News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο ξέφρενος καλπασμός του Callejón στη Νάπολι, του «πόνι του Mourinho»

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Του Alonso Castilla

Η λαμπρή ωρίμανση του παίκτη του Motril

Είναι το παρατσούκλι που έχει ο Callejón σε ορισμένα σενάρια του ισπανικού ποδοσφαίρου από εκείνο το επεισόδιο με τον Μουρίνιο στο Mestalla. Ο πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης είναι σήμερα ένας θεμελιώδης πυλώνας στη Νάπολι


Το παρατσούκλι κυκλοφορεί εδώ και καιρό σε διάφορα σενάρια του ισπανικού ποδοσφαίρου. Έκανε ζέσταμα στην πλευρά, ήσυχα, ενώ Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης τίθονταν αντιμέτωπες στο γήπεδο Mestalla. Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν με 1-2, ο αγώνας ήταν ζεστός και το τελικό αποτέλεσμα άγνωστο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε και στον συνεπαρμένο προπονητή δεν συνέβη τίποτα άλλο απ’το ν’αναρριχηθεί στην πλάτη του έκπληκτου αναπληρωματικού για να πανηγυρίσει το γκολ του συμπατριώτη του. Ως εκ τούτου ο José Callejón είναι γνωστός σε πολλά μέρη, ως το «πόνι του Μουρίνιο». Το επεισόδιο υπάρχει στη μνήμη, ακόμα κι αν είναι αυτό που έχει κάνει, από τότε, στο γήπεδο, αυτό που τον έχει μετατρέψει σε θεμελιώδες στοιχείο σ’αυτή τη Νάπολη που ονειρεύεται την ανατροπή εναντίον της ομάδας που προπονεί τώρα ο Ζιντάν.

Σίγουρα, αν σκοράρει, δεν θα πανηγυρίσει το γκολ. Το madridista παρελθόν του, πρώτα ως παίκτης της Castilla, χρόνια αργότερα της πρώτης ομάδας, δεν θα του το επέτρεπε. Ακόμα κι αν δεν είναι γνωστό εάν το καυτό San Paolo θα μεταλλάξει αυτό το σχέδιο. Ο παίκτης που γεννήθηκε στο Motril ταίριαξε σαν γάντι στο ναπολιτάνικο club. Η φετινή είναι η τέταρτη σεζόν του επί ιταλικού εδάφους και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Η απόδοσή του ήταν πάντα άριστη, με το πέρασμα του χρόνου πιο λαμπερή, το οποίο τον έχει μετατρέψει σ’έναν απ’τους πιο αγαπητούς παίκτες για την παθιασμένη κοινωνική μάζα της Νάπολι. Το πολύχρωμο κι αφρώδες παιχνίδι του απ’τη δεξιά πλευρά διαπέρασε πάντα τις κερκίδες του σταδίου του ιταλικού νότου. Είναι ένα καθόλα είδωλο, το οποίο δεν κατάφερε ποτέ ντυμένος στα λευκά.

Παράδοξα της ζωής, ήταν ο Μπενίτεθ, απολυμένος απ’τον Florentino Pérez πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, ο προπονητής που τον στρατολόγησε για τη Νάπολι που προπονούσε, ο νυν επιτυχημένος προπονητής της Newcastle. Η σεζόν 2012/2013 ήταν στα τελευταία της κι ο Callejón κατανόησε ότι έπρεπε να αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης, βλέποντας ότι ήταν αδύνατο ν’αποκτήσει ένα σημαντικό ρόλο. Τότε επίσης ο Rafa σχεδίαζε το ρόστερ του ιταλικού συλλόγου, χωρίς να διστάσει, όταν έμαθε ότι ο granadino ήταν διαθέσιμος. Ο José María μπήκε στη ζωή της Νάπολι σαν ένας κυκλώνας, σκοράροντας 20 γκολ στην πρώτη του σεζόν στα 52 παιχνίδια που έπαιξε, όντας βασικός έτσι ώστε η ομάδα να πάρει το Μάιο του 2014 το Κύπελλο Ιταλίας, νικώντας την Φιορεντίνα (1- 3) στον τελικό.


Περισσότερο από θεμελιώδης

Το λευκό παρελθόν του, το madridista DNA του, έμεινε θαμμένο όταν ο Cholo Simeone τον υπέδειξε κάποτε ως στόχο για να ενισχύσει το ρόστερ του. Στη Νάπολι είχε αποδείξει ότι ήταν πολύ περισσότερο από ένας καλός αποτελεσματικός της δεύτερης μονάδας, ο ρόλος του στην Ρεάλ Μαδρίτης, κι ο Αργεντινός προπονητής πόνταρε στην απόκτησή του για να ενισχύσει την τότε ήδη πνευματώδη rojiblanco ομάδα. Η επιχείρηση, η οποία βρέθηκε σε καλό δρόμο, τελικά προσάραξε κι ο Χοσέ Καγιεχόν συνέχισε να υπερασπίζεται τη μπλε φανέλα που φόρεσε ο Μαραντόνα. Πράγματα της ζωής, ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίζει να στερείται ενός παίκτη που να ξεδιπλώνεται στη δεξιά πλευρά· ως εκ τούτου, τον περασμένο Αύγουστο, ο σύλλογος έκανε μια απελπισμένη προσπάθεια να πάρει τον Vitolo, επιχείρηση που πέθανε με το που γεννήθηκε.

Ο ουρανός συννέφιασε στη ζωή του Callejón, όταν ο Rafa Benitez, ο προστάτης του, μάζεψε τις βαλίτσες του για να προπονήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αναδύθηκαν οι αμφιβολίες στο μυαλό του επιθετικού ποδοσφαιριστή, σκεπτόμενος αν το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ήταν να μιμηθεί τον Μαδριλένο προπονητή και να κάνει το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι... ή να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα. Ο Maurizio Sarri ανέλαβε τη Νάπολι κι ο παίκτης σκέφτηκε ότι θα ήταν ίσως καλό να τερματίσει την εποχή του στην Ιταλία. Αλλά ο νέος καθηγητής τον έπεισε να μείνει· του κατέστησε σαφές ότι θα’ταν ένας σημαντικός παίκτης υπό τις εντολές του και δεν του είπε ψέματα. Απ’την πρώτη στιγμή τον χαρακτήρισε ένα «θεμελιώδες» στοιχείο και εξακολουθεί να’ναι ακόμα για τον βετεράνο Ιταλό προπονητή.

Δεν είναι γνωστό τι θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι, με μια περίπλοκη σχέση μεταξύ Sarri και De Laurentiis, του ιδιόμορφου προέδρου της Νάπολι, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει ανακατέψει την ατμόσφαιρα στο club και στην πυκνοκατοικημένη πόλη. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι από τότε που μετανάστευσε στην Ιταλία, η καριέρα του προήχθη στο άπειρο. Ο Julen Lopetegui, που από τότε που ανέλαβε την εθνική δεν σταματά να οξυγονώνει την ομάδα με νέους ανθρώπους, τον θυμήθηκε και φόρεσε και πάλι την κόκκινη φανέλα. Στο παρελθόν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος Callejón σε μια συνέντευξή του στην El Confidencial, ο Rafa Benitez του είπε ότι θα’χε πιθανότητες να’ναι και πάλι διεθνής, εφόσον τον άκουγε στην προσαρμογή ορισμένων πτυχών του παιχνιδιού του. Κι έτσι ήταν. Γι 'αυτό είναι τόσο ευγνώμων στον Rafa.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.