News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane στους παίκτες του: "Δίνω και κινούμαι, δίνω και κινούμαι!"

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Ο Γάλλος δούλεψε στην έξοδο απ’την πίεση σε κλειστούς χώρους


Οι προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζουν πάντα με κάποιους κύκλους όπου οι παίκτες επιδεικνύουν τις δεξιότητές τους ενώπιον του προπονητικού τιμ και των συμπαικτών τους. Επίσης, ενώπιον του Τύπου, όταν η προπόνηση έχει 15 λεπτά ανοιχτών θυρών. Οι ξένοι απ’τη μία πλευρά και οι Ισπανοί απ’την άλλη, αυτοί οι κύκλοι συνοδεύονται πάντα από αστεία, γέλια και κραυγές που γεμίζουν ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και τηλεοπτικά λεπτά μιλώντας για τα καλά vibes στο ρόστερ.

Το πανόραμα στην σημερινή προπόνηση ήταν πολύ διαφορετικό. Οι κύκλοι έχουν αντικατασταθεί από μια κατοχή της μπάλας και πίεση στην οποία ο Ζιντάν έχει φανεί πιο απαιτητικός. Μετά την ήττα στη Βαλένθια και την παραμονή της Κυριακής που μπορεί να’ναι καθοριστική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Γάλλος έχει αλλάξει τις συνήθειες για να βάλει ένταση απ’το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της προπόνησης.

Ο Zizou χώρισε το ρόστερ σε τρεις ομάδες κι οργάνωσε μια άσκηση κατοχής και πίεσης σε μειωμένο γήπεδο στο οποίο ο προπονητής δεν σταμάτησε να ζητάει ένταση στην ανάκτηση της μπάλας και, πάνω απ 'όλα, στην κίνηση. "Δίνω και κινούμαι, δίνω και κινούμαι!", φώναξε στους παίκτες του ξανά και ξανά. Κι αν κάποιος παίκτης έμενε στο ίδιο για περισσότερο από ένα λεπτό, ο Ζιντάν ήταν εκεί για να του υπενθυμίσει ότι ήθελε περισσότερη κίνηση.

Ο Ζιντάν δεν θέλει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη που συνέβησαν εναντίον της Βαλένθια και γι’αυτό έχει δουλέψει με τους παίκτες του τις τρεις πτυχές στις οποίες πιστεύει ότι απέτυχε. Η πρώτη, η ένταση και η συγκέντρωση. Τα πρώτα 10 λεπτά του Mestalla τιμώρησαν την ομάδα του και γι’αυτό χθες, απ’το πρώτο λεπτό της προπόνησης, τους έβαλε σε σειρά. Η δεύτερη, η πίεση. Γι’αυτό ο Zizou ζήτησε απ’τους παίκτες του να δαγκώνουν για ν’ανακτούν τη μπάλα στην άσκηση το συντομότερο δυνατόν. Και η τρίτη, η κυκλοφορία της μπάλας. "Γρήγορα, μια δύο επαφές το πολύ!" ζήτησε ο Zizou απ’τους παίκτες του.


Η Βαλένθια έπνιξε με την πίεσή της τη Μαδρίτη για αρκετές φάσεις του παιχνιδιού και γι’αυτό ο Zizou δούλεψε χθες στην κατοχή και στην ταχύτητα της κυκλοφορίας σε σχεδόν καθόλου χώρους. Γιατί ξέρει ότι στο γήπεδο του Cerámica τον περιμένει ένα πολύ παρόμοιο σενάριο μ’αυτό που έζησε στο Mestalla την Τετάρτη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.