News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πάνε 25 χρόνια που Ρεάλ Μαδρίτης και Barça δεν παίζουν ένα φιλικό παιχνίδι

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Του Lorenzo Lara

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν 37 φορές σε ανεπίσημο αγώνα
Ricardo Serna και Juan Eduardo Esnaider, στο τελευταίο φιλικό ανάμεσα σε Real Madrid και Barcelona.

Η τελευταία φορά που Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona έπαιξαν ένα φιλικό αγώνα ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου του 1991. Γιορτάζονταν η δεύτερη έκδοση του αποκαλούμενου Desafío Canal +  και το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια ισοπαλία με 1-1. Το συνδρομητικό κανάλι είχε μόλις αρχίσει να εκπέμπει κι αποφάσισε να διοργανώσει δύο αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, προκειμένου να αυξήσει το αριθμό των συνδρομητών. Η πρώτη πρόκληση έγινε την 1η Μαΐου του 1991.

Έχουν περάσει σχεδόν 26 χρόνια μετά το τελευταίο Ρεάλ Μαδρίτης-Barça φιλικού χαρακτήρα, αν κι αυτή η αναμέτρηση έχει επαναληφθεί αρκετές φορές σ’όλη την ιστορία. Συγκεκριμένα αναμετρήθηκαν 37 φορές.

Το 1982 έγινε το πρώτο και μοναδικό ανεπίσημο ματς έξω απ’τα σύνορά. Και οι δύο ομάδες συμμετείχαν στο Κύπελλο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Το τουρνουά είχε επίσης την παρουσία των Πόρτο και Ίντερ. Ο τελικός έγινε στο estadio Farid Richá της πόλης Μπαρκισιμέτο και κατέληξε με μια νίκη τη Ρεάλ Μαδρίτης χάρη σ’ένα μοναδικό γκολ του Vicente del Bosque.
Η αποστολή της Real Madrid, στιγμές πριν πετάξει προς το Caracas. Στο κέντρο ο προπονητής Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Προηγουμένως είχαν τεθεί αντιμέτωπες στις δύο εκδόσεις του Trofeo Carranza (1959 και 1968) και είχαν συμμετάσχει στον Αγώνα της φιλίας το 1957.

Κατά το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα οι φιλικοί αγώνες μεταξύ τους ήταν συχνοί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έπαιξαν 31 απ’τα συνολικά 37 παιχνίδια. Ο μεγαλύτερος αριθμός αναμετρήσεων σημειώθηκε κατά το πρώτο τρίτο του αιώνα, πριν τεθεί σε λειτουργία το πρωτάθλημα.

Η σχέση των δύο συλλόγων διέρχονταν μια καλή στιγμή και ήταν φυσιολογικό να συμμετάσχουν αμοιβαία σε αγώνες αφιερώματα στους σημαντικούς παίκτες του κάθε συλλόγου. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή η οποία απέτισε φόρο τιμής στον azulgrana μέσο Αντόνιο Φράνκο το 1943 και την ίδια χρονιά η Barça έκανε το ίδιο με τον λευκό επιθετικό Juan Monjardín.

Το πρώτο φιλικό μεταξύ των δύο συλλόγων πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου του 1906. Το παιχνίδι έγινε στη Βαρκελώνη, στο γήπεδο της οδού Muntaner, μπροστά σε 4.000 οπαδούς. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 5-2 για τους azulgranas. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε στην πόλη την ίδια μέρα του αγώνα και υπήρξαν καταγγελίες στο ρόστερ για τη συμπεριφορά ενός τμήματος του κοινού.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.