News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Ramos φτάνει τα 500

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Του Lorenzo Lara

Έχει σκοράρει 66 γκολ, 43 με το κεφάλι

Είναι ο έκτος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στους τελικούς


Τον Σεπτέμβριο του 2005, ο Florentino Pérez έκλεινε τη μεταγραφή του Sergio Ramos. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να πληρώσει 27 εκατομμύρια € στην Σεβίλλη για να πάρει τον νεαρό στόπερ, μόλις 19 ετών, ο οποίος μετατρέπονταν στον πρώτο Ισπανό ποδοσφαιριστή που αποκτούσε ο Florentino από τότε που ήρθε στην προεδρία του συλλόγου το 2000. 12 χρόνια αργότερα, ο Sergio Ramos έχει μετατραπεί σ’ένα απ’τους εμβληματικούς της ομάδας κι απέχει μόνο ένα παιχνίδι απ’τα το 500 με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η παρουσίαση του Ramos έλαβε χώρα μπαλκόνι των τιμών του Santiago Bernabeu. Ακολουθήθηκε το ίδιο πρωτόκολλο με την παρουσίαση πριν χρόνων των Φίγκο, Ζιντάν, Μπέκαμ ή Ρονάλντο. Ήταν παρών ο Don Alfredo di Stefano.

Ο Florentino έδωσε μια ομιλία που, όπως φαίνεται με την προοπτική του χρόνου, αποδείχθηκε προφητική. «Έχουμε υπογράψει ταλέντο και φιλοδοξία. Ο Sergio μας επιφυλάσσει μεγάλα απογεύματα ποδοσφαίρου και είμαι σίγουρος ότι θα γράψει πολλά απογεύματα δόξας», δήλωνε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Από εκείνη την ημέρα ο Sergio Ramos φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 4 στην πλάτη του κι άρχισε να σφυρηλατεί ένα μύθο στον οποίο απομένουν ακόμα πολλά κεφάλαια για να γράψει.


Ο Ramos είναι σήμερα ο δωδέκατος παίκτης με τους περισσότερους επίσημους αγώνες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπροστά του είναι παίκτες όπως οι Ραούλ, Κασίγιας, Sanchis, Gento, Santillana ή Fernando Hierro.

Ο στόπερ είναι ένας απ’τους αμυντικούς με το μεγαλύτερο επιθετικό προσανατολισμό απ’αυτούς που είχε το λευκό club. Έχει σκοράρει 66 γκολ σε αυτά τα 499 παιχνίδια που έχει παίξει, 43 απ’αυτά με το κεφάλι, την μεγάλη σπεσιαλιτέ του, αν κι έχει βάλει επίσης γκολ με απευθείας φάουλ και με πέναλτι τολμώντας να εκτελέσει αλά Panenka. Το γκολ για το οποίο θα μείνει για πάντα στη μνήμη είναι αυτό που έβαλε στο 93ο λεπτό στον τελικό της Λισσαβόνας.

Έχει σκοράρει σε 12 σεζόν

Ο Sergio Ramos είναι ένας αμυντικός με ψυχή φορ. Έχει σκοράρει στις 12 σεζόν που βρίσκεται στην λευκή ομάδα. Φέτος έχει 8 γκολ, ένα λιγότερο απ’τον Neymar ή τον Gameiro για παράδειγμα, και είναι ήδη ο τέταρτος σκόρερ της ομάδας του.


Τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στον Άρχοντα των τελικών. Έχει σκοράρει έξι γκολ που τον μετατρέπουν στον έκτο σκόρερ σε τέτοιου είδους αγώνες. Τον ξεπερνούν μόνο οι Puskas, Ραούλ, Κριστιάνο, Ντι Στέφανο και Santillana. Ο αγαπημένος του αντίπαλος είναι η Sevilla, στην οποία έχει σκοράρει έξι γκολ. 5 στις Athletic και Μάλαγα, 4 στις Μπάρτσα και Ατλέτικο. Σήμερα φτάνει τα 500.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.