News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Επιχείρηση «θωράκιση στο Bernabeu»

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Των Santiago Siguero και Jesús Izquierdo

Το ρόστερ συνωμοτεί για να μην παραχωρήσει ούτε ένα βαθμό στο σπίτι


Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να θωρακίσει το Bernabeu. Να μαντρώσει το γήπεδό της. Θέλει από'δω μέχρι το τέλος της Laliga να μην ξεφύγει ούτε ένας βαθμός απ'τη La Castellana. Απ'το Chamartin πρέπει να περάσουν οι τρεις μεγάλοι του πρωταθλήματος, Barça, Σεβίλλη και Ατλέτικο, αλλά ο Ζιντάν και οι δικοί του σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την επιχείρηση τοίχο σήμερα. Επισκέπτεται τη Μαδρίτη η Λας Πάλμας, σε κρίση των αποτελεσμάτων, αλλά όχι ακόμη και σε πίστης, και η Μαδρίτη θέλει να εξασφαλίσει τρεις βαθμούς που, όπως συμβαίνει εδώ και κάποιες αγωνιστικές, έχουν επιπλέον βραβείο: την διατήρηση της πρωτοπορίας στο τουρνουά της κανονικότητας για άλλη μια αγωνιστική, εν αναμονή του τι μπορεί να συμβεί σ’εκείνο το παιχνίδι που αναβλήθηκε (χωρίς ημερομηνία μέχρι στιγμής) εναντίον της Θέλτα στο Balaídos.

Πρόκειται για το μάντρωμα του λευκού Κολοσσαίου, απ'το οποίο έχουν διαφύγει ήδη τέσσερις βαθμοί (ισοπαλίες εναντίον των Βιγιαρεάλ και Eibar), σ'εκείνο το επεισόδιο του κίτρινου πυρετού. Από εκείνο έχει περάσει πλέον καιρός, μισό πρωτάθλημα στο πρόγραμμα. Από τότε η ομάδα του Ζιντάν φαίνεται αξιόπιστη και φερέγγυα στο σπίτι, αλλά σήμερα αντιμετωπίζει ένα γνώριμο σκηνικό.

Ένας άσωτος υιός επιστρέφει στο σπίτι έτοιμος να τροφοδοτήσει τη νοσταλγία του μπαμπά Bernabeu. Δεν πρόκειται για οποιονδήποτε. Για πολλούς, εντός κι εκτός του συλλόγου, ο Jesé Rodríguez είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει δώσει το Valdebebas τα τελευταία χρόνια. Η καριέρα του εκπλήρωνε τα βήματα του εγχειριδίου του τέλειου canterano μέχρι που μπήκε στο δρόμο του ο Κολάσινατς. Ο Jesé ήταν στην καλύτερη στιγμή του,  βάζοντας σημαντικά γκολ για τη Μαδρίτη, χτυπώντας τις πόρτες της εθνικής. Όλα άλλαξαν μετά απ'τον τραυματισμό. Ο παίκτης δεν επανέκτησε αυτό το επίπεδο και κατά κάποιο τρόπο έσπασε αυτή η μαγική σύνδεση που συνηθίζει να εγκαθιστά το Μπερναμπέου με παιδιά που γίνονται άνδρες στο Λευκό Οίκο. Ο Jesé, όπως και τόσοι άλλοι, έπρεπε να πακετάρει, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλύτερα ούτε και στην πολυτελή PSG του Unai Emery. Περισσότερα προβλήματα παρά γκολ. Τώρα, στην ομάδα της πατρίδας του, ο canario ψάχνει τον εαυτό του. Αυτή τη φορά δεν ισχύει κάποια ρήτρα. Ο Jesé θέλει να φανεί στο Μπερναμπέου. Αν ανακατέψει τη Μαδρίτη, μια αίσθηση déjà vu θα διατρέξει ξανά την κερκίδα του Bernabeu.

Μια UD χωρίς φόβο

Το να παίζουν στο Μπερναμπέου εναντίον αυτής της Μαδρίτης των ανατροπών πρέπει να καθηλώνει πολλές ομάδες, αλλά η Λας Πάλμας δεν είναι μια απ’αυτές. Η ομάδα του Setién έχει επιδείξει ήδη θάρρος για να βγαίνει σε οποιαδήποτε αρένα με το σπαθί στο χέρι και ν’ανταλλάσσει χτυπήματα με τον οποιονδήποτε. Δεν τη νοιάζει να επιστρέψει μ’ένα 5-0, όπως συνέβη ήδη στο Καμπ Νόου, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι δεν θα βγει ν’αμυνθεί στις επιθέσεις των Cristiano Bale, Morata ή Μπενζεμά. Η Λας Πάλμας έχει ένα καθορισμένο στιλ κι ο Setién, που αρχίζει ν’αμφισβητείται, θα πεθάνει μ’αυτό.

Ήδη στον αγώνα του πρώτου γύρου η Λας Πάλμας απέδειξε ότι όταν έχει τη μπάλα είναι πολύ δύσκολο να της την πάρουν. Είναι επίσης αλήθεια ότι η αυτοπεποίθηση που έχει το κίτρινο σύνολο δεν είναι η ίδια όπως όταν αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σεπτέμβριο. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, θα δοκιμάσει και πάλι με τον Vicente στην έξοδο της μπάλας και τον Roque πιο προωθημένο για να ψάξει την πίεση πάνω στους μέσους της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο αεροπλάνο που μετέφερε την κίτρινη αποστολή απ’το νησί της Γκραν Κανάρια προς την πρωτεύουσα του Βασιλείου, ανέβηκαν δύο παιδιά της θυγατρικής. Ο Erik Expósito είναι ένα απ’τα μαργαριτάρια της canaria cantera. Είναι επιθετικός και θα μπορούσε να κάτσει στον πάγκο μπροστά στην απουσία του γκολ που έχουν οι κίτρινοι. Ένα γκολ που θα χρειαστεί εάν η UD θέλει να επαναλάβει ό, τι κατάφερε στον πρώτο γύρο: να φρενάρει τη Μαδρίτη.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.