News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο χυδαίος Keylor κάνει τον Florentino να τραβάει τα μαλλιά του που δεν πήρε τον De Gea

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Του Enrique Marín

«Λυπάμαι που δεν τον έχω πάρει», παραδέχεται, ενώ ταυτόχρονα λυπάται, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν θυμάται την «διακεκομμένη μεταγραφή» του τερματοφύλακα της United


«Λυπάμαι που δεν τον έχω πάρει», παραδέχεται, ενώ ταυτόχρονα λυπάται, ο Florentino Pérez, όταν ακούει το ολοένα και πιο δυνατό σούσουρο γύρω απ’τον Keylor Navas και θυμάται την «διακεκομμένη μεταγραφή» του David de Gea. «Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει ό, τι είναι απαραίτητο, κι ανά πάσα στιγμή, για να ολοκληρώσει αυτές τις δύο μεταγραφές», ανέφερε το δέκατο και τελευταίο σημείο της επίσημης δήλωσης με την οποία ο σύλλογος του Bernabeu βγήκε μπροστά στις κριτικές που δέχονταν, καθώς επίσης και στην εκδοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά όχι, ούτε το φαξ απέτυχε, που ως αστείο ήταν καλό, αν και καταριόταν την χάρη που θα έκανε στους De Gea και Navas, ούτε οι Άγγλοι τορπίλισαν την επιχείρηση. Ήταν ο ίδιος ο Florentino ο οποίος, με τον Keylor ήδη στο Barajas με προορισμό το Μάντσεστερ ως αντάλλαγμα, έκανε πίσω την τελευταία στιγμή. Γιατί; Μόνο ο ίδιος το ξέρει, αν κι επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τώρα το μετανιώνει.

Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος δίνει δίκιο στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, υπό την έννοια ότι ο De Gea είναι πολύ περισσότερο τερματοφύλακας απ’τον Κοσταρικανό Navas, εξ ου και η μετάνοια έχει περάσει στο δεύτερο βήμα: σκέφτεται και πάλι την υπογραφή του τερματοφύλακα της όχι λιγότερο παντοδύναμης Γιουνάιτεντ. Έτσι, και σ’ένα τέχνασμα τόσο παλιό όσο η αθλητική δημοσιογραφία (ή το λίγο που απομένει απ’αυτήν), ο Florentino έριξε την πέτρα κι έκρυψε το χέρι. Διέρρευσε σε διάφορα συναφή μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι το ενδιαφέρον του για τον De Gea εξακολουθεί να ισχύει, έτσι ώστε την επόμενη μέρα, εκμεταλλευόμενος μια εκδήλωση, στην οποία συμπτωματικά δέχθηκε μια ερώτηση σχετικά με αυτό, να διαβεβαιώσει: «Δεν πρόκειται να διαψεύσουμε όλα τα πράγματα που βγαίνουν για τις μεταγραφές». «Δεν δουλεύουμε σε καμία μεταγραφή μέχρι να τελειώσει η σεζόν», πρόσθεσε ο μέγιστος λευκός ηγέτης, ο ίδιος που, λογικά, δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι «όλος ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με τον Keylor Navas». Τέλος.

Εν τω μεταξύ, ο De Gea ούτε ξέρει ούτε θέλει να ξέρει τίποτα για το γεγονός ότι το όνομά του είναι και πάλι στην τροχιά της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας του Julen Lopetegui παραμένει επικεντρωμένος στην υπεράσπιση του τέρματος του θρυλικού club του Old Trafford, με το οποίο φέτος έχει ήδη κερδίσει ήδη δύο νέους τίτλους -το Community Shield ενάντια στην Leicester και το EFL Cup ενάντια στην Southampton- , οι οποίοι προστίθενται στο FA Cup του περασμένου έτος, αν και η μεγαλύτερη επιτυχία του με τους Red Devils ήταν η Premier League του 2012-13.

Επιπλέον, πρέπει να θυμίσουμε και να τονίσουμε ότι ο Ισπανός ανακηρύχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας αυτής της διοργάνωσης, τις δύο τελευταίες σεζόν, ένα στατιστικό που έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι ο Keylor Navas έχει ξεπεραστεί απ’τον Claudio Bravo (Barcelona) και τον Oblak (Ατλέτικο) στο τρόπαιο Zamora του τερματοφύλακα που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στη la Liga στις δύο σεζόν στις οποίες έχει υπάρξει βασικός με την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς στην πρώτη ως madridista ήταν αναπληρωματικός του Ίκερ Κασίγιας. Η εικόνα του De Gea είναι άψογη στην Premier και το κύρος του αυξάνεται.

Σα να το’χε δει να’ρχεται, μέχρι κι ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο προπονητής του στη United, δεν βάζει πέτρες στο δρόμο της Μαδρίτης όταν συζητιέται το νέο ενδιαφέρον του Florentino για τον David. «Αν στο τέλος της σεζόν θέλω έναν απ’τους παίκτες τους ή θέλουν έναν απ’τους δικούς μας, δεν θα το κάνουμε μέσω του Τύπου. Θ’ανταλλάξουμε μηνύματα. Θα’μαστε πολύ άμεσοι. Γι’αυτό, είναι ένας απ’τους συλλόγους που δεν με ανησυχούν καθόλου. Ο Florentino Pérez και το δεξί του χέρι, José Ángel Sánchez, είναι δύο άνθρωποι με τους οποίους όχι μόνο δούλεψα, αλλά θα’μαστε φίλοι για πάντα, σπουδαίοι φίλοι», δήλωσε ο Πορτογάλος.


Ανάλυση σε Keylor, De Gea ... και Courtois

Η αλήθεια είναι ότι ο Florentino είχε κι έχει λόγους να σκέφτεται τον De Gea ως νυν και μελλοντικό τερματοφύλακα για την Ρεάλ Μαδρίτης. «Ο Keylor Navas είναι γρήγορος κάτω απ’τα δοκάρια και τελείωσε», σχολιάζει στην El Confidencial ο Roberto Navajas, προπονητής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που ειδικεύεται στην προπόνηση τερματοφυλάκων, μια δουλειά που σήμερα κάνει στην Granada CF, καθώς επίσης και διευθυντής του ZERO GRAVITY, μιας δημιουργικής μεθοδολογίας που έχει το δικό της application. "Ο Keylor δεν έχει εξελιχθεί, δεν έχει αυξηθεί πέρα ​​απ’αυτό που ήδη είχε όταν ήταν στην Levante. Αν είναι καλά προστατευμένος απ’τους αμυντικούς, καταφεύγει στην γραμμή του τέρματος και είναι γρήγορος στις κινήσεις του".

Μια άλλη διαφορά που δίνει δίκιο στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης στην προσπάθειά του να αντικαταστήσει τον Navas με τον De Gea είναι ότι, όπως εξηγεί ο Navajas, "ο Keylor δεν χειρίζεται την άμυνα. Δεν είναι ένα μέρος της, αλλά ένα απομονωμένο μέρος, ως εκ τούτου είναι πολύ αποσυνδεμένος απ’το παιχνίδι. Τακτικά δεν είναι ακριβώς ένας σούπερ προικισμένος και στερείται χαρακτήρα και ηγεσίας για να πει «εδώ είμαι», κάτι που κάνει ο De Gea". Για τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ, ο Roberto σκέφτεται ότι "χειρίζεται πολλές περισσότερες πτυχές του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι ο Navas είναι ένας καλός αναπληρωματικός για μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όχι ένα πρώτο σπαθί. Όταν η ομάδα του δεν είναι καλά, δεν έχει εμφανιστεί όπως, για παράδειγμα, έκανε ο Κασίγιας, ακριβώς το δυνατό σημείο του Ίκερ», λέει ο Riojano.


Είναι γνωστό ότι η εναλλακτική του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης στον τερματοφύλακα της United είναι ο Thibaut Courtois, ο Βέλγος τερματοφύλακας της Τσέλσι και, όπως ο De Gea, με colchonero παρελθόν. «Αυτό του Courtois είναι κτηνώδες», λέει ο Ρομπέρτο ​​Navajas, "επειδή χειρίζεται πολύ καλά το σώμα του για το πόσο μεγάλο είναι -ύψος 1,99- και είναι πολύ νηφάλιος και σταθερός. Ο De Gea -1,92- είναι περισσότερο πλαστικός και θεαματικός, έχει μεγαλύτερη κινητικότητα έξω απ’την περιοχή και στις μετακινήσεις. Στο ένας εναντίον ενός, οι δύο πάνε πολύ καλά και παίζοντας στην Premier τους επέτρεψε να βελτιωθούν πολύ στον αέρα. Και οι δύο ξεκίνησαν από πολύ μικροί να πρέπει να αντέχουν την πίεση και η ωριμότητά τους παρατηρείται. Αν και είναι διαφορετικοί, τόσο ο De Gea όσο κι ο Courtois έχουν το ιδανικό προφίλ για μια ομάδα με τις απαιτήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης".


Αν κι ακούγεται σκληρό, μπορεί να ειπωθεί ότι ο Keylor είναι ένας χυδαίος τερματοφύλακας -κατανοώντας ως χυδαίο το πιο άφθονο ή που δεν έχει κανένα γνώρισμα ή πρωτότυπο χαρακτηριστικό ή ειδικό- για την Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι το οποίο ο Florentino Perez γνωρίζει καλά στο διπλό του ρόλο του προέδρου και του αθλητικού διευθυντή, εξ ου και η δέσμευσή του να υπογράψει τον De Gea και οι θρήνοι του για το ότι δεν το έπραξε όταν μπορούσε. Η επιχείρηση δεν θα’ναι απλή, αλλά η επιρροή του Jorge Mendes, μάνατζερ του Ισπανού τερματοφύλακα, του Μουρίνιο, και με άριστες σχέσεις με τον γενικό διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, José Ángel Sánchez, μπορεί να βοηθήσει. Αν και, φυσικά, την τελευταία λέξη θα την έχει και πάλι ο Florentino, ο οποίος τραβά τα μαλλιά όταν βλέπει τον Keylor Navas εκεί όπου θα μπορούσε ήδη να’ναι ο David de Gea. "C'est la vie"...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.