αισθάνεται καλά με την εξουσία κι όταν νιώθει ότι τη μοιράζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχει την τάση να προστατεύεται. Στη Μαδρίτη, οι μόνοι που έχουν αρκετή δύναμη για ν’αντιμετωπίσουν το αφεντικό είναι οι βετεράνοι παίκτες, που έχουν ριζώσει στο σπίτι. Συνέβη κάποτε με τον Ιέρο, τον Ραούλ και τον Guti, στη συνέχεια με τον Κασίγιας και τον Sergio Ramos. Κατέληξαν όλοι τους να φύγουν απ’τον σύλλογο απ’την πίσω πόρτα. Όλοι, εκτός απ’τον Ramos, ο οποίος δεν έφυγε λόγω ενός ζητήματος χρονικής ανακολουθίας.

Το καλοκαίρι του 2015, η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να υπογράψει τον David de Gea κι ο David de Gea ήθελε να ενταχθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Απ’τον Ιούνιο η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη κι όλα έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα καρποφορούσε κι ο πρώην τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης θα’παιζε με το λευκό έμβλημα. Ωστόσο, στον Van Gaal δεν άρεζε η ιδέα να μείνει χωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα και στάθηκε σταθερά. Ήθελε να εισπράξει, καθώς επίσης δεν τον βόλευε να’χει έναν δυσαρεστημένο παίκτη στην ομάδα και ήθελε να εκμεταλλευτεί το ότι είχε έρθει η ώρα ν’ανανεώσει τη σύμβασή του ο Sergio Ramos κι ότι είχαν υπάρξει μηνύματα απ’το περιβάλλον του παίκτη που ανακοίνωναν ότι δεν θα’βλεπε με κακό μάτι μια πιθανή αποχώρηση απ’τη Μαδρίτη. Και η Manchester United όρμησε γι'αυτόν.


Ο Ramos κατανόησε ότι είχε ανταποκριθεί και με το παραπάνω στο κλαμπ της ζωής του κι ότι οι φίλαθλοι θα καταλάβαιναν ότι μετά από μια δεκαετία αφιερωμένη στην υπεράσπιση της madridista τιμής σ’όλο τον κόσμο, θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του σ’άλλο σύλλογο, θέτοντας μια άλλη πρόκληση στη ζωή. Και γι’αυτό συναντήθηκε με τον Florentino Pérez στην Κίνα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που είχε ξεκινήσει ο σύλλογος σ’εκείνη της χώρα. Συναντήθηκαν μόνοι τους σ’ένα αιώνιο ραντεβού στο οποίο οι απόψεις ξεκίνησαν πολύ απομακρυσμένες, αντανακλώντας μια σχεδόν νεκρή σχέση, αλλά που τελείωσε με μια χειραψία. Ο Ramos μπήκε στο δωμάτιο με την ξεκάθαρη ιδέα να φύγει κι έτσι εξήγησε στον πρόεδρο, ο οποίος κατέληξε να τον πείσει να μείνει.

Η εσωτερική ιστορία λέει ότι υπήρξαν δάκρυα, φωνές, τεταμένες καταστάσεις και μια τελική αγκαλιά. Ο Florentino είχε μερικούς πολύ έντονους μήνες, περιβαλλόμενους από προβλήματα κι απολύσεις. Ξεκίνησε πρώτα με την απόλυση του Κάρλο Αντσελότι, η οποία δεν κάθισε καλά ούτε στους οπαδούς ούτε στο ρόστερ. Αργότερα διαχειρίστηκε τη ντροπιαστική αποχώρηση του Ίκερ Κασίγιας στην Πόρτο, το οποίο έθεσε εκ νέου ένα μέρος των κερκίδων εναντίον του. Δεν μπορούσε να επιτρέψει μια άλλη τραυματική έξοδο. Έπρεπε να διατηρήσει τον Sergio Ramos όσο κι αν επιθυμούσε στην πραγματικότητα ν’απαλλαγεί απ’αυτόν. Ξέχασε ακόμη και την προσφορά της United κι ο Sergio υπέγραψε την ανανέωσή του μέχρι το 2020, το οποίο έκλεισε ένα πολύ τεταμένο επεισόδιο (συμπεριλαμβανομένου του ντροπιαστικού με τον De Gea), ο πρόεδρος ήταν σε τεντωμένος σχοινί τα επόμενα Χριστούγεννα λόγω της πορείας της ομάδας, μέχρι που απέλυσε τον Μπενίτεθ, προώθησε τον Ζιντάν και, εκπλήσσοντας, κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Ένα έτος αργότερα, ο Sergio Ramos συνεχίζει να σώζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, συνεχίζοντας επ 'αόριστον την αντίφαση που εξήγησε τόσο καλά μετά τον αγώνα στη Νάπολι: "Πριν από μία εβδομάδα με σκότωναν, πριν από ένα μήνα ήμουν πολύ καλός και επειδή σκόραρα δύο γκολ απόψε, δεν σημαίνει ότι θα’μαι και πάλι ένας ήρωας ". Κι ο Florentino τόσο χαρούμενος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.