News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Νάπολι-Ρεάλ Μαδρίτης ένα ματς του 1-2

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Του Lorenzo Lara

Ένας μαθηματικός αλγόριθμος που δημιουργήθηκε απ’το Join Sp ποντάρει σε μια madridista νίκη


Ο φορητός υπολογιστής ενός σύγχρονου προπονητή ποδοσφαίρου είναι γεμάτος από γραφικά και τεράστιες λίστες με τα δεδομένα απόδοσης του καθενός απ’τους παίκτες του. Αναλύονται όλες οι πιθανές παράμετροι. Τελικές στον στόχο, χιλιόμετρα, πάσες, ανακτήσεις, αποτελεσματικότητα ανάλογα με την περιοχή του γηπέδου όπου γίνεται η τελική και του λεπτού που γίνεται το σουτ... Είναι η εφαρμογή των μεγάλων δεδομένων στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μ’αυτήν ο προπονητής διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν απ’τη λήψη αποφάσεων.

Μία απ’τις κορυφαίες εταιρείες στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον αθλητισμό της ελίτ είναι η Join Sp, η οποία έχει κάνει μια έκθεση σχετικά με τον αγώνα Νάπολι-Μαδρίτη. Αυτά είναι τα συμπεράσματά της.

Η πρώτη πτυχή που μελετήθηκε είναι η προοπτική του γκολ που έχει η μία και η άλλη ομάδα στον σημερινό αγώνα. Σύμφωνα με το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, το ματς θα’χει τρία γκολ. Ένα θα’ναι για τη Νάπολι και δύο για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Για να εξαχθεί το συμπέρασμα αυτό έχουν ληφθεί υπόψη μεταβλητές όπως οι επιθετικές κι αμυντικές δυνατότητες της κάθε ομάδας, καθώς επίσης και συντελεστές διόρθωσης που σχετίζονται με την τάση των τελευταίων αναμετρήσεων. Η Napoli έχει μέσο όρο 11 σουτ ανά παιχνίδι, εκ των οποίων τα 2,25 θεωρούνται ως πιθανά γκολ.

Στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, με περισσότερα από 13 σουτ ανά παιχνίδι, 3,65 των ευκαιριών είναι υψηλής πιθανότητας για γκολ.

Επιπλέον, υπολογίζεται η αμυντική αποτελεσματικότητα της κάθε ομάδας. Στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, η προοπτική των ευκαιριών υψηλής πιθανότητας για να δεχθεί γκολ δεν θα ξεπερνούσε το 1,75, ενώ η Νάπολι είναι στο 3,25.

Η πλευρά του Carvajal

Η μελέτη αναλύει επίσης την περιοχή της μεγαλύτερης επιθετικής δύναμης της Ρεάλ Μαδρίτης. Η λευκή ομάδα έχει πετύχει τα περισσότερα απ’τα γκολ της στη φετινή σεζόν απ΄το κέντρο. Ωστόσο, στους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί τα γκολ απ’τη δεξιά πλευρά κι έχουν μειωθεί εκείνα που έρχονται απ’την αριστερή.

Στην άμυνα, η ομάδα δέχεται λιγότερα απ’τα δεξιά. Έχει δεχθεί τέσσερα γκολ απ’αυτόν τον τομέα, έξι απ’το κέντρο κι επτά από αριστερά.

Σύστημα παιχνιδιού

Το BBC αναγκάζει τον Ζιντάν να παίζει μ’ένα 4-3-3. Μια πτυχή που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Με αυτήν την διάταξη η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει πιο σταθερή στην άμυνα (0,69 γκολ κατά ανά αγώνα κι 8,3 σουτ κατά). Επιπλέον, σκοράρει περισσότερα από δύο γκολ ανά παιχνίδι και δημιουργεί 15.50 σουτ για γκολ.

Μπενζεμά


Ο Γάλλος επιθετικός έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του απ’την έναρξη του έτους. Συμμετέχει σε περισσότερες ενέργειες (54,1 έναντι 31,5 στο 2016), εκτελεί περισσότερο (2,6 έναντι 2,2) και δίνει περισσότερες ασίστ (2,4 έναντι 0,6 του προηγούμενου έτους).

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.